Andra advent i bilder

Hallå där! Har du haft en mysig söndag? Vår stad stod typ tom idag tyckte jag det såg ut som. Är alla och köper julklappar och besöker julmarknader tro? Tack för tips om den (vad det låter som) mysiga marknaden. Ska nog få med mig Tony på den nästa helg, om den fortfarande är då?

Själva drog vi till ÖB. På söndagar går ju Tony och Milo till badhuset i vanliga fall, men idag lockade vi med pulkabacken. Men när vi sa pulka så drog Milo en harang: ”Snowracer är bäst, pulka är ett ruttet skägg!” Vi ba, OOOKEEEEJ! Först och främst? Vart har han lärt sig den harangen och sen, ruttet skägg? Vad är det? Menar han ägg kanske? Hahaha, skrattade så jag nästan skvätte i byxan i alla fall. Ja men då drog vi till ÖB och tänkte att där kanske det finns nån lite billigare, dom brukar ju kosta en 7-800 spänn i vanliga fall! På ÖB fanns det en för 399 kr. Sen att vi typ fick gråa hår och blev osams som helvetet själv när den skulle sättas ihop jag och Tony, det är en annan sak. 😉

20131208-160822.jpg

När man väl fick se honom i backen såhär överlycklig så var det värt varje minut av tandagnisslan. Ska säga att det inte heller var särskilt svårt att bygga ihop den, vi var bara lite ivriga och tröga tror jag. Knappt nån snö i backen men det gick bra och åka ändå. Sven hade härjat där lite så jag fick faktiskt plocka med mig lite grenar hem.

20131208-162055.jpg

Fint va? Ska bara hitta en liten söt ljusslinga att hänga i den också så tror jag att det blir riktigt fint. Grenarna är sådär riktigt gamla och mossiga, precis så som jag tycker om.

20131208-162235.jpg

Efter bobåkning gick vi och åt lunch på Wickmans. Mysigt ställe med goda pannkakor. Hade velat ha varm choklad också men glömde liksom bort det mitt i alla pannkakor. 6 st fick man!!! Jag orkade 4 sen var det stopp. Milo hade knallröda små kinder som var sådär häftigt markerade. Såg nästan ut som om man målat dit dom. 😉

20131208-162455.jpg

Efter lunchen åkte vi till Elliot i stallet, han var där för att mata och lonchera (?stavas) Måns (hästen heter så) och jag fick chansen att bekanta mig med honom lite. Jag är ju så inihelsickes rädd för dom där stora djuren. Men nu flätade jag hans man och stod och kliade honom lite. Wow va? Alltid på helspänn dock men det går bättre och bättre. Gissa om jag och Elliot garvade högt när jag flygande till hans ”lugg” efter jag tog ut den förra flätan. Jag burrade upp hans lugg och så sa jag på riktigt bräkig amerikanska: BÄÄÄYOOONCÄÄÄÄÄÄÄYYY (Beyonce). Å där stod Månd och fladdrade med luggen och fattade nada, då blev det ännu roligare. 😉 🙂

Fick träffa små kattungar också. Jag och kattungar är ”No-GOOD”. Jag vill ju typ ta hem allihop, alltid. Och Tony ba; OOOOOH NOOOOOO! Men jag tog bara en bild, höll inte i den eller något för rädslan över att jag skulle stoppa den i fickan och springa till bilen. Söta jäklar alltså!

Nu är vi hemma och bara är. Vi har köpt en färdigkokt julskinka som vi griljerar nu. Tony och jag älskar när skinkan är sådär torr så den nästan fastnar i halsen. Vi brukar låta den stå nån timma till i ugnen för att få den där torra känslan, de som är färdigkokta brukar ju vara som en slemhög annars. 🙂 Så ikväll väntar tomtegröt, hårdmacka med julskinka och senap på. Fiiiiiiij i faaaaasen vad gott alltså! 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
10 years ago

Vill ni ha skinkan så så ska ni rimma och koka den själva. Visst man får planera lite men det är det värt. Tar några min att koka lagen och sedan ska den stå och rimma i 14 dagar men det sköter ju sig helt själv. Koka den tar en stund men t sköter sig själv det med. Godare skinka får man inte! Hojta till om du vill ha recept!

sofia208
10 years ago

Vilken fantastiskt söndag och vilken lycka i Milos ögon!! 🙂 Men hur snygg är inte du då?! Passar grymt bra i leopard för övrigt 😉

Underbara rosenröda kinder, det ser så friskt och härligt ut!

Hoppas skinkan smakar, själv vill jag absolut inte ha en torr en 😉
Kram kram

Anette
Anette
10 years ago

Älskar också torr skinka. Tack för tipset, då köper jag en färdigkokt i år.

vadharsarahbakat
10 years ago

Själv har jag riktig fobi för hästar. Passar bra när man bor i Malmö och vi har ridande polis lite över allt i stan. Blivit bättre, men hjärtat speedar på och kroppen fryser när jag ser en häst IRL. På bild och film är ingen fara som det är för många andra med fobier, utan bara IRL.
Men låter som ni hade en mysig söndag, själv har jag oxå haft en riktigt mysig söndag med familjen. =)

Nästa inlägg

Hemgjord pepparkakskrydda

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x