Middagen pÄ Noors Slott

Godmorgon frÄn slottet!

HÀr vaknade vi för 45 minuter sedan. Har sovit helt ok Àven om jag vaknade 04 första gÄngen och lÄg vaken i en timma. Somnade om tack och lov vilket var riktigt skönt. Vad Àr det med tÀcken och lakan pÄ sÄna hÀr stÀllen? SÄdÀr hÀrligt krispiga, fluffiga och sköna. Jag Àlskar`t!

Vilken mysig middag vi hade igĂ„r. Helt fantastiska smakupplevelser som t.o.m Tony som Ă€r lite som ett barn Ă€lskade. Jamen sĂ„hĂ€r Ă€r han, lĂ„t sĂ€ga att nĂ„got nytt dyker upp pĂ„ bordet. DĂ„ tittar han pĂ„ det som ett barn och sĂ€ger: ”NĂ€, det dĂ€r tycker INTE jag om” ….. utan att ens smaka! Barn gör ju sĂ„. Jag har faktiskt tvingat honom att lĂ€ra sig smaka, tĂ€nk pĂ„ alla smaker han gĂ„r miste om annars? SĂ„ igĂ„r gick han ALL IN kan man sĂ€ga. Innan vi kom hit fick jag en frĂ„ga om vi var allergiska eller kĂ€nsliga mot nĂ„got. Jag svarade pĂ„ det med de överkĂ€nsligheter vi har men missade sĂ€ga att Tony inte gillar svamp. Till förrĂ€tt kom den hĂ€r:

image

image

En svamptartlette med örtsallad och tryffelcreme. AlltsĂ„, han formligen svepte i sig hela tartletten och blundade t.o.m nĂ€r han Ă„t. Jag kan gĂ„ i god för att den var vansinnigt god. Hallllegooooo alltsĂ„. Men Tony mĂ„ste ju ha lurat mig med sitt bullshit om att han inte gillar svamp i 10 Ă„rs tid. Den hĂ€r var knökfull av massa hĂ€rlig stekt svamp. 🙂 Eller sĂ„ har han Ă€ntligen lĂ€rt sig att smaka av allt. Finally! 🙂

Vi fick sitta i ett rum som var som ”byggt” för oss.

image

HÀr fanns allt. Soffa, TV och faktiskt en dubbelsÀng i anknytning till rummet. Som en liten lÀgenhet faktiskt.

image

NĂ€r man har barn kan det vara bra att ta med sig all form av ”underhĂ„llning” om man ska fĂ„ sig en skön och avslappnad middag. Steve Jobs thank god for iPad.

image

Vilken hĂ€rlig atmofĂ€r det var. Vi njöt sĂ„ mycket hela familjen. Milo har vĂ€l aldrig Ă€tit sĂ„ mycket i hela sitt liv som fick en specialkomponerad middag till sig sjĂ€lv. Pannkakor med sylt och grĂ€dde till förrĂ€tt,  kyckling och ris med gurk och morotsstavar till varmrĂ€tt…..men tyvĂ€rr sĂ„ somnade han ifrĂ„n efterrĂ€tten. Han hann att fĂ„ en liten osttallrik efter maten dock.

image

image

HĂ€r har vi bröd och smörtallrik. Åh herregud, igĂ„r tĂ€nkte jag inte mycket pĂ„ propoints kan jag sĂ€ga. Jag Ă„t sĂ„ mycket jag orkade utan och tĂ€nka en sekund pĂ„ hur mycket allt ”kostade”. Det Ă€r sĂ„ jag funkar numera, all tid kan inte alltid gĂ„ Ă„t till att tĂ€nka pĂ„ det och det Ă€r det viktvĂ€ktarna tillĂ„ter. Att komma till ett slott i en underbar miljö och behöva hĂ„lla igen pĂ„ fantastisk mat…..heeeell nooooo!

image

Jag som tyvĂ€rr inte kan njuta av rödvin lĂ€ngre drack otroligt god nĂ€rproducerad öl. Min mage klarar inte rödvin lĂ€ngre, knappt vitt vin heller men lite.bubbel ibland gĂ„r bra och öl. Tur jag Ă€lskar öl! 🙂

image

image

Till varmrÀtt Ät vi hjortfilé med palsternackspuré, rödvinssky och potatiskrocketter. Allt smÀlte i munnen.

image

image

image

Efter varmrĂ€tt Ă„t vi tre olika ostar med massa gott till. En av ostarna doftade som han den köksansvarige förklarade: Som ett omklĂ€dningsrum efter 25 svettiga hockeyspelare. Jag tĂ€nker mig hockeskydd som legat och pyrt lĂ€nge. Jag som Ă€r doftkĂ€nslig ocksĂ„ tyckte det kĂ€ndes som jag hade ett sĂ„nt dĂ€r hockeskydd i nĂ€san. 😉 Jag Ă€lskade den vita osten till höger som var lite chevreaktig. BlĂ„mögelost Ă€ter jag tyvĂ€rr inte dĂ„ jag inte gillar smaken och osten med hockeyskyddet smakade jag av men det var inget för mig.

image

Det kanske ni ser hĂ€r? 😉 Jag tror att antingen Ă€r man en ostmĂ€nniska eller sĂ„ ör man det inte. Jag Ă€r en mes nĂ€r det kommer till ostar, allt ska vara milt och lent. Tony dĂ€remot, han Ă„t av allt och smaskade i sig. Jag satt med hakan i backen och stirrade och trodde inte det var sant. De tre smĂ„ burkarna innehöll hallon och choklad marmelad, sĂ„n som jag ocksĂ„ tillverkade till afternoon tea:t jag höll i i vĂ„ras. Tryffelhonung och aprikosmarmelad i de andra. Jag fick dessutom en grön tomatmarmelad som var ”to die for” eftersom jag inte riktigt klarar hallon. Mumma!

image

Tony gröpte ur aprikosmarmeladen. Haha, sĂ„ kul att se. Jag tror att min man har vuxit upo till en riktig man nu. 😉

image

image

Efter osten kom det in nĂ„got son skulle neutralisera smaklökarna efter de starka ostarna sĂ„ inte efterrĂ€tten skulle smaka ost. 🙂 En pre-efterrĂ€tt som man kallar det. SvartvinbĂ€rs sorbe med granskott. Har aldrig Ă€tit granskott, men det gjorde Tony dom liten. Gott som tusan, pĂ„minde om lime i smaken.

image

image

image

HĂ€r var efterrĂ€tten. Hoooooly hell rent ut sagt. Det var sĂ„ gott sĂ„ tungan krullade sig. Creme Brule med sĂ„dĂ€r knĂ€ckig yta, precis som det ska vara, till det var det  Ă€ppelsorbe, solrosfrön och torkade bĂ€r som var som crumble uppepĂ„. Ämen hoooooo vad gott.

image

Efter fyra timmars middag sÄ hadr Milo sovit den sista 1, 5 timman och vi njutit grÀnslöst mycket. Vi hade det sÄ himla mysigt. Sitta helt ifred och bara njuta. VÀlbehövligt och nÄgot vi bÄda verkligen sett fram emot.

NĂ€, nu en snabbdusch och ut till frukostbuffĂ©n. Äta och njuta blev helgens signum. ♄ Hörs snart igen!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
10 years ago

Åh vad hĂ€rligt lyxigt ni ser ut att ha det. JĂ€ttekul att du delar med dig. Och helt rĂ€tt tĂ€nkt att njuta av det goda 🙂
/Bea

NÀsta inlÀgg

Noors Slott so far…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x