No more LCHF for me!!

20111219-171735.jpg

Ja, detta är mitt skrev skulle man kunna säga…

….tanken var att jag skulle skryta lite för att jag äntligen är i ett par jeans ”igen”. Glad i hågen tog jag på mig dom i morse och kände mig riktigt tajt. Sen åt jag lunch, och därefter höll jag på att explodera ur mina jeans. Jag klippte till bilden för att inte riskera att mina läsare spydde upp sina middagar när det såg min mage. Typ så. Så resten av dagen har jag kört the american style eller va fasicken det heter. Dvs uppknäppt. Jag är i dom men jag kanske var lite övermodig med att ta på dom en hel dag.

Vet ni, det var det jag skulle berätta om förut. Jag har övergett LCHF. Numera är jag en viktväktare och har gått ner 3,5 kg på 2 veckor. Ett läkarbesök resulterade i att jag inte tänker äta så längre. Jag har utvecklat högre blodtryck och har fått förhöjda blodfetter. Med hjärt/kärl sjukdomar i släkten vågar jag inte chansa utan låter det vara nu. Jag äter fortfarande inte kolhydrater som jag gjort förr om åren (gillar det inte på samma sätt längre) men jag har skurit ner AVSEVÄRT på fettet. Jag undviker också socker. Man kan kalla det för LC nu eller GI kanske. Känner mig tajtare än nånsin även om jag inte kommit igång med mina promenader (KASST) och har mångs kilo kvar till mål, men det känns jättebra just nu. Idag bestämde vi dock att inhandla en Attract, löp/gå band i julklapp till oss. Wiioooooo…

Så, då vet ni. Jag kommer inte att ta bort LCHF recept eller börja snacka skit om det eftersom husbandet är ett levande exempel på att det funkar och är bra. Det passar inte mig bara tydligen.

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
A
A
12 years ago

Läskigt med förhöjda blodfetter! Men bra att du kollade upp det.
3,5 kg på två veckor är ju kanon!
Jag tror huvudsaken är att man hittar något som man trivs med och mår bra av.
Det är nog väldigt individuellt.
Undrar om LCHF passar män bättre?
Du säger ju att Tony gått ner massor och min man har tappar mycket mer än vad jag gjort. Orättvist! 😉

Jag hade lite högt kolesterolvärde i höstas när jag var på undersökning. Vet dock inte vad jag hade innan jag började med LCHF.

Fast jag äter nog inte LCHF heller längre – mer ”LCNF”. Low Carb Normal Fat.
Håller dock fast vid ”naturligt” fett och skippar light-produkterna.
Har inte promenerat på två månader tror jag. Mörker och annat som satt stopp, men OJ! vad jag längtar efter att få sätta igång igen.
Får väl göra ett försök under julledigheten.

Nästa inlägg

Det kom ett mms…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x