Belöningssystem

Första arbetsdagen avklarad. Jag har fått en hel del gjort, bl a på mejlfronten. Det ramlar ju in ett antal varje dag så det gäller att försöka hålla efter den. Idag hade jag några förfrågningar som jag fick bearbeta så mejlhögen är inte tom ännu dock.

Jaha!Milos dag på förskolan hade varit toppen. Tror jag det, tråkmorsa och tråkfarsa håller inte samma tempo som polarna på föris.

20140108-175919.jpg
Belöningstavlan

Tänkte jag skulle berätta lite om vårt belöningssystem som vi kör just nu. Det har tillkommit plocka undan på listan nu. För varje sak han gör varje dag belönas han med en stjärna. iPhone betyder att han inte får bli ledsen om han bara få ha den korta stunder. Det har gått toppen i veckan. På alla stjärnor han skulle få var det en som blev ett streck. Han ville inte lämna ifrån sig iPhonen. 🙁 När helgen sen kommer får han välja vad vi ska hitta på. I helgen blev det Leos Lekland. Jag körde ju belöningssystem i början av året och det funkade super. Du hittar inlägget om det HÄR. Därför kändes det naturligt att hosta igång det igen, när man inte är riktigt överens om saker så kan detta göra allt lite smidigare och mer följsamt med ditt barn. Så är det för oss i alla fall. Det handlar alltså inte om att vara Hitler med stjärnorna utan ha det som riktlinje. Ibland kanske stjärnorna bara räcker till en godispåse på lördagen. Förstår du? Man måste alltså förtjäna det roligaste på helgen. Målet är givetvis att få göra det roligaste på helgen, så vi hjälper och peppar honom under veckorna så han ska få full pott. Vi har numera ett barn som plockar undan sina leksaker, äter stilla vid bordet, borstar tänderna och klär på sig utan något gnäll. Skitskönt ju! 🙂

Nähä, jag som varit vaken sen kl 2 inatt är lite mör nu. Antar att det snart bara är sova kvar av denna kvällen.

PS: Du har väl varit in och nominerat Din favvobloggare på Finest?!

1
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mistande
Mistande
10 years ago

Får tyvärr ont i magen av bara tanken på att använda belöningssystem. Väldigt vilseledande också….långt ifrån verkligheten. Inte får man några stjärnor när man är duktig på jobbet

Anonymous
Anonymous
10 years ago

http://petrakrantzlindgren.se/2013/03/25/darfor-ar-jag-kritisk-mot-beloningssystem-for-barn/

Finns säkert fördelar oxå men detta är rätt intressant läsning, tänkvärt :-)0

sofia208
10 years ago

Man skall ju uppmuntra och belöna sådant beteende man vill ha mer av 🙂

Nästa inlägg

Get the look – Jennifer Aniston

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x