Mini moccamuffins – Viktväktarrecept

Ni vet ju att jag kör VV igen. Alltså jag behöver komma tillbaka på banan igen och faktiskt så har jag ju några kilo kvar. Jag körde igång ordentligt igår (även om jag har PMS och mensen ramlar in när som helst.) Jag åt också 3 Marianne godis igår kväll som jag räknade blev 1 PP. Det är det som är så härligt med VV. Ät, var glad, fuska ibland men det är inte hela världen. I PMS tider är det ett måste med något som jag kan mumsa på. Annars blir jag vrång. 😉 Vill slåss och sånt där, det vore ju synd och göra tycker man ju. Så att här har du ett recept. Börja inte gråta av lycka nu men varje innehåller bara 1 PP. HUR BRA???

20140211-054902.jpg
Mini moccamuffins, 20 st – 1 pp i varje.

RECEPT:

1 3/4 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 msk Kakao
25 g Mannagryn
1/2 dl Rörsocker
1 st Ägg
2 msk Olja
1/2 dl Lättmjölk 0,5%
1 tsk snabbkaffepulver
1/2 tsk kardemumma
1 tsk romessence

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, mannagryn, kardemumma och socker i en skål. Vispa ihop ägg, olja, mjölk, romessence och kaffepulver. Rör försiktigt ned de torra ingredienserna så att du får en tjock smet. Vispa inte för mycket, då blir muffinsen hårda och torra. Fyll minimuffinsformarna och grädda i 12-15 minuter. Kan gå snabbare men kolla gärna med en sticka. Så fort stickan inte har smet på sig är de klara. Om du vill kan du servera detta med vaniljkesella. 2 msk vaniljkesella ger 1 pp.

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
CJ
CJ
10 years ago

Hej Nina,

jag undrar hur länge dessa håller sig färska. Alltså kan man baka dem två kvällarn innan man ska äta muffinsen? Jag testade ett annat VV-recept från din hemsida, chokladmuffins med banan i – SUPERGODA när jag åt en samma dag. Tyvärr tyckte jag att de blev lite hårda och torra redan dagen efter. Kan det bero på minskade mängden socker eller på att jag gjorde något annat fel?

Fortsätt gärna tipsa om bra VV-recept :-).

Kram CJ

Nästa inlägg

När en konstig lampa lyser…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x