Inte knipsinen helvettinen!!!

 

Hörrni, jag fick ett så bra inlägg av en barnmorska som jobbar med det här med pulleriet. Ja ni vet ju att jag skulle ta det där cellprovet. Tror ni jag kom iväg på det då? NEJ, Milo blev ju sjuk så jag kunde inte gå. Så nu måste jag beställa en ny tid och tror ni att jag gör det? NEEEEE…. Men nu när jag fick det här inlägget från Mia barnmorska så kände jag att nu jäklar ska jag beställa tid det första jag gör nästa år.

Jag trodde ju att dom knipsade bort en bit av livmodertappen men jag är ju ingen barnmorska så då kan ju inte jag den där grejen riktigt. MEN nu vet jag för att jag blev informerad av Mia! TACK för ditt inlägg Mia och tack för att det finns såna som Dig som vill förebygga denna hemska sjukdom!!!

Här är inlägget från Mia!

Hej!
Man knipsar ingenting vid vanliga cellprov !!!!!!!!! – man ”skrapar” lite med en spatel ( ungefär som en liten glasspinne) och med en borste som liknar en mascaraborste fångar man upp celler från själva livmodertappens mynning. Inga vassa grejor – inget knipsande! VIKTIGT att veta – annars kan onekligen bli onödigt nervös….. OM man däremot hittat cellförändringar brukar man kallas till en gynekolog som tittar och som eventuellt tar små små vävnadsprover (knipsar)
Jättebra att du skriver om detta – det tillhör våra kvinnoliv och provet är viktigt !

Mia
barnmorska som jobbar med livmoderhalscancerförebyggande arbete :-D

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Dagens…. VILL HA

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x