Fika, äppelkaka och tack!

Fina ni! Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg. Det sjuka är att jag vaknade i morse och bara kände att idag är det nog någon årsdag och det var det när jag gick tillbaka i bloggen.

Sussi: Beklagar din förlust. ♥

Nina: Så ledsen jag blir att läsa din historia. Jag kan inte ens fantisera om hur det måste vara att förlora sitt barn. Jag är så ledsen att Du behövde gå igenom nåt sånt i ditt liv. Jag håller alla mina tummar nu för ett plus! ♥

Ella: Det var meningen att det skulle vara Milo och ingen annan. Hela processen från att vi startade tog 2 år. Tony och jag träffades i Sälen 2003, han var lillebror till killen jag kände (numera min svåger :)).. Vi hade bröllopsdag den 26:e augusti. Då hade vi varit gifta i 6 år.

image

image

image

Idag hade jag ett möte med två av mina fina vänner. Vi planerar en grej ihop framöver. När vi ses är det alltid en träff på flera timmar. Vi har så mycket att prata om så idag bestämde vi att vi behöver ses utan att prata jobb, så nu blir det fikaträffar lite då och då. Jag åt en helt fantastisk äppelkaka med vaniljsås. Nu bränner bröstet så det var nog lite för mycket just idag. Men ibland är det värt det.

image

Helena & Helena. 🙂 Lite roligt att dom heter lika. 2 drivna fina tjejer som jag har stor respekt för.

Nu har jag just ätit kvällsmat. Slökollar på Sveriges Mästerkock. Tänkte bjuda dig på ett jättegott recept apropå Äppelkaka. Denna säger ALLA som bakat den, är den godaste äppelkakan de ätit. Den är gudomlig!

RECEPT:

3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
120 g mandelmassa

FYLLNING:

2 st stora äpplen
2 msk smör
2 msk florsocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Tillsätt riven mandelmassa i smeten.
6. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, florsocker, vaniljsocker och kardemumma tills de fått stekyta och börjar mjukna.
7. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Servera med en riktigt krämig vaniljsås.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
11 years ago

Åh tack för ett spännande recept till 😀

Den får jag prova nästa vecka kanske… veckan nu är full av fika, födelsedag och jobb (där jag för övrigt säljer de godaste bakverk och bröd)

Kom till Göteborg och smaka Nina 🙂

KRAM KRAM

Maja75
Maja75
11 years ago

GOA NINA!!! VILL BARA SÄGA ATT JAG ÄR HEMSKT IMPONERAD OCH GLAD ÖVER ATT DU UPPDATERAR SÅ OFTA! ALLTID KUL ATT LÄSA DET DU SKRIVER. KÄNNS HJÄRTLIGT OCH ÄKTA.

PUSS PÅ DIG, SNYGGING!!

Nästa inlägg

Jag är på smällen!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x