Nattsuddare

Gaaaaah! Ligger vaken mitt i natten av någon konstig anledning. Läste lite kommentarer angående förlossningsinlägget och märker att det nästan var en het potatis för vissa. Andra förstod inte inlägget överhuvudtaget. Den som egentligen kan säga något sanningsenligt om det jag lyfte fram i inlägget är den som fått bådadera. Den som fått en fantastisk förlossning med en smärta som varit helt ok och den som fått en förlossning som varit ett helvete. Har man bara haft fantastiska upplevelser förstår man inte den som INTE haft det och tvärtom. Så är det ju om vi ska vara helt ärliga? Men en förlossning i sig är ingen tävling! Man är inte en bättre människa om man fått muttan uppsprättad och genomlevt ett helvete, man är heller ingen bättre människa om man tycker att sin förlossning var fantastisk! För vi kan ju alla vara överens om att fantastisk är den ju, hur den än gått till? Vi har bakat bebisar med våra kroppar och dessutom fött fram dom med detsamma. Någon skrev att inlägget var jante. Snark…. Det var ju just det att jag lyfte båda scenarierna. Jag lyfte VARFÖR det kan vara provocerande och jag lyfte HUR man kan välja att se på det. Jag lyfte också ATT det finns kvinnor som är gjorda att föda barn. Men skitsamma…jag tycker det är härligt att läsa att vissa verkligen fått fantastiska förlossningar. Som jag skrev, grattis om Du nu är en av få som faktiskt får det! Som tur är så behöver jag aldrig mer gå igenom en själv, jag har gjort det tre ggr, överlevt, fått friska barn och släppt det som var hemskt så jag är en lycklig människa.

20131125-025710.jpg

Imorgon (om jag somnar om annars får jag säga senare idag) ska jag skriva om det fantastiska dopet vi var på i Lördags.

20131125-025954.jpg

Sedan ska jag berätta om det fantastiska SPA:t vi var på igår. Kan säga att jag var så avslappnad och trött så det fanns verkligen ingen ork att blogga igår kväll när vi kom hem. Åh vad jag önskar att fler fick chansen att gå på spa och unna sig behandlingar någongång då och då. Snacka om att det är som sammet för själen. Men som sagt, mer om det sedan.

Nu ska jag dra en stekpanna i skallen på mig själv så att jag kanske somnar om. Jag har ändå sovit 6 timmar så jag får väl inte klaga om det inte blir fler…..

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Sofie
Ann-Sofie
10 years ago

Vadå jante?? Ordet känns inte i rätt sammanhang? Jag förstår vad du menade om olika förlossningar o kan bli lite provocerad när det beskrivs på det där glorifierade sättet. Har haft 2 helt olika förlossningar där den första tog 48 timmar o både bebis o jag nästan dog o nummer 2 gick som på räls utan bedövning o hela grejen så jag vet hur olika det kan vara! Men håller med en tjej som skrev att om man använder ordet jag i din berättelse och inte generaliserar så låter det lite mer ödmjukt inför hela grejen! Ser i alla fall ut att ha haft en härlig helg, tack för en härliga blogg 🙂 ha en fin vecka

Nästa inlägg

En fantastisk förlossning?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x