Fredagsmiddag – Smörstekt sparris och Prosciuttokyckling
Fredagsmiddag
Guuuu va gött det blev igår. Jag brukar göra en liknande men böt ut fonden igår och det blev också väldigt gott.
FÖRRÄTT:
En knippe färsk sparris
Solrosfrön
Parmesanost
Smörstek den färska sparrisen. Torr-rosta sedan solrosfröna och strö över flingsalt. Riv parmesanost. Strö sedan solrosfrön och parmesan över sparrisen. Servera.
VARMRÄTT 4 p.
4 kycklingfiléer
4 skivor prosciutto
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1/2 msk rosmarin
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 msk kycklingfond
Salt & peppar
Linda in kycklingfiléerna med prosciutto. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Blanda under tiden såsen till kycklingen. Ha i créme fraiche, grädde, rosmarin, balsamvinäger, soya, kycklingfond och salt och peppar. Häll i denna såsen över kycklingen när kycklingen börjar bli klar och låt såsen puttra med ca 10 minuter. Servera till ris och en grönsallad, gärna med fetaost.