ANNONS

Fredagsmiddag – Smörstekt sparris och Prosciuttokyckling

/

20140118-070948.jpg

Fredagsmiddag

Guuuu va gött det blev igår. Jag brukar göra en liknande men böt ut fonden igår och det blev också väldigt gott.

20140118-072433.jpg

FÖRRÄTT:

En knippe färsk sparris
Solrosfrön
Parmesanost

Smörstek den färska sparrisen. Torr-rosta sedan solrosfröna och strö över flingsalt. Riv parmesanost. Strö sedan solrosfrön och parmesan över sparrisen. Servera.

20140118-072635.jpg

VARMRÄTT 4 p.

4 kycklingfiléer
4 skivor prosciutto
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1/2 msk rosmarin
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 msk kycklingfond
Salt & peppar

Linda in kycklingfiléerna med prosciutto. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Blanda under tiden såsen till kycklingen. Ha i créme fraiche, grädde, rosmarin, balsamvinäger, soya, kycklingfond och salt och peppar. Häll i denna såsen över kycklingen när kycklingen börjar bli klar och låt såsen puttra med ca 10 minuter. Servera till ris och en grönsallad, gärna med fetaost.

20140118-072812.jpg

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00