Fina ni! Tack för alla fina kommentarer pÄ mitt förra inlÀgg. Det sjuka Àr att jag vaknade i morse och bara kÀnde att idag Àr det nog nÄgon Ärsdag och det var det nÀr jag gick tillbaka i bloggen.
Sussi: Beklagar din förlust. â„
Nina: SĂ„ ledsen jag blir att lĂ€sa din historia. Jag kan inte ens fantisera om hur det mĂ„ste vara att förlora sitt barn. Jag Ă€r sĂ„ ledsen att Du behövde gĂ„ igenom nĂ„t sĂ„nt i ditt liv. Jag hĂ„ller alla mina tummar nu för ett plus! â„
Ella: Det var meningen att det skulle vara Milo och ingen annan. Hela processen frÄn att vi startade tog 2 Är. Tony och jag trÀffades i SÀlen 2003, han var lillebror till killen jag kÀnde (numera min svÄger :)).. Vi hade bröllopsdag den 26:e augusti. DÄ hade vi varit gifta i 6 Är.
Idag hade jag ett möte med tvÄ av mina fina vÀnner. Vi planerar en grej ihop framöver. NÀr vi ses Àr det alltid en trÀff pÄ flera timmar. Vi har sÄ mycket att prata om sÄ idag bestÀmde vi att vi behöver ses utan att prata jobb, sÄ nu blir det fikatrÀffar lite dÄ och dÄ. Jag Ät en helt fantastisk Àppelkaka med vaniljsÄs. Nu brÀnner bröstet sÄ det var nog lite för mycket just idag. Men ibland Àr det vÀrt det.
Helena & Helena. đ Lite roligt att dom heter lika. 2 drivna fina tjejer som jag har stor respekt för.
Nu har jag just Ă€tit kvĂ€llsmat. Slökollar pĂ„ Sveriges MĂ€sterkock. TĂ€nkte bjuda dig pĂ„ ett jĂ€ttegott recept apropĂ„ Ăppelkaka. Denna sĂ€ger ALLA som bakat den, Ă€r den godaste Ă€ppelkakan de Ă€tit. Den Ă€r gudomlig!
RECEPT:
3 st Àgg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
120 g mandelmassa
FYLLNING:
2 st stora Àpplen
2 msk smör
2 msk florsocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
GĂR SĂ HĂR:
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
2. Vispa Àgg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. SmÀlt smöret och rör i mjölken, blanda det med Àggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vÀnd försiktigt ner det i smeten.
5. TillsÀtt riven mandelmassa i smeten.
6. KÀrna ur och skÀr Àpplena i bitar. Stek dem i smör, florsocker, vaniljsocker och kardemumma tills de fÄtt stekyta och börjar mjukna.
7. Blanda Àppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
8. GrĂ€dda kakan i mitten av ugnen i 25â30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Servera med en riktigt krĂ€mig vaniljsĂ„s.
Ă h tack för ett spĂ€nnande recept till đ
Den fĂ„r jag prova nĂ€sta vecka kanske… veckan nu Ă€r full av fika, födelsedag och jobb (dĂ€r jag för övrigt sĂ€ljer de godaste bakverk och bröd)
Kom till Göteborg och smaka Nina đ
KRAM KRAM
GOA NINA!!! VILL BARA SĂGA ATT JAG ĂR HEMSKT IMPONERAD OCH GLAD ĂVER ATT DU UPPDATERAR SĂ OFTA! ALLTID KUL ATT LĂSA DET DU SKRIVER. KĂNNS HJĂRTLIGT OCH ĂKTA.
PUSS PĂ DIG, SNYGGING!!