Citronkyckling med pasta

Citronkyckling med pasta, 4 portioner

 

RECEPT:

4 st Kycklingfiléer
150 g Champinjoner
2 tsk Smör
2 dl Kycklingbuljong
1 st Citron
2 dl Grädde (av valfri fetthalt)
1 tsk torkad rosmarin
2 msk Persilja
300 g Pasta (typ spaghetti)

Marinad:

1 dl olivolja

1/2 citron

salt

peppar

Gör såhär:

1) Blanda samman olja, saften av citronen, salt och peppar till en marinad. Lägg ner kycklingfiléerna och låt de marineras ett par timmar, helst ett dygn.

2) Koka pastan enl förp. Skär de avtorkade filéerna i mindre bitar, tänk stt de ska bli tunnare, bryn dem i smör. Tillsätt champinjoner i mindre bitar och låt allt bryna några minuter.

3) Tillsätt buljong och koka några minuter så att kycklingen blir klar. Pressa över saft från 1/2 citron och häll på grädden, låt allt bli varmt. Strö över persilja, smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och sallad.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massor med mer recept, inspiration och bra tips.

18
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
Amanda
10 years ago

Hej!

Tack för en jättekul och bra blogg!! Det är så bra att ha din blogg att gå in på för att hitta roliga VV recept!!

Jag har varit VVare nu i snart 11 veckor (den 11e börjar imon, väger mig imon) och jag har gått ner 8.2kg än sålänge, och mår såå bra!!

Allt började när jag började läsa om din resa, så Tack för ”sparken i baken” 🙂

Lycka till på din fortsatta resa med VV!

Kram
Amanda

Madde
Madde
10 years ago

Tack för lite info =)
Du skulle väll skriva om viktnedgång varje tisdag? =)
Hur långt har du kvar till mål?

Jag kör också nu sedan ett par veckor och känner mig jättemotiverad!
Tror alla får svackor där man inte riktigt orkar till 100 men det man ska tänka på då är väll att i alla fall hålla sig dit man kommit och försöka hålla vikten för att sedan ta nya tag när man orkar och vill till 100! Alltså inte falla tillbaka och lägga på sig igen!

Tack för din inspiration som ger mer än vad du kanske tror =)
Ha en fin dag!

Niiinis
Reply to  Madde
10 years ago

Jag skriver inte om det varje tisdag längre då utmaningen men Viktväktarna är över. Nu skriver jag om det när jag känner för det. Har några kilon kvar nu så det hinner inte hända så mycket på en vecka. Däremot försöker jag peppa med min motion och massa recept. Hoppas det inspirerar tillräckligt! 🙂

Fortsatt lycka till med din viktminskning och kul att jag får inspirera!

Nästa inlägg

Dagens VILL HA

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x