Fläskfilé med balsamicosås

Igår åt vi fläskfilé till middag. Det har ju kommit till att bli rätt billig mat. Dessutom går det ju att variera så oändligt. Jag tänker att jag delar med mig så ofta jag kan, så slipper kanske du stå där på ICA och klia dig i huvudet för att man aldrig kommer på vad man ska äta. Jag hatar att stå hungrig och försöka bestämma vad man ska äta när det enda man vill är att kasta i sig en pizza.

20130319-065641.jpg

Fläskfilé med balsamicosås

3 pers

500 gr fläskfilé
2 st charlottenlökar
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
1 msk soya
skvätt vatten
2 dl vispgrädde
färsk persilja
Salt
Peppar

Skiva upp fläskfilen. Hacka scharlottenlöken. Stek i smör. Lyft ur dem ur pannan och ha i lite mer smör. Ha i scharlottenlöken och låt den mjukna. Ha i balsamvinäger, kalvfond och soya. Häll i vattnet. Rör om och låt koka upp. Häll i grädden, salta och peppra (tänk på att inte salta för mycket då både soya och fond är lite saltiga) och låt puttra en stund på svag värme. Finhacka persilja och ha i det i såsen. Servera med ris eller potatis och en grönsallad. Är du LCHF:are struntar du bara i riset.

5
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
11 years ago

Hej! Vilket bra recept med fläskfilén! Bland det värsta jag vet är stå på ica och inte ha en susning om vad man ska äta så blir det nå pommes och korv i ugn eller liknande. Jag ska testa ditt recept ikväll men för min det så hoppar jag riset!

Ha en underbar dag!
/Linda

Evelina
11 years ago

Å Gud så gott!!! Tack för middagstipset!! 🙂

Johanna
11 years ago

Tack för tipset, det var jättegott 🙂

Jennifer
Jennifer
11 years ago

Tusen tack för det här receptet! Om jag får en kinkig med allt 6åring att äta och till råga få ett jippeshitvadgottbästajagnågonsinätigt då är det bra skit!! Tack för en jättefin blogg också. Har jag dn dålig dag så kommer jag in här å du får mig genast på bättre humör.
You rock!

Maria
Maria
5 years ago

Åh va gott de lät,
Vilken balsamicosås använder du dig av,har aldrig lagat nåt med det.

niinis
niinis
Reply to  Maria
5 years ago

Köp vanlig balsamvinäger, finns där vanlig vinäger finns.

Maggan
Maggan
4 years ago

Ung hur mycket vatten ?

niinis
niinis
Reply to  Maggan
4 years ago

Ca 1/2 – 1 dl

Nästa inlägg

Härliga morgon

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x