Min viktresa

20140109-110036.jpg
Passande med Take a deep breath……

Inte mensen om nu någon trodde det. 🙂 Däremot tiden för att koppla på den lilla hjärtgrunkan.

”Du står inte uppsatt på någon tid nu” svarade läkarsekreteraren gulligt.

”Eeeeh…. Jaha, men vad konstigt, jag har tid idag ju” svarade jag förvånat.

Efter några rundor i hennes dator såg hon att jag hade tid den 9/12. Ooookeeeeej, jag är bara en månad sen alltså. Ja men man tackaaaarrrrr! 🙂
Snark säger jag bara. Jag gick i alla fall till min husläkarmottagning och löste så jag skulle få en ny tid. Fixade också ett nytt recept på järntabletter, får så jefla ont (i en redan ond mage) av dom jag har nu. Hade Duroferon men fick nu Niferex. Får se hur dom går?

Nog om det! Nu blir det ett jättelångt inlägg om mat, träning och min egen viktresa. Hoppas du (som vill ha det) hittar lite inspiration.

20140109-121209.jpg

LITE FRÅGOR SOM DYKT UPP.

Någon frågade om jag äter några tillskott i form av omega 3 eller liknande. Svar NEJ. Inget, jag äter järntabletter nu då mina järndepåer är jäättelåga. Borde börja med nånting. Omega 3 är bra skit. Vad finns det mer som är bra? Folsyra kanske? Har du några tips och idéer så kom gärna med dom.

20140109-121746.jpg

Jag får också ofta frågan hur jag lever idag, efter Viktväktarna och min höst med 10 kg:s viktminskning. Idag lever jag efter vad min mage klarar av kan man säga och räknar inte som Viktväktarna. Till frukost äter jag havrevälling, kamomill the och smörgås. Till lunch och middag äter jag ofta lax/kyckling med ris och någon god mild hemmagjord sås och grönsaker. Jag har i stort sett slutat äta kött. Har köpt tofu några ggr, finns både som färs och större bitar. Jag äter väldigt lite godis eller andra sötsaker, äter aldrig chips och dricker bara pepsi Max någon gång på helgen, annars alltid vatten. Jag dricker sällan (typ aldrig) alkohol. Ungefär så ser det ut. Jag tänker på portionsstorleken och att inte vänta för länge mellan måltiderna. Bra mellis kan vara yoghurt eller kesella med frukt.

20140109-125210.jpg

Jag får ofta frågor om min träning. Jag har i mitt liv tränat väldigt hårt. Redan som fyraåring tävlade jag i friidrott, som 11 åring var jag en lovande friidrottstjej som gav upp just friidrotten för fotbollen. Efter sju års fotbollsspel blev det karate och efter det blev det styrketräning för att avsluta som innebandymålvakt på elitnivå. Mitt liv har alltid handlat om träning. Gärna hård träning. Under karaten (som jag tränade i 2 år) har jag upplevt mina hårdaste träningspass. Jag styrketränade under min första separation i livet och tränade 2 pass per dag 6 dagar i veckan. Allt har varit extremt. Idag skulle jag vilja träna hårdare än vad min kropp klarar. Tyvärr. Men efter tre förlossningar och diverse förskjutningar i kroppen går det bara inte, fast jag vill. Därför har jag vigt mitt liv åt promenader. It’s GOOD for you! Målet är att klara av att jogga och köra lite styrka. Ska få in ”Seven minute work-out” och ”tabata” snart igen. Styrketräning får komma sen när min kropp klarar det.

Fick en fråga hur jag vågar gå ut och gå så tidigt? Jag går aldrig ut på helgmorgnar för då är det så lite folk i farten och det kan finnas fyllskallar. Sommaren går bra, men inte vintertid. Jag är ute och går när rusningstrafiken börjar och jag går bara intill stora vägar. Jag har ett överfallslarm i fickan också. Bor du utomstads är mitt tips att du tar bilen och går inne i stan. Så har jag gjort när jag bott utanför stan. Att gå på morgonen är min grej. Kvällen går inte, har försökt men min dygnsrytm gör att jag blir en zombie av det. Att få det gjort på morgonen är överlägset.

Så ser det ut för mig. Jag fortsätter sakta att gå ner i vikt och jag är idag smalare än när jag blev gravid med Milo. Jag väger mig inte så mycket men märker på kläder. Vill gå ner en storlek till, sen anser jag mig nöjd eller vad man ska säga. Mitt mål är mest att vara pigg, glad, stark och lycklig. Resten är en bonus. Jag dömer mig aldrig för att jag äter en äppelpaj med vaniljsås, skulle aldrig falla mig in. Jag vet vad jag klarar och inte klarar nu. Jag känner mig stark i mitt mat-tänk. Men det har kommit med tiden, man blir stark i sin livsstilsförändring. Det är såhär jag lever nu, liksom alltid. Inget är en diet. Det är en livsstilsförändring och jag har tammefasen gjort en sån. Jag är stolt över mig själv och kan stolt säga, jag klarade det! Nina – du klarade det.

Det kan du också göra! Hitta ditt inre kall. Det som säger till dig att ”nu ska jag börja leva annorlunda – det kommer inte vara jobbigt – det ska vara bra för mig men inte för jobbigt”. Sen kör du.

20140109-131507.jpg

LITE RÅD PÅ VÄGEN:

Du kommer falla ner i hetsätarträsket någon gång, kanske fler. Var där, men stanna inte mer än 1-2 dagar. Sen måste du upp på banan igen. Se det inte som ett misslyckande. Bara att det var något du behövde, just då.

Ha en snäll ton emot dig själv. Tänk inte, nu sabbade jag allt, för det har du inte gjort. Du lever bara ett normalt liv där du tänker på maten. I det ingår en äppelpaj med vaniljsås och en semla ibland. Sådeså.

Tänk hela tiden att du ska klara det. Tvivla aldrig på dig själv. Det är du som styr skeppet. Kommer du klara det om du inte ens själv tror på det? Nä! Lite på din förmåga.

Sist vill jag säga att du bara ska sätta igång. Typ nu. Vänta inte till måndag. Det blir aldrig en perfekt dag att börja på…. Sen, lycka till, jag finns här för pepp om du behöver mig. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofia208
10 years ago

Din resa har varit fantastisk att följa Nina och tack för att du delar med dig av den! Du har gjort ett grymt bra jobb och ändrat din livsstil till något som du trivs med och mår bra av, det är det viktigaste <3

Lina
Lina
10 years ago

Tack! Tack för peppning och för att du delar med dig. Du skriver så härligt. Har en så jäkla skön stil. Du får mig så ofta att le och skratta. Tack för att du förgyller tillvaron. Kram!

tessa30
tessa30
10 years ago

Hej Nina! Tack för allt du delar med dig, underbar blogg ❤️
Tänkte bara ”varna” för Niferex, jag blev stenhård om du fattar
vad jag menar…Kram

Niiinis
Reply to  tessa30
10 years ago

Jag trodde jag skulle bli det av Duraferon men blev tvärtom. 🙂 🙂

Svahnholmen
Svahnholmen
10 years ago

Åh vad jag gillar din blogg!! Ärlig och rättfram! Vad duktig gjort av dig att du snart är i mål!! Helt fantastiskt!! Hoppas att jag snart kommer dithän också, att göra en livsstilsförändring och sluta denna ständiga jojobantning… Hoppas du snart får ordning på din mage!! Kram

Niiinis
Reply to  Svahnholmen
10 years ago

Jag har jojobantat mycket i mina dagar så jag vet vad du menar. Kom igen tjejen! Det kommer gå, tro på dig själv! ❤️

Jenjo
10 years ago

Det som står under ”Lite råd på vägen” har jag kopierat och lagt in på min mobil. Så bra skrivet! Bra att ha en jobbig dag tänker jag. 🙂 Hoppas det var ok.
Riktigt bra hela inlägget om jag ska vara helt ärlig.
Du är såååå duktig! 🙂

Niiinis
Reply to  Jenjo
10 years ago

Bra tjejen!! Å så kikar du på råden när det känns tungt och så tänker du att jag ger dig en stor barn kram och säger KÄMPA PÅ så ska du se att det går vägen! ❤️

Niiinis
Reply to  Jenjo
10 years ago

Barn? Nä…. Varm! 🙂 🙂

Jenjo
Reply to  Niiinis
10 years ago

Tack så mycket för dina ord.
Min första tanke när jag såg ordet barn var att du visste att jag ska bli mormor i april. Jag har knappt förtått det själv, då jag inte trott att jag som 42-åring skulle bli just mormor. Men har börjat inse det nu, så det enda jag tänker på är barn… 😉 Så ja, på ett sätt hörde det till… 🙂
KRAM och trevlig helg!

mormortill10
mormortill10
10 years ago

Kommentaren om Starwoman var väl lite onödig.
Inte så längesen hon hörde till Femmefamiljen.

Niiinis
Reply to  mormortill10
10 years ago

Hon bad mig att ta bort kommentaren då hon själv tyckte den var dum.

mormortill10
mormortill10
Reply to  Niiinis
10 years ago

Det tycker jag var klokt.

Vickan
Vickan
10 years ago

Är ofta inne här och läser men kommenterar inte i vanliga fall. Men nu ville jag kika in och säga att jag verkligen gillar din blogg. Det är härligt med en ärlig blogg med hög igenkänningsfaktor . Din inlägg förgyller 🙂

Niiinis
Reply to  Vickan
10 years ago

Tack fina du! ❤️

Glad jag blir att du kommenterade, det betyder mycket för mig.

Stor kram!

Åsa
Åsa
10 years ago

Tack snälla för bra tips och peppning! Speciellt det där om att inte va så hård mot sig själv. Jag har också tränat mycket, alltid varit lång och smal men märker nu att kläderna inte längre sitter som jag vill. Bra med tips och uppmuntran när man inte riktigt vet hur man ska vända detta.

Niferex har funkat bra för mig till skillnad från Duroferon. Hoppas det blir bra för dig med. Tack igen för superblogg!

Niiinis
Reply to  Åsa
10 years ago

Tack själv! ❤️❤️❤️

Ameon
Ameon
10 years ago

Tack fina Nina för peppen!! Ska oxå börja promenera- ska börja planera maten bättre och ta mig själv i kragen :-)! En dag i taget!! Jag drack en järn shot från hälsokost varje morgon minns ej namnet men den fick upp mitt järnvärde bra. Stor kram!!!

Niiinis
Reply to  Ameon
10 years ago

Du menar säkert Blutsaft. Det är tyvärr för lite järn i det för att det ska hjälpa min svåra brist.

Runkeeper heter den! Skitbra! Du kommer komma igång, köp nå nya träningskläder som du trivs med och ha dom hängande synligt, det peppar massor. Sätt igång! 🙂

KRAM

Ulrika F
Ulrika F
10 years ago

Jag och maken la om våra vanor den 9 november -13. Beslutet var mest makens, efter en kväll när han sa att han inte kunde ligga på magen i sängen längre, ”för storbälgen var i vägen” Sagt och gjort, vi började med LCHF och jag skrev in mig i LCHF klubben. Jag har provat Viktväktarna (5 gånger…) och det funkar superbra varje gång! Det är bara det att när jag slutar (vilket man inte ska) så går jag upp allt igen… Nu efter två månader och en jul så har jag minskat 10 cm i midjan och maken har gått ner 7 kilo! Very nice inför stundande golfsäsong 🙂
Vad har du för promenad app till telefonen?
Oj… lång kommentar, men efter att ha läst din blogg ett tag så känns det som att vi känner varann :)Du är så bra!

Niiinis
Reply to  Ulrika F
10 years ago

Vad härligt att ni hittat nåt som funkar. Jag har inte gått upp i vikt alls fast jag inte kör det längre. Men jag har å andra sidan lagt om hela min livsstil så det är därför det funkar säkert.

Fortsätt kämpa på! Härligt och starkt!

Kram

Marie
Marie
10 years ago

Jag fick Niferex efter min sista förlossning, då jag hade 77 i hb eftersom jag förlorade mycket blod (hade 140 dagen innan). Då fick jag rådet att öppna tabletterna och ta hälften av ”kulorna” åt gången. Och mycket vatten till. Det funkade för mig, annars brukar jag bli stenhård av järntabletter (ger blod, så jag måste äta järntabletter rätt ofta)

P.S. Skrev om daggvasen häromdagen och frågade om du läst Mona. Det var Monas Universum jag menade. Precis innan jag gick in på din blogg hade jag läst hennes där hon satt och kramade en sån vas.
(Kan tyvärr inte svara på en kommentar om man inte är medlem.)

Niiinis
Reply to  Marie
10 years ago

Jahaa, nä jag läser inte där. Hinner knappt med några alls faktiskt, har fullt skägg och sköta min egen. Försöker hinna med FEMME:s alla bloggar minst en gånger i veckan. 🙂

Ok, då ska jag ta ditt tips till mig! TACK! ❤️

mamma till 3 och mormor till 10
mamma till 3 och mormor till 10
10 years ago

Du har även peppat mig till att börja min viktresa.
10 – 12 kilo ner innan sommaren.
Kör 5:2 metoden och det verkar funka bra, redan minskat efter bara tre halvfastedagar.
Vad heter din träningsapp ? Har du kollat så distansen stämmer ?
Jag hade en tidigare som inte stämde med verkligheten och dessutom gav olika resultat varje gång.

Ha en bra fortsättning på nya året med allt.

Hälsningar Trelleborg.

Niiinis
Reply to  mamma till 3 och mormor till 10
10 years ago

Det är Runkeeper och tycker den visar bra. Kan skilja typ några meter hit och dit men det är nog rätt precis.

Bra jobbat!

KRAM

mormortill10
mormortill10
Reply to  Niiinis
10 years ago

Tack.
Då ska jag testa den appen istället.
Jag kör också med Power Walk, helst ute men om inte det går så har jag även ett gåband.

Gick det bra med sonen som var på skidresa med kompisarna ?

Kram från Trelleborg.

Niiinis
Reply to  mormortill10
10 years ago

Jajjemensan, allt gick bra! Skrev om det i det här inlägget—> http://www.femme.se/niiinis/2014/01/06/vi-klarat/

KRAM

susana
10 years ago

härlig inspo!!! heja dig du är grym å riktigt snyyggg

Nästa inlägg

Morgonrundan

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x