Maguppföljningen

Hallå där!

Oj, ja var ska jag börja? Förmiddagen gick nästan oavbrutet åt att vara nervös inför läkarbesöket kl 11. Jag tog med mig Tony. Han HÖR vad som sägs därinne medan jag bara uppfattar saker helt fel och fattar inget. Ja, inte för att jag är menlös men nervositet gör de mest konstiga saker med människor.

20131219-173818.jpg

Är du inte ett skit intresserad av min mage klickar du dig vidare till nästa blogg. Vill du veta hur det gick hos läkaren kan du läsa klart. 🙂 Efter dusch och fix var jag såhär rödflammig. Det är nervositet som färgar mig fläckvis röd. I alla fall. Läkarutlåtandet på första proverna var inget gluten. Ingen blödning. Inflammationsprovsvar efter jul. Jag har däremot dåliga järndepåer men helt normala blodkroppar. Man ska ha 10-100 tror jag. Jag hade 4,2. Frågade rakt ut om hon trodde på något allvarligt? Jag har världens underbaraste läkare som tar min oro på allvar. Det är så skönt. Hon tycker inte något tyder på det, och sa idag att hon inte skulle vara orolig om hon var mig. Hon vill också försöka få mig omeprazol-fri så det blir Gastroskopi och jag ba: OOOOOH NOOOOOOO! Har hört så mycket hemskt om det. Jag som får lite tuppjuck för saker i halsen. Började äta järntabletter idag…har ju hästmens var 24:e dag och äter väldigt lite kött så hon tror att det är därför. Läste om följder av dåliga järndepåer. Oro, sömnsvårigheter, hjärtklappning, huvudvärk, trötthet, andfåddhet, depression m.m. Känns som jag kan dra en CHECK på samtliga. Hon tror också att min inre stress påverkar min mage åt fel håll…och det låter ju helt logiskt.

Jaja, nu ska jag släppa det här lite. Bara njuta av julen och mysa med mina nära och kära. Alla svarta tankar och oro ska jag gräva ner nånstans för en stund….

Tack för alla kommentarer, tack för alla mejl jag får. Det är fantastiskt hur ni bryr er och kommer med tips. Så himla fint av er. Kände jag ville uppdatera då jag redan dragit igång den här magkarusellen här på bloggen. Man får hoppas att dessa inlägg kanske kommer kunna hjälpa någon annan i samma situation. Kanske kommer någon läsa min blogg år 3011 i någon slags atmosfärisk skärm och ba; Men va? Avföringsprov? Gjorde man sånt förr i tiden? Iiiiiuuuuuuh!!! Nuförtiden kolla man in i ögat med en laserkännare och ser ALLT. Vad omodernt det var förr. 🙂 🙂 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
10 years ago

Hej Nina.

Skönt att det är klart med läkarbesöket. Jag fick problem med min mage när våran dotter var ca 1 år. Åt omeprazol dagligen morgon och kväll. Gjorde en gastro och ultraljud, men de hittade inget. Efter nästan två år tröttnade jag på det och fick äntligen träffa en läkare som lyssnade på mig. Jag fick rådet att trappa ner på omeprazolen under lång tid. Inte sluta tvärt. Det kunde nämligen vara så att omeprazol gjorde att mitt pH värde i magen blev rubbad och detta medförde att jag fick ont i magen. Jag har nu inte ätit på flera månader och mår toppen i magen.

Lycka till med magen och God Jul
Kram Sofia

Nina
Nina
10 years ago

För 3 år sedan så gick jag igenom typ samma ” utredning” som du gör. Hade ont i magen,mest på höger sida. hjärtklappningar, sov oroligt, blödde massor vid mens, . Gjorde koloskopi, bajsprov , ultraljud, blodprover mm. Visade ok förutom mina järnvärden som var i princip helt tomma. Dvs blodbrist. Började äta järntabletter, duroferon. Började även dricka ett kosttillskott som heter Fitline. Innehåller vitaminer, mineraler, fibrer.. Allt : ) slutade ef ett tag med järnet o drack bara Fitline. Mår idag riktigt bra. Var ett tag sedan jag tog järnprover men känner mig frisk.
Hoppas att du mår bättre snart, det kan ta tid att få ordning på värderna.

jenny
jenny
10 years ago

Min mage har fungerat bättre och sämre under hela mitt liv (40 år) har aldrig fått någon diagnos men med tiden lärt mig att jag ”reagerar” med magen. Stress, oro, bråk.. I stort sett allt som påverkar mig negativt sätter sig imagen…
Jag har också haft blödningarna från hell. Inte kul att behöva lägga handdukar brediv sängen så man inte ska förstöra trägolvet på morgonen.. Jag kan varmt rekommendera att bränna livmoderslemhinnan!!! Nu använder jag typ fem bindor totalt under hela menstruationen!! Och järndepåerna är bättre!

Nästa inlägg

Sista minuten önskelista

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x