Herpes herpes, överallt herpes!

20140211-204028.jpg

Ja men precis! Så kul har vi det här på denna sidan av 40 strecket. 🙂 Jag har ju munherpes och har haft sen jag var liten. Efter en Gotlandsresa där jag brände mina läppar i solen och festade lite för hårt hade jag 8 herpesblåsor runt munnen. Hade lika ont som när jag födde barn typ. Ajsomfan! Nu var det ett tag sen det kom på läpparna men då har det istället börjat komma på chucken (näsan). QUE? På näsan liksom? Jättekul och ha typ 7 herpesblåsor på NÄSAN. En vän råkade ut för det en sommar och fick hela nästippen helt full. Minns att vi skrattade rätt gott tillsammans åt det där. Nu skrattar jag kanske inte riktigt lika mycket, Rudolf med röda mulen liksom.

Alla salvor som finns på marknaden är ju helt ok. Men man måste attackera blåsjäklarna i 300 km/h annars är det försent. Sen måste man ha på typ 300 ggr/dag. Det finns tabletter mot det vet jag men hallegoooooo, jag törs ju knappt ta alvedon liksom så du förstår dilemmat här va? Nu testar jag en salva som jag också köpte till Hannah som hon kunde ta med till långresan i Thailand. Fick höra att den skulle vara helt grym mot diverse grejer. Allt från brännskador till insektsbett och herpes. Så nu är det testing testing.

20140211-205008.jpg

Berättar såklart hur det går! Nu slapp och somna dreglande i soffan. ❤️

2
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
10 years ago

Undrar om det är något som ”går”? Fick oxå näs herpes för ett par dagar sedan gör ju så ont tycker jag 🙁 dessutom så ser man inte klok ut!! Hann inte på det denna gång så nu är man lagom snygg, usch man vill ju gömma sig!! En annan som jobbar med människor & allt!! Smörjer med ”vectavir” det brukar hjälpa men denna gång fick jag väldigt mycket på snoken 🙁

Rebecca
Rebecca
10 years ago

Jag får också de där roliga blåsorna 🙁 kör dock med Basiron, som är mot finnar, haha!
Det funkar asbra och torkar ut fort! 🙂

Marie
Marie
10 years ago

Zovirax hela tiden och som du skriver så fort man känner minsta tendens. Jag har lite samma problem och efter en förkylning kombinerad med munsår har jag lättare att få under näsan. Som tur är tror folk att man har snutit sönder näsan, men det gör ju så himla ont.

Cicci
Cicci
10 years ago

Min dotter tar på kolloidalt silver,funkar på det mesta. Även magsjuka och förkylningar 🙂

m i l l a h . s e
10 years ago

Hej svejs,
Jag har haft problem med munsår sen tonåren, och ett tag avlöste det ena munsåret det andra, de hann knappt läka ordentligt förrän nästa ploppade upp. Mådde riktigt dåligt över det och har verkligen testat ALLT, även receptbelagda mediciner, men inget har hjälpt mig. Det var ett helvete helt enkelt… 🙁
Av en slump för lite mer än ett år sen läste jag på nätet om L-lysin och testade även det. Och nu du, sen dess har jag haft TVÅ anfall, som knappt brutit ut då jag proppat i mig lysinet som hämmat utbrotten!
Helt fantastiskt!
Jag tar en tablett dagligen, alltid, och de två gånger jag fick utbrott hade jag glömt/ inte hunnit köpa nya burkar och varit utan tabletterna några dagar, och vips kom det som ett brev på posten.
Har man inte så ofta så kan man ta lysin bara vid utbrott, och då överdosera så fort man känner att det är på g. Jag tar 1000 mg av Solgar L-Lysin/dag och vid anfall kan man ta upp till 9000 mg/dag.
Även maken har testat då han känt att nåt varit på g, överdoserat och munsåret har inte brutit ut.
Det är väldigt få jag pratat med som vet om detta, och läkarna pratar inte om det…
Se till att alltid ha en burk hemma, och ha några tabletter i handväskan så du är redo.

Hoppas du blir kvitt eländet snart.
Ha det gott!

Cicci L
Cicci L
10 years ago

Va skönt att vi är fler med samma problem, munsår är inte kul. Dels gör de ont, ser läbbiga ut och man känner sig inte så schnygg direkt… Jag har inte märkt avnå mirakelmedel men ska prova alternativen som fler skrivit om. Kram

Marie
Marie
10 years ago

Har haft herpes minst en gång per månad sedan jag var liten. Det har stor betydelse vad jag har för preventinmedel, så testa o byt sådant om du har ofta. Jag har använt tee trea oil från hälsokost, koncentrerat. Då blir blåsorna aldrig vätskefyllda…om du tar på direkt. Det torkar ut dem. Kombinera med tabletter som du får på recept…Aciklovir…huuur bra som helst…blir aldrig ngt, över på 2 dagar. Lycka Till!

jonas
jonas
6 years ago

Hej, var kan man köpa salvan.

Nästa inlägg

Lunch på Noors Slott

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x