Joggat & Ninas utmanings snack….

20130903-062826.jpg

Stolt, trött och oerhört glad! Jag klarade att jogga hela vägen denna morgon. Tog medvetet en kortare runda för att peppa mig själv att klara det. Nu sitter jag och stretchar på mitt vardagsrumsgolv, kollar på de första bilderna jag tog som FÖRE bild och blir nästan ledsen. Jag vet hur dåligt jag mådde just den dagen också…. Tänk, nu har drygt 3 månader gått sen jag började och det härligaste priset jag fått är att jag mår så mycket bättre. Kroppen är en bonus men mitt mående, det är värt allt för mig. Inte visste jag (kommer inte ihåg från när jag tränade väldigt mycket, vilket är över 10 år sedan) att man kunde må såhär mycket bättre bara genom att träna. Å ännu bättre ska jag må så småningom.

20130903-063334.jpg

Stretch på loftgången. Det är dagens skönaste stund. När jag står där och allt är tyst. När jag drar ut alla muskler och leder och får stå och svettas för mig själv. Den stunden….

Så hur har det gått för dig? Hoppas nu att alla ni 60 som hoppade på utmaningen fortfarande kämpar med mig? Själv har jag gått/joggat 1,5 mil fördelat på 5 dagar. Maten blev lite si och så då det var både events och 35 årsfest förra veckan. Men som Jejja alltid säger, man kan vara nere i diket och vända. Vågen står rätt still men jag känner på kläder mer och mer så jag antar att min träning gör att jag fördelar fett till muskler nu. Det är bara 11 dagar kvar för mig till den stora vägningen så jag kör hårt. Inte för att jag tänker sluta sen! Ba’sattnivet!

Jag har dessutom hoppat på min vän Johanna Toftbys utmaning med 100 squats i 100 dagar. Nu ska rumpan bli stark. Visste du att svaga stjärtmuskler ger dig ryggont? Så där är en av anledningarna för min del.

Såååå, berätta! Hur går det för dig?

0
Subscribe
Notify of
guest

32 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sanna
Sanna
10 years ago

Hej. Har tittat in hos dig ett tag. Körde igång med promenader (igen) nu efter semestern. Var ute i morse, mitt mål är att orka springa, (såklart) gå ner i vikt men framförallt bli piggare å gladare. Så jag hakar på din utmaning om än lite sent….

Niiinis
Reply to  Sanna
10 years ago

Kör på bara, det är liksom aldrig försent och man ska bara jämföra sig med sig själv. SÅ är det. Kör så det ryker nu så ses vi härinne. 🙂

Lillemor
10 years ago

Härligt! Heja heja!!

Niiinis
Reply to  Lillemor
10 years ago

Matro Sara
10 years ago

Jag har inte riktigt kommit igång med träningen, men jag har kommit igång med Viktväktar-mat och det går riktigt bra för mig. Så nu ska jag ta tag i träningen också.
Kika gärna in till min matblogg med en del vv-mat just nu http://mat-ro.blogspot.se

Niiinis
Reply to  Matro Sara
10 years ago

Bra där! 🙂

Jennie
Jennie
10 years ago

Denna vecka har varit bra, skött maten bra och motionerat mycket. Orkade jogga 4,7 km i högre tempo än förut. Det enda som var dåligt är viktnedgången, bara 0,2 ner. Så om jag tänker bara på vikten är detta sämsta veckan sedan jag började.

Niiinis
Reply to  Jennie
10 years ago

Men då kommer viktnedgången nästa vecka. Kroppen burkar kunna vara så fiffig ju… 🙂 Ge inte upp nu. Kör så det ryker så kanske du tappat 2 kg nästa vecka. KRAM

Anneth Strinnholm
Anneth Strinnholm
10 years ago

Det har gått bra hittills, verkar gå ner ca ett kg i veckan. Nu stundar dock mensvärk & vattensvullen kropp så vågen kommer visa heltokigt ett par dagar framöver. Alltid lika nedslående även om man VET att det bara är vatten. 🙂 Sötsuget brukar hålla sig i schack men däremot blir jag galet sugen på stora mängder kött, haha, som ett litet rovdjur! Kroppen vill väl ha järn antar jag…

Ha en bra fortsatt vecka och keep up the good work!

Niiinis
Reply to  Anneth Strinnholm
10 years ago

Jag vet ALLT om det där med mens och svullen! 🙁 Det kan förstöra allt, däremot så brukar man tajta till sig lite extra efter att mensen är slut. Du får se fram emot den perioden istället. Så ge inte upp på vägen…. KRAM ♥

Flygrädd
Flygrädd
10 years ago

Läste att du fortarande jobbar med din flygrädsla.
Jag har flygit flera ggr men efter varje gång så blir jag räddare. Nu så pass att jag inte kan sätta mig i ett plan igen.

Flygrädsla är något som många lider av. Jag skulle också vilja ha hjälp med min.

Kan du inte ägna ett inlägg om hur du hittade någon att få hjälp av och hur ni arbetar kring din rädsla.

Ps:
Älskar din ärliga blogg 😉

Niiinis
Reply to  Flygrädd
10 years ago

Självklart kan jag göra det! Om jag kan hjälpa andra så betyder det jättemycket för mig. 🙂

Mia
Mia
10 years ago

Hej hej.
Jag har tyvärr inte varit ute och gått så mycket som jag kan och bör, trots vädret. Har ingen bra förklaring eller ursäkt till det…
Jag har däremot gått ner 1 kg sedan förra veckan och det känns ju roligt! Nu är det ”bara” 14 kg kvar till utgångsläget innan graviditeten, men jag skulle gärna gå ner 24 kg till… Men jag tar ett kg i taget.
Kram påre härliga du!

Niiinis
Reply to  Mia
10 years ago

Ibland har man ingen ursäkt, det bara blir så. Men då har du ju varit i diket nu… så då är det bara upp igen. Sen har du ju minskat i vikt! TOPPEN! ♥

Mira
Mira
10 years ago

Jag har åkt på en superförkylning så här är motionen likamed noll.
Matlust har jag knappt nån, det lilla jag äter är dock inte nyttigt 🙁
Vikten, ner ett kilo 🙂
Men så snart jag är fri från förkylningen så ska det bli morgonpromenader igen 🙂

Niiinis
Reply to  Mira
10 years ago

Krya på dig vännen! ♥

Marlene
10 years ago

Det ska bli så skoj att träffa dej igen. Vi får ta en ny bild och jämföra. Jag har iof bara gått ner 2-3 kg, men jag är ju på min målvikt så… Jag kommer iaf ihåg hur trött du såg ut även om du försökte dölja det. Ska bli kul att se skillnaden efter tre månader 🙂

Susanne
Susanne
10 years ago

Hej!!
Förra veckan kände jag mig så hängig, båda barnen har varit jätte förkylda. Börjar känna mig bättre nu så på fredag ska jag ut och jogga min runda på 8.26 km. Började för ca 4 månader sen att jogga 4 km. Sen dess har jag ökat upp till 8.26..helt sjukt! Är så stolt efter varje gång. 3 gånger i veckan ger jag mig ut, känns så bra när det är gjort då känner man sig så stolt.
Ha en toppen dag!
Kram

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Vill slita i mitt hår och skrika rakt ut av besvikelse över mig själv.Två veckor gick sketabra .Vikten gick ner och jag mådde perfa.Sen kom det.. Pisspmsen och årtiondets värsta förkylning .Nu sitter jag här med en kaka halvt uppäten och vill bara gräva ner mig efter att ha läst ditt blogginlägg. Men jag ska genast vända det till nåt positivt.Ditt blogginlägg ska jag ha som mantra och läsa upp om och om igen ..kan Nina kan jag kan Nina kan jag .Haha..nu ska ut och gå ..dock i lugn takt men bättre lite än inget.

Linn
10 years ago

Jag har uppnått mitt mål att gå minst 10 000 steg per dag under veckan. Det har behövts en timmes promenad per dag för att nå det målet. Då förstår man snabbt hur sjukt lite jag rör på mig i vardagen på jobbet. Denna vecka ökar jag målet till 11 000 steg per dag.

Niiinis
Reply to  Linn
10 years ago

BRA! Fy farao… 10.000 steg är MYCKET!!! 🙂

sofia208
10 years ago

Så GRYMT Nina, vilken känsla att kroppen och orken klarar av mer och mer för varje dag, bra jobbat! 🙂

Jag har gått morgonpromenader varje dag och tränar på gymmet (nästan) varje vardag under lunchtid. Jag märker att kroppen orkar mer och mer för varje vecka på gymmet och det resultatet är roligt att se! Jag mår även superbra och känner mig väldigt pigg 🙂

Kram kram

Niiinis
Reply to  sofia208
10 years ago

Ser dig ibland på insta….du är grymt duktig!!! Du ser ut att må väldigt bra också! KRAM

Anna
Anna
10 years ago

Fortsätter kämpa på. Gått ner 18,5 kg nu men det går fortsatt seeeeegt. -0,3 kg men det är att bita ihop. Den här gången ska det gå! 4 kg kvar. Går på promenad dagligen, blir nästan som ett gift o om man inte kan gå ut någon dag blir man nästan hängig o ledsen. Nu kommer pms tiden, gulp, då sötsuget från Hell sätter i…

Niiinis
Reply to  Anna
10 years ago

Dom sista kilona är vidriga! Då brukar jag tänka att man kanske ska ta till nåt annat ett tag. Nu t ex så har jag börjat jogga. Det sägs ju sätta igång en hel del i kroppen. Eller kanske att man ska köra intervaller. Det sätter också fart på ämnesomsättningen. Det är testosteronet man vill åt, det är nämligen det som utsöndras när vi tar ut oss ordenligt och också det hormonet som sätter igång förbränning. Så kanske ska du börja köra intervaller för de sista 4 kilona? KRAM

Svahnholmen
Svahnholmen
10 years ago

Här fungerar träningen jättebra! Cyklar till och från jobbet varje vardag vilket blir 2 mil tur och retur per dag vilket blir 10 mil i veckan :)! Sedan springer jag och en kompis 4,5 km två gånger i veckan + att det blir ngn extra promenad! Stolt över detta! Är dock mindre stolt över maten… Äter väl inte jätteonyttigt i veckorna men det har blivit både godis och lite chips på helgerna. Har inte hållit mig inom kaloribudgeten (kör viktklubb) den senaste veckan. Men det är ju så trååkigt! Blä! Får ta nya tag snart. Måste bara samla ihop lite ny motivation. Kram

Niiinis
Reply to  Svahnholmen
10 years ago

MEN…. du ska vara galet stolt över dina prestationer! Var det, maten kommer och till slut kanske man har karaktären att klara av att äta onyttigt bara en dag i veckan. Det är mitt mål. KRAM

Ylva på Åland
10 years ago

Jag är absolut med ännu 🙂 Både på Instagram och här, du är klart inspirerande! (Frågan är om du ser mina bilder på #ninasutmaning när jag har privat profil?)
När vi är på tävlingshelg (junior kör dragracing, så vi bor i husbil på tävlingarna) blir det lite klurigt med maten. Inte så där enkelt att laga mat i husbilen, så det blir ofta korv med bröd till lunch osv. Fullkornsbröd iofs, men.. Middagarna är enklare, grillat och kokt potatis med sallad till. Tyvärr slinker det ofta ner lite onyttigt här och där också, men vågen brydde sig inte så mycket den här gången. Kanske för att jag varit duktig och motionerat så mycket i veckan? Förbränningen var igång lixom 🙂 -800 g blev det den här veckan!

L
L
10 years ago

Heja heja på er alla!

Här går det bra, kan knappt förstå att jag har 2.9 kg kvar till mål.
-33.5 kg och jag är inte tjock, hjärnan är lite långsam tar nog lite tid att förstå.

Senaste veckan har vågen pendlat nästan 1 kg upp och ned från dag till dag, men så är det alltid innan ett viktras för mig, så jag hoppas det rasslar till snart:-)
Men imorse va det -0,3.

Niiinis
Reply to  L
10 years ago

WHAAAAT???? Shit vad bra jobbat, snart är du klar! Vilken lycka, du är grym! ♥

jenny
jenny
10 years ago

Här blev det 1 kilo minus!:) Jag hade min ”riktiga” invägning förra veckan och så till min förtvivlan att det är 20 KILO som ska bort!! Så nu är det bara 19 kilo kvar!! 🙂 Bara några få PW-s som motion i veckan som gick men jag hoppar på squat-utmaningen samt en sit-ups utmaning jag sprang på på nätet så nu är jag igång!
Ha det bäst! Kram Jenny

Niiinis
Reply to  jenny
10 years ago

Bra Jenny! Det gör alltid ”ont” och få veta hur mycket man behöver få bort. Men jag tror att medvetenheten gör att man till slut tar tag i det. Bra med ett kilo minus ju…. snart är det 5 och sen resten! 🙂 Kram

Nästa inlägg

IDOL och PÅMINNELSE

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x