Dagens RECEPT – Kladdkaka med kokostosca

Imorgon fyller Elliot 15 år. Min lilla minigris, den mammigaste av mina barn. Han har önskat sig rätt roliga presenter i år så mamsingen kommer också få vara lite delaktig, roligt tycker jag. Mer om det sen när han väl fått sina presenter. 🙂 Som det alltid är när någon i min familj fyller år så har jag en hel massa jag vill baka till kalaset som vi ska ha imorgon kväll. Exet Magnus ba: ”Å inget hysteriskt jäkla bakande nu”. Det sa han igår när vi satte och för att planera vad vi skulle bjuda på. Han vet ju också hur jag funkar när det kommer till det där bakandet, men det är nog bara Tony som vet huuuuur dåligt jag mår när jag inte bakar till kalasen. Att handla fikabröd till ett kalas är för mig nästan helt oacceptabelt. De gånger det hänt är om jag varit sjuk eller helt enkelt inte hunnit eller kunnat. Då mår jag på riktigt…. dåligt alltså. De må vara nåt lite sjukt bakom detta beteende men så är det bara. I alla fall, jag sitter som bäst och finurlar på vad jag ska baka. Det är planeringen som är lite grejen inför alla kalas också, önskar bara att jag hade lite mer tid. 🙂 Detta härliga bakverk ska jag definitivt baka i alla fall, MAJJ GADD vad gott!

Kladdkaka med kokostosca

Recept:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C. Smält smör. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

12
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
al68
al68
10 years ago

Fungerar precis som du, MÅSTE och ÄLSKAR att planera och baka till kalasen, en ända gång har jag varit tvungen att köpa vetebröd för jag vaknade med ryggskott dagen då vi skulle ha kalaset, så det gick verkligen inte att baka färska bullar. Planeringen är sååå mysig, sitter faktiskt just nu och planera vad vi skall baka på höstlovet, då vi är lite extra lediga. Ha en skön torsdag, jag slutar 12, då hem och storstäda, så vi har helgfint när vi kommer hem från jobbet imorgon, härlig känsla. Kram kram

Kicki Burman
Kicki Burman
10 years ago

OMG!! Denna ska bakas i helgen 🙂 Älskar choklad och älskar kokos!! Mums!!

miak
miak
10 years ago

detta är en av de godaste kakorna jag bakat , alla som smakat den har haft svårt att bara ta en. Lätt att bara och mycket god!

Silje
10 years ago

Ser gott ut, måste baka dem nåt tag 🙂

trackback
9 years ago

[…] Kladdkaka med kokostosca […]

Nästa inlägg

Morgonpromenad

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x