Morgonpromme och en läsarfråga

Goodmorning! Måndag, R-Ö-V Måndag. Men men, ytterligare en grej som jag måste ta tag i bara. Embrace the f*****’n Monday’s.

20130923-072115.jpg

Uppe med tuppen för att ge mig ut på morgonpromenaden. Tog för första gången på mig min reflexväst från Röhnisch.

20130923-072212.jpg

Det behövdes idag då det var kolsvart när jag gav mig ut. Är man dessutom svartklädd för övrigt kan det vara bra och synas ordentligt.

20130923-073327.jpg

Morgonens runda. Något utökad, blev dock inga 50 minuter men istället sprang jag en kort bit. 🙂

20130923-073427.jpg

20130923-073433.jpg

Stod och stretchade till den här vyn. Det är vackert på morgnarna. Jag har märkt att stretch har blivit ett måste för att inte bli stel som en pinne. Också något roligt med att bli äldre. Sen tror jag att det är grymt att alltid stretcha efter man sportat överhuvudtaget.

20130923-073924.jpg

20130923-073929.jpg

Skapligt skönt efteråt! 🙂

Hörrni, jag fick en fråga, jag får en hel del och jag måste be om ursäkt om jag inte svarar på alla. Fråga gärna igen då, jag brukar försöka svara bland kommentarerna. Kanske är det dags för en frågestund snart?

FRÅGA:

Hej tack för en härlig blogg! Hur mycket tankar lägger du ner på vad du äter? Försökte själv vv ett tag och jo visst jag gick ner men shit vad energi det tog med all planering och räknande, vet inte om det va värt det för så fort man slutade så fick man upp det man gått ner. Är nyfiken på hur du känner är det inte rätt psykiskt påfrestande allt räknande m.m bara nyfiken? Man kan ju inte räkna vv hela livet?! Vågar man sluta när man börjat?! Hade vart kul att läsa dina tankar!

SVAR:

Jag räknade svinstrikt första månaden. Då använde jag Viktväktarappen som en galning. Hela tiden, så fort jag stoppade nåt i munnen. Dock så lär man sig ju varefter. Till slut så lär man sig vad allt ungefär innehåller och kan lite i huvudet räkna ut vad man ätit. Det där svinstrikta skulle inte jag heller klara. Inte alls, skulle bli galen på fläcken. Såhär är det också. För sin viktminskning ska man hitta ett verktyg, för min del handlade det om Viktväktarna som blev mitt verktyg. Verktyget var en bra app i telefonen, en bra coach och ett hälsosamt sätt att gå ner i vikt på. Det är alltså själva verktyget. Jobbet, det gör du själv. Då spelar egentligen inget sånt som att nitiskt anteckna vad du äter, avstå kolhydrater, svälta sig eller vad det nu handlar om någon roll.

Numera använder jag appen lite då och då, när jag är osäker. Annars så räknar jag inte utan vet vad jag ska äta och vad jag KAN äta om jag ska fortsätta gå ner i vikt. Ofta så går man ner i platåer, stannar man av i sin viktminskning så kan det vara bra att anteckna allt ett tag. Man ska nog också gå på möten, se det som ett sätt att hålla motivationen uppe. Själv tycker jag den här stunden på mötet (45 min) är en skön stund från alla måsten. En lite egentidsstund. Sen älskar jag min coach Jejja också, det gör ju sitt. Slutligen så tror jag att Viktväktarna är en av de metoder som du går upp MINST i vikt av efter du ”slutar”. Det är dom sagt du själv som bestämmer det, det är du som stoppar maten i din mun, inte metoden i sig.

Stort lycka till och hoppas du hittar en metod som funkar för dig! ❤ Kram

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pia
Pia
10 years ago

Var har du fått tag i reflexvästen? Jag letar efter en sån, men de verkar inte finnas att få tag på längre 🙁

Nästa inlägg

En hundring som ger så mycket kul

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x