Hudvårdstips

Jag har fått många förfrågningar både här bland kommentarerna och på min mejl om smink och hudtips. Jag vet, jag har varit skitdålig på det. Jag kom av mig lite när jag avslutade sminkbloggen här på FEMME. Dock så lovar jag faktiskt nu att bli bättre på det. Jag vet att många gillar att få lite sminktips till både vardag och fest samt att få veta hur man bäst tar hand om sin hud t ex. Helst vi som börjar bli mer och mer drabbade av tyngdlag och miste av elasticitet. Not so funny men något vi alla drabbas av faktiskt.

Jag ska börja med att berätta lite om dessa produkter. Det här är något jag testat under en period och har hittat lite nya favoriter. Dessa produkter är från Hannah har fått göra en liten intervju angående vår hud, dessa kan du läsa mer om HÄR.

image

Här har ni produkterna jag använder just nu. Det är allt jag behöver för min fnöskiga hud. Det finns både en bra och mild tvätt, jag måste ha något som är som en tvål. Annars känner jag mig inte ren, ändå så torkar den inte ut. Sedan en underbar dag och nattkräm och en grym peeling. Peeling är nämligen A och O för torrisar som mig.

 

image

Här är tvättkrämen. Underbar verkligen, jag älskar den och känner mig ren men inte stramande torr. Det är ett jätteplus! Annars kan tvättkrämer få en att känna sig som ögonen ska ploppa ut och ansiktet krackelera till små spillror. Tvättkrämen innehåller extrakt av asksav, trollhasselvatten från ekologiska odlingar och extrakt av renad aphloïa. Om du mot förmodan fortfarande tvättar ditt ansikte med vanlig tvål måste du lova mig att du slutar med det på EN GÅNG. Det är den värsta misshandeln Du kan göra på Din stackars hud.

image

Som du ser så är denna serie, nutritive vegetal till för torrisar. Till torr och väldigt torr hud. Det är fukt man ska ha då, inte fett. Viktig skillnad! Fuktboost! Denna känns inte alls fet utan som att den går in i huden och ger den fukten som fattas. I bakgrunden ser du fuktmasken som är ett måste lite då och då. Jag brukar köra den efter jag peelat.

image

Nästa viktiga inslag för torr hud är att använda sig av peeling. Huden måste peelas så gamla hudflagor försvinner och byts ut av nya fräscha. Där måste man hjälpa huden på traven. Därför brukar jag tipsa om att man ska peela huden en gång per vecka. Denna peeling är gjord av aprikoskärnepulver och är precis lagom rivig, inte för mycket för då känns det som man drar med sandpapper i ansiktet. Det skadar mer än nytta det. Efter peeling har man sedan på fuktkrämen så lovar jag att huden sakta men säkert kommer att få tillbaka sin lyster och bli mer len och slät. Avslutningsvis är det fint att använda ansiktsvatten efter din rengöringsrutin. Sluta porer samt få bort de sista resterna av rengöringen, bra rutin!

Nu är det så fantastiskt förstår du så att Du som läsare ska få ett erbjudande på mina favoritprodukter hos Yves Rocher. Du får 20 % rabatt under hela oktober månad om Du anger min rabattkod: NIIINIS när du handlar. Vill du sätta igång och handla direkt så hittar du länkarna till varje produkt här nedan (obs: alla är länkar):

Velvety Ultra-Rich Cleanser (Tvättkrämen)

24 h Comfort Nourishing Cream (Dagkräm)

Intense Nourishing Balm (Nattkräm)

Creamy Repair Mask (Fuktmask)

Velvety Toner (Ansiktsvatten)

 

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
10 years ago

Nej, håller mig till Biotherms produkter. Underbara! (Och dryga).

Niiinis
Reply to  Marie
10 years ago

Det gör du rätt i, hittar man rätt så är det helt rätt att hålla sig till det. Såklart! Men inlägget är tänkt till dom som fortfarande letar, som kanske har samma problem som mig. Jag hattar runt och försöker hitta bra produkter typ alltid. REN funkar fint för mig t ex medan Lancome inte funkar alls. Biotherms nattkrämen funkar inte heller alls. Ja men sådär håller jag på. Blev glad att jag hittade nåt som funkar på mina torra fläckar nu i höstrusket.

Nästa inlägg

Dagens Tips – Glasburkar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x