Recept på Kycklingmiddagen igår

20111216-054903.jpg

Recept på gårdagens middag.

Ingredienser till 6 personer.

6 stora kycklingfiléer
1 paprika
2 stora lökar
6 stora potatisar
2 msk soya
1 msk grönpeppar
1 hönsbuljongtärning
1 msk dijon senap
4 klyftor vitlök
3 dl valfri grädde
4 dl valfri crème fraîche

Gör såhär:

Skala potatisarna och riv dom grovt. Hacka en av lökarna fint och skala 2 vitlöksklyftor. Ta små porslinsskålar (1 till varje person) och varva potatis, lök och vitlök. Salta och peppra emellan oxå. Tryck till allt och fyll upp till kant med grädde. Ställ skålarna på folie i ugnen i 250 gr. Täck med folie. Den ska tas av på slutet så det får färg. Ca 40 minuter.

Förstek under tiden kycklingfileerna så de får färg. Salta peppra dom ordentligt. Lägg i ugnsfast form och in i samma ugn.

Gör såsen. Stek 1 hackad lök och 1 hackad paprika. Ha i soyan, senapen, grönpepparn, hönsbuljongen i småbitar och vitlöken. Blanda runt allt och fyll på med ca 1,5 dl vatten. Låt puttra en stund. Avsluta med att på crème fraîche. Rör om och låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.

Den här såsen ÄLSKAR verkligen alla och det är ett riktigt guldkorn ni fått ta del av nu. Den kallas för gourmetsås. Gott till köttfärsbiffar, kyckling och kött! Byt ut buljongtärningen om du lagar kött!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mys

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x