Tekakor till frukost?

Imorgon är det skitmåndag! 🙁 Kanske om man skulle göra nåt trevligt av det hela? Lyxa till det helt enkelt… Då är väl ett gäng tekakor optimalt va?

20130319-042822.jpg

RECEPT:

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 9-10 dl mjöl

Gör såhär: Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig. Den får gärna vara kladdig. Jag gör min deg i min Hercules och brukar stjälpa upp degen på mjölat bakbord som sista grej. Där knådar jag den sedan smidig och inte fullt så ”kladdig”. Lägg tillbaka i bunken för jäsning i ca 30 min, kortare tid är också ok. Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga. Jäs i ytterligare 10 min. Platta till ytterligare innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i ca 6-8 minuter. Klart! Ät och njut med smör, ost och jordgubbsmarmelad.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Bildkavalkad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x