Jag har fått frågor om morotskaka som är Viktväktarvänlig? Här bjuder jag på ett recept på en underbart god morotskaka. Den är ca 20 bitar och varje bit innehåller 4 propoints.
Idag heter det SP och antalet per bit (sammanlagt 16) är: 7
RECEPT:
75 g smör
2 1/2 dl Socker
3 st Ägg
400 g Morot (typ 4 små morötter)
3 dl Vetemjöl
2 tsk Kanel (malen)
1 tsk Kardemumma (malen)
0,5 tsk Ingefära (malen)
2 tsk Bakpulver
Frosting:
2 1/2 dl Kvarg 10%
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
Skal av en lime
Till formen:
2 tsk Smör
2 msk Ströbröd (skorpmjöl)
Instruktioner
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Skala och riv morötter fint. Rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, ingefära och bakpulver och blanda ner i smeten. Smörj, bröa en bakform, cirka 20×30 med 2 tsk margarin och 2 msk ströbröd. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 175 ° cirka 40 minuter.
Blanda kvarg, florsocker, limeskal och vaniljsocker. Ställ frostingen kallt.
Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna. Bred frostingen över kakan.
Tusen tack för receptet, den skall jag prova!
Hej.
Är det vanligt socker i denna kaka?
Eller är det sånt där sötströ eller vad det heter.
Tidigare när jag var med i ViktVäktarna så skulle man inte äta socker utan sötningsmedel på sin höjd.
Tack på förhand.
Vanligt socker….