Dagens SMINKTIPS – Ögonskugga vid 40 +

Sminktips dax!

Många vill ha massa tips så jag fortsätter med lite tips här och där. Sen har vi ju fått en ny ”sminkbloggare” här på FEMME. Kika in hos Kicki, hon gör många spännande jobb.

20131023-100418.jpg

Dagens sminkning är denna. Ett tips till dig som börjar få linjer på ögonlocken, jajajaja….det är bara att ”embrace it”. Vi blir rynkigare och rynkigare. När man fyllt 40 är det liksom inget som stoppar det heller. Jag använder en ögonkräm som jag älskar och tycker att den ändå gör ett bra jobb, ska berätta om den en annan dag. Dock så är det ju ingen mirakelkräm och inget restylane eller botox….men det känns som det ändå fördröjer det hela lite och faktiskt stramar upp. Men det var inte det jag skulle prata om. Jag skulle prata om smink på ögonlocken när man kommit upp i 40 årsåldern.

20131023-100844.jpg

20131023-100839.jpg

Jag har ett litet tips där. Först och främst undvik ögonskuggor med mycket pärlemor i. Man kan ha det på vissa ställen på ögonlocket medan andra ställen gör att det speglar linjerna riktigt grovt. Man kan alltså se rynkigare ut än vad man är. Här har jag använt en skugga från Make Up Store (skulle ju kolla vad den hette men glömde, kollar sen) som har lite grövre glitterkorn i sig.

1) Applicera på hela locket.

2) Blås av penseln och tona skuggan uppåt globlinjen, lite ovanför.

Glitterkornen i denna skuggan syns bara i vissa sken. Det är superok! Just denna skuggan älskar jag för det är lite lite vinrött i kan man säga med en brun bas. Dessutom är den så gott som matt. Matta skuggor är bra, de speglar inga linjer alls utan tvärtom, ”trollar” bort lite linjer. Sedan kan man highlighta med en pärlemor skugga längst in i ögonvrån, längst ut på ögat typ ovanför globlinjen och strax under ögonbrynet om man nu vill det.

Slutligen har jag använt en eyeliner på övre fransraden, inget på nedre förutom mascara. Klart! Snabbt och enkelt!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nettan i Sumpan
Nettan i Sumpan
10 years ago

Vad fint. Vad är det för rouge du har?

Nästa inlägg

FRÅGESTUND

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x