Skithelvetspissfansskitärsle

BLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK!!!

Ja men jag vet att det är fredag och att det är soligt ute och att alla är sådär glada och pigga och alerta idag men jag ÄR INTE DET! Jag är helt under isen idag. Vill du inte läsa om ett vanlig deppig PMS dag så kilar du nu vidare till en glättigare, gladare bloggare. Det är mitt tips.

20130823-080151.jpg

Detta är varför! Jag beundrar alla mina bloggkollegor i Sverige som lyckas hålla en schysst och ”vanlig” fasad dessa dagar. Jag fixar inte det, jag är ledsen. Här inne spys det galla och gnälls det som aldrig förr dessa dagar och jag skulle nog inte klara annat. Inte som det känns idag, idag är det skitpisshelvetsjävlaskit. Alltså, tänk att det kan kännas så fruktansvärt jobbigt innan mens?

I morse vaknade jag för det första redan tjugo över fyra. Den största månen på himlen och jag var skittrött men kunde bara inte somna om. Samma som igår. Vafaaaan, är det för att hösten tågar in nu? Månen? Är det nu jag snart ska börja vakna kl 03 igen, fy farao vilken ångest jag får för det. Jag måste flytta till ett annat land, på riktigt. Alltså jag klarar inte våra årstider, helst inte med PMS. Sommar en kvart sen är det höst-mörkt-deppigt-kallt. Tvi vale!

Sedan gick jag upp, klädde på mig träningskläderna och bara kände BLÖÖÖÖÖÖK. Gick upp till Milo som vaknade och var på sitt härliga humör som han oftast är när han vaknar. Då känner man också hur vidrig man själv är i humöret. Bar honom till vår säng och beklagade mig samtidigt för Tony över hur jag kände mig. Satt och gnällde över hur trött jag var, hur jag INTE orkade gå idag.

”Ja men vad vill du göra då?” frågade Tony.

”Ingenting, jag vill inte göra nånting alls” svarade jag med tårfyllda ögon.

”Men gör ingenting då, skit i promenaden” svarade Tony.

”Jag vill bara gråta” fortsatte jag.

”Ämen då går du ut och går tycker jag” svarade Tony klokt.

Med tårar i ögonen så gav jag mig ändå iväg. Att röra sig gör så att jag kan tillgodose mig kroppens egna endorfiner. Lyckohormonet. Vet inte hur glad jag känner mig efter promenaden, inte alls typ…men den gör mig gott. Jag vet ju det. Jag gick inte så fort och så gick jag bara i gröna områden. Grönt är lugnande för själen och många som gått in i väggen ska enligt läkare vistas i gröna miljöer. Det gör också gott för endorfinerna. Just nu ligger katten på min mage medan jag skriver till dig. Han ligger och trampar med sina onda klor och det känns som om jag vill slänga in han i väggen. Är jag verkligen frisk i huvudet vid min PMS är frågan?

20130823-081820.jpg

20130823-081824.jpg

Grönt och soligt! En vitaminkick av självaste naturen. Men hjälpte det? Kanske, kanske inte. Jag är fortfarande ledsen, arg, irriterad och ängslig.

20130823-081917.jpg

Syns på hela mig att jag inte är i form. Det syns så tydligt på den här bilden. Inte blev det bättre när jag gick förbi min gamla gymnasieskola. Tårarna bara rann över hur längesen det var jag gick där. När jag hade pudelfrilla, BH utan bågar, precis börjat använda string och var skoltrött som en gnu. Då visste jag inte vad livet hade att ge. Då var jag fortfarande ihop med min första stora kärlek. Eller vad man då trodde var kärlek. Vi skulle inte varit ihop så länge men vi växte upp ihop och blev så sammansvetsade så det var svårt att ta sig ur den relationen. Efter att han gjort slut med mig och blivit ihop med mig igen fler ggr än jag kan räkna under sju års tid så slutade allt med ett utomkvedshavandeskap, sjukhusvistelse och när jag kom hem därifrån så gjorde jag slut. För alltid. Minns att han blev chockad. Men vi båda visste att det var dags.

Nämen draaaaaaaa mig baklänges på en vagn vad deppigt det är idag. Nu måste jag skärpa mig lite. Jag och Milo är lediga idag och ska träffa min gamla mammagrupp lite. Vi ska lajja loss och sen äta lunch ihop. Har lite dåligt samvete att jag aldrig hinner ordna dessa träffar. (Typiskt PMS syndrom, dåligt samvete för tammefasen allt.) 🙁 I alla fall så blir det sen en lugn kväll. Jag vill äta något gott och magvänligt. Sen imorn är det ju dags för Guldknappen galan. Jag ska idag prova min klänning som min fina vän Jennie håller på och syr upp till mig. (Doris Diverse). Har fixat så jäkla coola accessoarer till klänningen så jag hoppas att det verkligen passar ihop sen när jag får prova allt! 🙂

Nu är det färdiggnällt! Jag återkommet förhoppningsvis gladare lite senare. Du ska få se min outfit till Guldknappen och sen ska du få ett dagens recept också. Ett kanonrecept till kvällen kanske? Jag tror att vi ska äta det ikväll nämligen. Jo men vi hörs igen sen då. Å du, om du läst ända ner hit så TACK för du orkat ”lyssna” på mina vidriga PMS inlägg. ❤

0
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
therese hagman
therese hagman
10 years ago

Skickar en kram virituellt.. 🙂 Funderade på om vi skulle ses på en lunch nästa vecka kanske? All cred till dig som kämpar på med prommisar, vv och allt annat.. Syns verkligen att det försvunnit kilon och du ser piggare ut.. Ta hand om dig.. Kram

Svahnholmen
Svahnholmen
10 years ago

Vi finns här både för depp och pepp! Jag har tack och lov sluppit PMS besvär. Har inte mens alls nu efter cellgiftsbehandlingar under våren pga bröstcancer. Har därför klimakterievallningar istället fast jag inte fyllt 40! Ibland blir man trött på att vara kvinna och vara så känslig för våra variationer i hormonerna! Kramar till oss så vi orkar med våra hormoner

B-M
B-M
10 years ago

Kraaaam! Vet precis hur det känns o du är inte ensam <3

Frida
Frida
10 years ago

Stor kram till dig fina Nina!! Jag har sagt det förut och säger det igen, jag tokgillar din blogg för att den är rakt upp och ner. Du skriver från hjärtat här och nu <3. Önskar dig en fin dag!! KRAM

EvaLotta
EvaLotta
10 years ago

Usch stackars dig!! Jag har som tur är inga PMS problem men en väninna har haft det som jag vet nu äter nått från life butiken, nått hälsokost det funkar:))!! Kanske nått att testa?!
Önskar en fin helg är SÅ trött efter första jobb veckan efter semestern ska ta en vilo helg!! Kram

Therese
Therese
10 years ago

Hej Nina! Jag har nog aldrig kommenterat trots att jag följt din blogg i nästan två år. Ville bara berätta att det är min absoluta favoritblogg, som jag oftast läser direkt på morgonen, innan jag ens klivit upp ur sängen. Den är ärlig, mänsklig och rolig och framför allt uppskattar jag att det inte bara är ”lyckliga gatan”. 🙂

Hoppas din dag blir bättre. PMS kan ta sig i röven.
Kram på dig!

Jenny
Jenny
10 years ago

Men usch så jobbigt det där med PMS är 🙁 sitter lite i samma båt. Sitter just nu hemma, sjuk, PMS och gråter för att det är lämningsdag av barnen idag (gråter ju extra mycket pga av PMS). Men man får koncentrera sig på att man vet att det går över inom någon dag och att man har en man som är overkligt förstående dessa dagar, och det är ju faktiskt bara en vecka tills barnen kommer igen 🙂 En stor kram till dig!

Marlene
10 years ago

Nä Ninni! Nu måste du verkligen göra nåt åt den där skiten. Nu är det du som ringer och ber om att få bränna slemhinnorna bums och direkt! Även om de säger att PMS:en inte försvinner, så har iaf min gjort det och mens har jag bara typ en tesked under ett par dagar. Så vad väntar du på? RING!!!

Ullis
Ullis
10 years ago

Fina Nina!
Just därför orkar vi läsa hela ditt inlägg för att du är så mänsklig i dina inlägg.
Den perfekta människan är inte född ännu och blir det förhoppningsvis inte heller.

Själv är jag lyckligt befriad från PMS, trots mina 42 år. Lider med dig!!

Hoppas dagen blir bättre, för det är du värd. Kram!

Lena
Lena
10 years ago

Ja fy vad vi (vissa) kvinnor måste utstå några dagar per månad. Jag har kännt av PMS tidigare men nu sista året så har jag kommit på att jag känner mig riktigt nedstämd vissa perioder och har nu insett att det är ju PMS. Försöker verkligen tänka tankar som ”det finns de som har det värre (cancer och annan skit), jag ska vara lycklig och tacksam som har 2 friska barn och en sambo jag älska osv..” men dessa dagar går det bara inte att tänka så. Allt är bara skit och bedrövelser. Funderar på att vända mig till hälsokosten för att få hjälp men sen när de där dagarna är förbi då är det som bortblåst och glömt, tills det är dags månaden efter… Stor kram på dig och hoppas att du får en lugn och bra dag.

Camilla
10 years ago

Rara Nina,

Vi har så mycket gemensamt – flygrädsla av högsta sort och katastroftankar över allt blandat med ett härligt familjeliv där allt skulle vara tipptopp om man bara kunde sluta oroa sig för allt hela tiden! Dels vill jag skriva att du är grym – trots att jag aldrig träffat sig vet jag att du är grym på alla sätt. Du gör fantastiska tavlor (beställt en hittills), du sminkar fenomenalt, du är toppenfin, du verkar ha en superduperfamilj och du är grym som orkar och hinner med bloggen varje dag så att vi läsare får följa ditt liv! Dels vill jag fråga om du provat Cerazette? Jag gick från vanliga p-piller till Cerazette och poff försvann de jobbiga PMS-syndromen med humörsvängningar, nedstämdhet osv. Nu är humöret mer ”normalt” på en jämn nivå förutom de dalar man får när man inte ätit på länge, har ett sjukt chokladbegär eller inte får sitta ifred på toaletten (en mammas frizon)! Att man dessutom slipper mens de flesta månaderna på året gör inte saken sämre 🙂

Ha en härlig fredag och glöm inte – du är grym 🙂

Hälsningar Camilla

Stina
Stina
10 years ago

Nu ger jag mig till känna efter att ha läst din blogg ett bra tag. Halle min je….vad skönt att se att det finns fler med PMS, jag vet precis hur du känner….precis. Du är INTE ensam i detta jag lovar….Stor kram

Erica
Erica
10 years ago

Usch du verkar ha det väldigt jobbigt! Själv brukar jag känna mig väldigt irriterad och elak,speciellt mannen orkar jag knappt se på och det är ju inte så roligt! Man får ju dåligt samvete för det då också. Har någongång hört att PMS är så jobbigt så det finns kvinnor som mördat när de haft det! Vet inte om det är sant men det kan man ju skrämma gubben med.;) Hoppas du mår bättre redan! Diggar din blogg!

Johanna
10 years ago

PUSS O KRAM…. Det behöver du nu hjärtat ♥

Hoppas dagen blivit bättre än den började!!!

Cissi
10 years ago

Jag känner igen mig precis i det du skriver!
Jag blir ett MONSTER och LIDER AV det men man kan INGET GÖRA åt det 🙁
Och det som är mest komiska är att vi har PMS samtdigt, så det är lite skönt att läsa här (och har gjort i några år nu) att jag tydligen inte är ensam 😉

KRAM

Imorgon är en annan dag, förhoppningsvis en bättre <3

Vickis
Vickis
10 years ago

Men det är ju det som är det bästa med dig och din blogg Nina, du är som du är – genuin & äkta!
Brukar alltid läsa din blogg till morgonkaffet, har sagt upp morgontidningen så nu läser jag här istället.
Mycket bättre för hos dig känner man igen sig, du bjuder verkligen på sig själv och jag uppskattar verkligen att du berättar hur det egentligen är och ligger till, fejkade uppsmilade bloggar där allt bara är en dans på rosor är inte min grej!
Kärlek till dig och hoppas du får en kanonfin fredag även om den inte börjat på bästa sätt!

Jessica
Jessica
10 years ago

Hej fina fina Nina!
Du är fantastisk! Din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag blir alltid glad när jag går in här och läser ska du veta 🙂

Som någon tidigare kommenterat, så är du verkligen mänsklig i dina inlägg, och det är så jäkla skönt! Allt är inte en perfekt fasad utan du visar oss både det bra och mindre bra. Jag uppskattar det väldigt mycket för dom bloggarna som tvärtemot endast ska visa upp nåt perfekt, så perfekt att det blir omänskligt, där får man bara ångest… Huvva!

Jag tycker så synd om dig som har det såhär just nu 🙁
Jag vill tipsa dig om att googla PMDS – en mycket svårare variant av PMS. Kan det vara det du har?

Skickar över ett helt gäng pussar och kramar!
Hoppas verkligen att du snart får må lite bättre <3

Ulrica
Ulrica
10 years ago

Skickar en fredags-PMS-skitdagskram!!

Susanne
Susanne
10 years ago

Hej!!
Vill bara ge en kram och önska en trevlig helg!!

Marika
10 years ago

Hej Nina! Har aldrig kommenterat din blogg men jag har läst den ett bra tag och tycker att du verkar vara en fantastisk person..en sån som man absolut skulle vilja ha som sin polare! Hur kul som helst att följa din blogg..som ger motivation och glädje! Är impad på hur ni bloggare hinner med 🙂 Hur som helst, imorse när jag läste ditt inlägg så kände jag bara att jag var tvungen att kommentera! Säga/skriva att PMS är skit men nåt man får leva med ibland iaf..tack gode Gud att det inte är så krångligt jämt! Styrkekramar till dig och hoppas att du Nina mår bättre inom kort!! Stor kram!

Nästa inlägg

STORA BAKUTMANINGEN

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x