ANNONS

Mini moccamuffins – Viktväktarrecept

/

Ni vet ju att jag kör VV igen. Alltså jag behöver komma tillbaka på banan igen och faktiskt så har jag ju några kilo kvar. Jag körde igång ordentligt igår (även om jag har PMS och mensen ramlar in när som helst.) Jag åt också 3 Marianne godis igår kväll som jag räknade blev 1 PP. Det är det som är så härligt med VV. Ät, var glad, fuska ibland men det är inte hela världen. I PMS tider är det ett måste med något som jag kan mumsa på. Annars blir jag vrång. 😉 Vill slåss och sånt där, det vore ju synd och göra tycker man ju. Så att här har du ett recept. Börja inte gråta av lycka nu men varje innehåller bara 1 PP. HUR BRA???

20140211-054902.jpg

Mini moccamuffins, 20 st – 1 pp i varje.

RECEPT:

1 3/4 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 msk Kakao
25 g Mannagryn
1/2 dl Rörsocker
1 st Ägg
2 msk Olja
1/2 dl Lättmjölk 0,5%
1 tsk snabbkaffepulver
1/2 tsk kardemumma
1 tsk romessence

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, mannagryn, kardemumma och socker i en skål. Vispa ihop ägg, olja, mjölk, romessence och kaffepulver. Rör försiktigt ned de torra ingredienserna så att du får en tjock smet. Vispa inte för mycket, då blir muffinsen hårda och torra. Fyll minimuffinsformarna och grädda i 12-15 minuter. Kan gå snabbare men kolla gärna med en sticka. Så fort stickan inte har smet på sig är de klara. Om du vill kan du servera detta med vaniljkesella. 2 msk vaniljkesella ger 1 pp.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00