Grattis till min människa

20131008-070017.jpg

Idag fyller min människa 33 år. Han är min människa…. min livskamrat…. min absolut bästa vän som känner mig bäst av alla som finns i min närhet, pappan till ett av mina barn. En person jag för resten av livet kommer vara knuten till. Vi har våra ”ups and downs” precis som alla andra. Den som säger att dom aldrig har det ska Du aldrig vara avundsjuk på. Finns det inga ”ups and downs” finns det heller ingen passion, finns ingen passion är det dött, eller så ligger en i förhållandet med någon annan, i värsta fall båda. Då är oftast båda likgiltiga inför varandra och har gått in i nån slags tyst överenskommelse om att det får vara så. Jag hårdrar nu och säger inte att det ALLTID är såhär men det är så OFTA.

Jag är stolt över våra ”ups and downs”! Även om det kan vara jobbigt när det känns som man glider ifrån varandra, aldrig har egentid, räkningarna hopar sig, pengarna räcker inte till, oro som gnager, sömnlösa nätter, sex alldeles för sällan, irritation, PMS, sura miner över att någon aldrig hjälper till osv osv…. så är det ändå alltid min människa jag vill somna och vakna med. Det är han jag ringer om det är nåt. Det är han som alltid står bakom mig, vad som än händer. Han är mitt vänlighetsfilter i livet, den människan som aldrig gör mig illa på flit och den människan som alltid låter mig vara som jag är. Den människan jag litar på förutsättningslöst och den människan jag vågar och kan visa alla mina sidor för. En människa att vara väldigt rädd om.

Ibland tänker jag tankar som att vi någongång skulle lämna varandra. Man vet aldrig vad som kan hända i livet, får jag bestämma blir vi gamla ihop. Jag vet att han skulle stryka mitt gråa hår, klappa mig på min rynkiga kind och vara stark inför mig även om han var svag. Han skulle gör allt för att leva längre än mig bara för att finnas vid min sida. Usch, nu gråter jag….. men så är han, min fina människa. ❤

Ibland uppskattar jag inte honom. Helst när jag mår dåligt, är trött och utarbetad. Då blir jag ledsen och deppig och stöter bort min människa. Jag vet inte varför jag gör så, jag har alltid varit sån. Kanske är det mitt sätt att gå in i mig själv på nåt sätt. Jag ställer för höga krav, jag kan vara jätteirriterad och vrång, less och allmänt dryg. Idag kan han visa känslor tillbaka och bli sur när han känner att jag går för långt. Han kan också vara en riktigt kärring, sur-kärring som jag kallar honom då, han är glömsk (läskigt glömsk), han är disträ och har ofta sönder saker. Han är klumpig och har svårt att prata om känslor. Men han försöker alltid göra sitt bästa.

Alla har vi våra sidor, dom måste accepteras om man ska orka leva tillsammans. För att ändra en människa, det går inte, det är en kamp du aldrig kommer att vinna. Du kommer stånga dig blodig och bli en psykopat innan du lyckas ändra en människa.

Så, från djupet av mitt hjärta…. ett stort grattis till min människa i livet. Grattis Tony på din 33 årsdag. Jag älskar dig djupt! ❤Vi firar dig i helgen då allt är så stressigt denna veckan. Dock så har jag just gett dig frukost på sängen, pussat dig och ska ge dig en present ikväll. ❤

0
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ellabellabus09
ellabellabus09
10 years ago

Hipp hipp hurra på din födelsedag, Tony!
Det du skriver, precis så känner jag för min man. Sitter här vid mitt kontorsbord och känner mig rörd till tårar.
Ni får ha en underbar dag!/Kramar Louise

Liselott i Helsingborg
Liselott i Helsingborg
10 years ago

Åh, vad fint och kärleksfullt skrivet!! <3
Så klokt och tänkvärt!!
Det är väldigt fint med kärlek, men ibland ack så svårt.
Men när man hittat den som det stämmer med, så är det verkligen bara att
göra sitt allra allra bästa och verkligen vara rädda om varandra.
Grattis till Tony på födelsedagen!! och Grattis till er bägge som funnit varandra <3

Camilla
Camilla
10 years ago

Det är så skönt att läsa din blogg, tycker om din uppriktighet! Allt är ju inte rosenrött hela tiden och livet har sina upp och ner gångar. Väldigt fint skrivet. Ha en jättebra dag. Kram.

Jessica
Jessica
10 years ago

Åh va vackert skrivit ,, började gråta !

Jessica
Jessica
10 years ago

Så fint och ärligt beskrivet! Jag känner igen mig precis, så skönt att någon kan beskriva så exakt, som man kan känna med sin människa. Som du skrev så upplever jag att Ofta så hör man bara att andras förhållanden är som ett ”rosaskimrande” liv, och att de aldrig bråkar. Då kan jag känna mig som världens sämsta fru som har up and downs, pms och kan bli irriterad för småsaker. Men trots det så älskar jag min man och det är med honom jag vill bli gammal med! Tack Nina för allt du fick mig att känna av din text, idag ska jag pussa extra mycket på min människa!

Stor kram!

Mirka
10 years ago

Nu bölar jag också – vad fint du skrivit, jag förstår precis dina tankar 🙂 Vilken lycka det är att ha hittat sin människa som finns där trots alla ups and downs ♥
Grattis till Tony från oss alla!
Kram ♡

Tony
Tony
10 years ago

Tack för dina underbara ord min vackra. Jag älskar dig av hela mitt hjärta !!!!!!! Ja, att ha sina ups and downs är som att ” armera sin betong” . Det gör att allt i slutändan håller ihop, trots att det får utstå slitage, smällar och skador… ,

Love U !!

Åsa
Åsa
10 years ago

Så fint skrivet, har en tår i ögat.
Grattis Tony! //Åsa

Margaretha Nyqvist
Margaretha Nyqvist
10 years ago

ÅH! Så fint skrivet, Grattis till dig Tony och till er båda det lovar gott för framtiden. Min mamma sa i sitt bröloppstal till oss att det är a och o i ett äktenskap att prata med varandra och det har hållt i 48 år och vi är barnsligt förälskade i varann fortfarande men självklart har vår väg inte varit utan törnar det heller, så är livet.Kram på er!

sofia208
10 years ago

Grattis till Tony på hans stora dag 🙂

Helena
10 years ago

Åh vad fint! Du är så duktig på att skriva! Kram

Ulrika Alfvén
Ulrika Alfvén
10 years ago

jaha…då sitter jag tårögd på kontoret…sååå fint skrivet! <3 kram Ullis

Lena
Lena
10 years ago

Vilken kärleksförklaring! Jättefint skrivet <3 Grattis till Tony!

ulrica
ulrica
10 years ago

jätte fint skrivet 🙂
Grattis Tony kram

Nästa inlägg

När jag var 8 år….

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x