Maräng

Nu har vi haft svärisarna här på middag. Gott blev det….

Förrätt: Toast Skagen
Varmrätt Laxpaket med purjo, paprika, fetaost och hummerfond med potatis och skagensås.
Efterrätt: Dajmglass med maräng. Recept på denna orgasmgoda glass hittar du HÄR!

20140123-203910.jpg

20140123-203915.jpg

Fått en del frågor om marängen. Typ väääärldens enklaste recept är det. Går snabbt att göra och dessa härligheter är sådär härligt sega i mitten. Jag älskar det, segt är alltid gott av någon konstigt anledning. (Förutom kött då, hahaha).

RECEPT MARÄNG:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk rå citronsaft

GÖR SÅHÄR:

Börja med att knäcka äggen och ha i äggvitan i en bunke. Var noga med att det inte kommer gula eller fett bland vitorna för då blir det ingen maräng. Vispa vitorna kraftigt (jag vispar i min Hercules) i ca 2 min. Det ska bildas ett högt skum. Ha i citronsaften och vispa kraftigt i ytterligare 1 minut. Ha sedan i sockret, lite intaget samtidigt som du vispar kraftigt. När smeten blivit vit och blank och toppig är den klar, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rör sig. Vispa inte för länge bara för då faller marängen ihop. Lägg sedan smeten i en spritspåse och spritsa ut små maränger på bakplåtspappersklädd plåt. Du kan också klicka ut dom med en tesked. In i ugnen på 125 grader i 50 – 60 minuter. Provsmaka en för att se om de är klara. Dom ska inte vara rinniga i mitten men gärna lite fuktiga, då får man den där härliga sega konsistensen.

Du kan smaksätta din maräng hejvilt höll jag på att säga. Det är urgott att smälta choklad (valfri smak) och vänd i det oregelbundet i smeten. Du kan också smaksätta med någon essense och också droppa i någon karamellfärg för att få någon annan färg på dom. Kul för barnen kanske? Apropå barn, Milo ÄÄÄÄÄLSKADE dessa maränger.

20140124-051028.jpg

20140124-051041.jpg

20140124-051055.jpg

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emelie
10 years ago

Vilken god mat ni bjöd på! Glassen måste jag absolut göra, är svag för glass och daim är ju bara så gott!!!

Fortsatt fin kväll till dig!

Kram Emelie

Madde
Madde
10 years ago

Låter supergott med maränger. Hur länge i ugnen och vilken temperatur?
Tack!

Sussi
Sussi
10 years ago

Hej underbara du!

Ville bara säga att jag älskar din blogg och den härliga blandingen i den:) Tack för att du delar med dig och alla underbara tips. Laxpaket…..mums kan man få ett recept tro?

Kram

trackback
9 years ago

[…] Härliga maränger att servera till glassen du äter till efterrätt kanske? […]

Nästa inlägg

Dukning

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x