Kaos hem!

20131217-164905.jpg

Här hänger mina nya lakan på tork. Hade tänkt slå in dom i paket till mig själv men kan inte hålla mig. Å det är ju typ så jefla onödigt och hålla på så, hur trist är det och öppna nåt som man redan vet vad det är? 🙂 Ska bli härligt och se hur de passar i vår säng sen i alla fall. Du får också se sen såklart! 🙂
Som du ser är torkanordningen verkligen välplanerad och bra här hemma. Snark! Alltså, det finns ingenstans att torka lakan på än på stolsryggar. Ibland hänger även trosor, kallingar och strumpor såhär. Det är då det är så härligt och få oväntat besök. 😉 Helst också när resten ser ut som ett härke, när man inte dammsugit på 2 veckor, kläder överallt, disken kryper nästan själv in i diskmaskinen. Ja men du hajjar, PLING PLONG så står det nån vi dörren och ba; ”Vi tänkte bara kika förbi och säga hej”. Man ba: ”Åh vad kuuuul!” å så sprakar man in strumpor, kallingar och tröjor in i klädkammaren. Dammtussarna får man typ äta upp. Ämen fyyyy faaaaaarao vad jag HATAR DET! Därför får jag mina psykotiska ryck ibland och sköter mitt hem pedantiskt, jag pratar också med Tony att ”nu ska vi minsann vara duktiga och hjälpas åt ordentligt så vi har ORDNING” å så känner jag nästan hur jag ljuger för mig själv. För vem orkar och hinner? Jo, i ett par dagar är jag alert som faaaaan. Sen ska det någon dag skjutsas, hämtas, lämnas, vikas tvätt och bada barn innan nattning så står man där med tungan hängande och ba: ”Jag orkant’e plocka i diskmaskinen efter kvällsmaten, jag gör’t imorn”. Åååååå, då äre kört, då är vi på ruta ett.

20131217-165418.jpg

Apropå tvätt, ett annat bra ställe att hänga på är vårt furumonster. Trappräcket. Här trillar det dock ner direkt när det torkat färdigt. Sen ligger det kvar en stund på golvet, sen råkar någon samla ihop allt och tror att det är tvätt och så tvättar jag det om igen.

20131217-165611.jpg

Det här med öppna ytor. Här är årets inslagningsplats. Mitt på golvet i vardagsrummet. Här klipps och klistras det för glatta livet. Där det är öppet är det bra att göra saker på så det är sällan det förblir öppet. Ja hujedamig mig, att hålla ordning ibland kan vara värre än och springa maran. Hur ska man lyckas hålla pedantisk ordning? Gör man annat än städar då? Jag skulle inte göra det kan jag säga.

Aja, nog om det. Nu har jag slagit in syrrans födelsedagspresenter på vår inslagningsplats. Vi ska dit på kalas om en stund. Dom bjuder på risgrynsgröt och skinskmörgåsar. GÖTT!

Ja så glammigt och snyggt kan det se ut hemma hos oss! 😉 Är du ordningssam? Har du alltid ordning i ditt hem?

0
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
carolin A
carolin A
10 years ago

Heeeeej ! Nina!
Alltså Du är expert på att skriva bra..och roligt.Gillar din blogg supermycket! Tvätt ja……hmmm……ser nog likadant ut lire varstans kan jag tro.Jag tycker Ni verkar ha en supermysig lägenhet..Å du? sicka fina lakan! Kram och God JUL! carolin.

Anne
Anne
10 years ago

Din blogg är räddningen i min vardag. Du skriver så roligt och ärligt om ditt liv. Det känns nästan att man känner dig 😉 ….. och städningen…jag har alltid undrat varför alla kommer och hälsar på när man har som stökikast hemma… :/ eller är det så att jag aldrig städar. Kramar och God Jul på dig Nina <3

Mathilda
Mathilda
10 years ago

Å, ja men så är det ju! Och tänk vad glad man blir när man hör andra berätta det. Varför tror man alltid att man är den enda som inte har det städat och fint hemma jämt?

mamma till 3 och mormor till 10
mamma till 3 och mormor till 10
10 years ago

DUUUU….jag hade bättre ordning hemma med tre ungar än vad jag har nu
när det bara är jag och mannen…………..
Kan det vara åldern tro ????
Skit samma bara man är lycklig.

Kram från Trelleborg.

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Opps och här kommer pedanten som tröttnar på sig själv. Tänk om jag någon gång bara hade kunnat blunda och göra som du….. det kan vara lika jobbigt att vara på andra hållet…… men vad gör det jag e lycklig. Ha en bra kväll;) jenny

Louise Johansson
Louise Johansson
10 years ago

Hej!!
Känner verkligen igen mig med städningen och tvätten bli sällan inplockad utan man tar från dem rena högarna jaja skönt att man inte är ensam…..
Såg en kudde för ett tag sedan det stod: Sorry about the mess but we live here! Klockrent tycker jag! KRAM

mrsnatten
10 years ago

Jag vill tacka dig Niinis jag är in här ofta men inte kommenterat sorry. Du får mig att le stort tom. I bland skratta så mannen undrar vad jag läser… Muttski, ba, furumonster mm haha du skriver galet bra!!! Och en sak till du har varit så duktig och ihärdig med dina promenader hela hösten, har ögonen på dig hihi. Jag har haft en hemsk höst med massor av tråkigheter. Just nu längtar jag till att få skåla in 2014 och hoppas det året ger mig mer ro. God jul fina Niinis och tack för en underbar blogg kram

Jeanette
Jeanette
10 years ago

Hej och tack för en härlig blogg!
Vi är nog många som känner igen oss i det att aldrig riktigt få undan och hinna med. Jag har kört på lite för hårt så jag känner att här är det broms som gäller! Måste ta hand om sig själv… Jag undrar vart du hittat de fina lakanen? Kram och ha en härlig dag:)

Sofia
Sofia
10 years ago

Hej, varifrån kommer dom fina lakanen?
God jul!

vadharsarahbakat
10 years ago

Jag bor själv och här blir precis lika rörigt. För mig handlar det nog mest om att ingen annan än jag själv ser det och då blir det liksom ok. Men så fort jag vet att jag ska ha folk över så får jag städfnatt och kör fullt röj här hemma.

Marlene
10 years ago

Många tänker nog som du, men om man tänker ett varv till så kan man se det från ett annat håll. De som kommer och besöker gör det ju inte för att kolla vår städning, utan för att träffa oss. Duger inte hemmet, så är väl det deras problem… kommer man oanmäld så vet man ju att det förmodligen ser ut som en tornado dragit fram och bryr sej inte om det. Med en kopp te eller kaffe så glömmer man snart oordningen 🙂

Caroline A
10 years ago

Hänger också upp sängkläder på tork, på stolar här hemma. 🙂
Jag gillar inte att ha oordning och har alltid undanplockat och ingen disk.
Men är väl inte lika noga med att damma och torka golv, dammsuga försöker jag göra några gånger per vecka.
Städar inte alltid så ofta som jag vill men med småbarn hemma så finns inte alltid tid och ork.
Men ingen har väl dött av lite damm i hörnen! 🙂

Ameon
Ameon
10 years ago

Önskar varje dag jag var lite pedant! När jag blir trött på det fixar jag oftast röran, men är oftast trött så röran får vara.. Det är tufft att hinna med allt.. Tvätt ska vi inte prata om avskyr att lägga in tvätt i garderoberna- ligger i högar tills jag inte har kläder till barnen :-D! Men det ska bli bättre- nån dag 😉

Nästa inlägg

MUltitasking & Chokladkola med flingsalt

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x