Dagens RECEPT – Kladdkaka med limekräm VIKTVÄKTARRECEPT

20130921-062946.jpg

Kladdkaka 10 bitar, 5 propoints/varje bit

Idag blev jag så galet sugen på kladdkaka. Hmm, måste ju finnas viktväktarrecept på det å jajjemensan, såklart att det fanns! Nu har jag dessutom ”hottat” till den med smak av härlig rom och så äter man den med fantastiskt härlig limekräm. Det gifter sig underbart tillsammans.

3 st Ägg
2 1/2 dl Socker
1 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
2 krm Salt
1 limefrukt
1 tsk Margarin flytande 80%
1 1/2 msk Ströbröd (skorpmjöl)
2 1/2 dl Kvarg lätt 1%
1 tsk romessens
2 tsk Florsocker

Limekräm:

3 ägg
2 dl strösocker
3 limefrukter
65 gr smör

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med kvarg. Droppa i romessensen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Tänk på att den skall vara kladdig i mitten. Låt kallna. Pudra över florsocker och garnera med limeskivor.

Instruktioner limekräm

Tvätta limefrukterna under rinnande varmt vatten. Riv skalet på frukterna och pressa ur saften. Vispa ägg och socker några minuter i en kastrull eller i en bunke som tål värme. Tillsätt limesaft och de rivna limeskalen. Ställ kastrullen eller bunken i ett vattenbad och vispa krämen tills den tjocknar. Låt inte krämen koka, då skär den sig. Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Klicka limekräm på en bit kladdkaka, ät och njut.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
10 years ago

Hej! Ser inte någonstans hur många pp det är, är jag blind eller har du glömt skriva?

Amanda
Amanda
10 years ago

Hej!

Tack för en jättebra blogg!! Nu till min fråga, jag håller själv på med VV sedan snart 4 veckor. Det jag undrar är om du väger varje bit för att veta så att det blir rätt mängd till antal PP…. Förlåt för en virrig fråga, men hoppas du förstår 🙂

Tack på förhand!
/Amanda

Nästa inlägg

Morgonrundan med sällskap

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x