Rocky Roads

20131207-103159.jpg
20131207-103251.jpg

Rocky Road Brownies

Dessa ”måste bakas vid jul” har kommit att bli så galet populära. Själv bakade jag dom med härliga färgglada marschmallows, ”barnvänligt” och lite kul.

RECEPT:

350 gr mjukt äkta smör
6 dl strösocker
2 dl oboy pulver
1 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 stora ägg
3 dl vetemjöl

Fudge glasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 gr mörk choklad 70%

Rocky Road Topping:
1 dl sötmandlar
2 dl cashewnötter
3 nävar minimarshmallows med färg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa det mjuka smöret och sockret riktigt vitt och krämigt.
Rör ner oboy, kakao och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sedan i mjölet. Rör om med en slickepott.
Lägg bakplåtspapper i botten på en stor ugnsplåt med kant. Fyll med smeten och få den så jämn som möjligt.
Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med tandpetare mot slutet, den får gärna vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Rocky Road Topping:
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från plattan och låt det svalna något. Finhacka chokladen och ha i den i kastrullen och rör om tills chokladen smält helt. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö sedan över alla nötter och marshmallows. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.

SMASKA OCH NJUT!

PS: Vi som räknar points ska nog avstå denna fullbombade godsak. MEN, om jag tar en liten bit av denna så räknar jag att det är 3 points! Veckobonusen, varsågod!

20131207-103751.jpg

20131207-103819.jpg

  1. Ameon skriver:

    Wow!! Dessa har jag aldrig sett ser mumsiga ut!! Rocky road gör jag dock alltid. Nästan bara jag som gillar dem :-)!!! Mer till mig! Ha en skön dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..