Middagen på Noors Slott

Godmorgon från slottet!

Här vaknade vi för 45 minuter sedan. Har sovit helt ok även om jag vaknade 04 första gången och låg vaken i en timma. Somnade om tack och lov vilket var riktigt skönt. Vad är det med täcken och lakan på såna här ställen? Sådär härligt krispiga, fluffiga och sköna. Jag älskar`t!

Vilken mysig middag vi hade igår. Helt fantastiska smakupplevelser som t.o.m Tony som är lite som ett barn älskade. Jamen såhär är han, låt säga att något nytt dyker upp på bordet. Då tittar han på det som ett barn och säger: ”Nä, det där tycker INTE jag om” ….. utan att ens smaka! Barn gör ju så. Jag har faktiskt tvingat honom att lära sig smaka, tänk på alla smaker han går miste om annars? Så igår gick han ALL IN kan man säga. Innan vi kom hit fick jag en fråga om vi var allergiska eller känsliga mot något. Jag svarade på det med de överkänsligheter vi har men missade säga att Tony inte gillar svamp. Till förrätt kom den här:

image

image

En svamptartlette med örtsallad och tryffelcreme. Alltså, han formligen svepte i sig hela tartletten och blundade t.o.m när han åt. Jag kan gå i god för att den var vansinnigt god. Hallllegooooo alltså. Men Tony måste ju ha lurat mig med sitt bullshit om att han inte gillar svamp i 10 års tid. Den här var knökfull av massa härlig stekt svamp. 🙂 Eller så har han äntligen lärt sig att smaka av allt. Finally! 🙂

Vi fick sitta i ett rum som var som ”byggt” för oss.

image

Här fanns allt. Soffa, TV och faktiskt en dubbelsäng i anknytning till rummet. Som en liten lägenhet faktiskt.

image

När man har barn kan det vara bra att ta med sig all form av ”underhållning” om man ska få sig en skön och avslappnad middag. Steve Jobs thank god for iPad.

image

Vilken härlig atmofär det var. Vi njöt så mycket hela familjen. Milo har väl aldrig ätit så mycket i hela sitt liv som fick en specialkomponerad middag till sig själv. Pannkakor med sylt och grädde till förrätt,  kyckling och ris med gurk och morotsstavar till varmrätt…..men tyvärr så somnade han ifrån efterrätten. Han hann att få en liten osttallrik efter maten dock.

image

image

Här har vi bröd och smörtallrik. Åh herregud, igår tänkte jag inte mycket på propoints kan jag säga. Jag åt så mycket jag orkade utan och tänka en sekund på hur mycket allt ”kostade”. Det är så jag funkar numera, all tid kan inte alltid gå åt till att tänka på det och det är det viktväktarna tillåter. Att komma till ett slott i en underbar miljö och behöva hålla igen på fantastisk mat…..heeeell nooooo!

image

Jag som tyvärr inte kan njuta av rödvin längre drack otroligt god närproducerad öl. Min mage klarar inte rödvin längre, knappt vitt vin heller men lite.bubbel ibland går bra och öl. Tur jag älskar öl! 🙂

image

image

Till varmrätt åt vi hjortfilé med palsternackspuré, rödvinssky och potatiskrocketter. Allt smälte i munnen.

image

image

image

Efter varmrätt åt vi tre olika ostar med massa gott till. En av ostarna doftade som han den köksansvarige förklarade: Som ett omklädningsrum efter 25 svettiga hockeyspelare. Jag tänker mig hockeskydd som legat och pyrt länge. Jag som är doftkänslig också tyckte det kändes som jag hade ett sånt där hockeskydd i näsan. 😉 Jag älskade den vita osten till höger som var lite chevreaktig. Blåmögelost äter jag tyvärr inte då jag inte gillar smaken och osten med hockeyskyddet smakade jag av men det var inget för mig.

image

Det kanske ni ser här? 😉 Jag tror att antingen är man en ostmänniska eller så ör man det inte. Jag är en mes när det kommer till ostar, allt ska vara milt och lent. Tony däremot, han åt av allt och smaskade i sig. Jag satt med hakan i backen och stirrade och trodde inte det var sant. De tre små burkarna innehöll hallon och choklad marmelad, sån som jag också tillverkade till afternoon tea:t jag höll i i våras. Tryffelhonung och aprikosmarmelad i de andra. Jag fick dessutom en grön tomatmarmelad som var ”to die for” eftersom jag inte riktigt klarar hallon. Mumma!

image

Tony gröpte ur aprikosmarmeladen. Haha, så kul att se. Jag tror att min man har vuxit upo till en riktig man nu. 😉

image

image

Efter osten kom det in något son skulle neutralisera smaklökarna efter de starka ostarna så inte efterrätten skulle smaka ost. 🙂 En pre-efterrätt som man kallar det. Svartvinbärs sorbe med granskott. Har aldrig ätit granskott, men det gjorde Tony dom liten. Gott som tusan, påminde om lime i smaken.

image

image

image

Här var efterrätten. Hoooooly hell rent ut sagt. Det var så gott så tungan krullade sig. Creme Brule med sådär knäckig yta, precis som det ska vara, till det var det  äppelsorbe, solrosfrön och torkade bär som var som crumble uppepå. Ämen hoooooo vad gott.

image

Efter fyra timmars middag så hadr Milo sovit den sista 1, 5 timman och vi njutit gränslöst mycket. Vi hade det så himla mysigt. Sitta helt ifred och bara njuta. Välbehövligt och något vi båda verkligen sett fram emot.

Nä, nu en snabbdusch och ut till frukostbuffén. Äta och njuta blev helgens signum. ♥ Hörs snart igen!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
10 years ago

Åh vad härligt lyxigt ni ser ut att ha det. Jättekul att du delar med dig. Och helt rätt tänkt att njuta av det goda 🙂
/Bea

Nästa inlägg

Noors Slott so far…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x