Kladdkakor

Go’kväll min vän! ❤️ Det är torsdagkväll och man har nästan
svårt att fatta hur fort en vecka kan gå! Plåtningen gick jättebra! Jag kommer visa bilderna sen när jag får dom. Efter plåtningen jobbade jag, Milo fick stanna hemma efter plåtningen men hälsade på sin pappa på jobbet under tiden jag jobbade. Ibland är det ett himlans pusslande att få ihop allt men det är lite tjusningen med att vara föräldrar.

Snart är det dags att laga mat igen. Ibland tycker jag faktiskt inte att man gör annat än plockar undan och lagar mat. 🙂 Värsta hushållerskan liksom. Tur den där karln jag lever med hjälper till lite då och då. Hörru för fasen, det var kladdkakor ju.

Börjar med en smalare variant! Denna är en viktväktar kladdkaka och den jag brukar slänga ihop mest. Då har jag också koll på hur många PP jag får i mig. Den är till 10 personer och innehåller 5 PP i varje.

20131107-171959.jpg

RECEPT:

3 st Ägg
2 1/2 dl Socker
1 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
2 krm Salt
1 st Lime, skal
2 1/2 dl Kvarg lätt 1%
2 tsk Florsocker
1 tsk Margarin flytande 80%
1 1/2 msk Ströbröd (skorpmjöl)

Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med kvarg och limeskal. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Tänk på att den skall vara kladdig i mitten. Låt kallna. Pudra över florsocker och garnera med limeskivor.

Sedan är det den som är allt annat än nyttig! 🙂

20131107-175013.jpg

RECEPT:

100 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
3. Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner i formen.
4. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
5. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

Det var kladdkakor det! Nu sitter jag i soffan och ska förmå mig att börja laga mat och helst baka en kladdkaka också, snark! 🙂 Hur ska jag orka, ingen lust och ingen ork. Obra kombo….. Well, jag vilar en stund till tror jag. Hör av mig snart igen! 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofia208
10 years ago

Jag har haft en period med dålig fantasi och ingen lust att laga middag, har liksom blivit havregrynsgröt nån dag och sådär 🙂

Fick en poster hemskickad idag från dig, är superduper nöjd och det kommer bli en grymt fin julklapp till mina bästisars lilla nytillskott 🙂

Önskar dig en fin dag, imorgon är det fredag 😉
Kram kram

Niiinis
Reply to  sofia208
10 years ago

Vad härligt och höra! ❤️ Hoppas den är uppskattad! Stor kram till dig!

Nästa inlägg

Plåtningsdax

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x