ANNONS

VECKOMATSEDEL V. 8

/

VECKANS MATSEDEL:

På måndagar ska jag börja lägga in min matsedel på bloggen tänkte jag. Dels för min egen skull men också så ni kanske kan hämta inspiration ifrån den!

Börjar med att tipsa om denna fantastiska köttfärspaj!

20140217-045035.jpg

RECEPT:

100 g Margarin flytande 80%
100 g Cottage Cheese naturell 4%
3 1/2 dl Vetemjöl
1/2 st Purjolök
2 st Paprika, gul och röd
2 klyfta(or) Vitlök
2 tsk Olja
500 g Nötfärs 10% (eller kycklingfärs
1 tsk Salladskrydda, italiensk
1 st Ägg
6 msk Chilisås tomat
6 msk Ost riven max 17%
6 msk Crème fraiche lätt 15%, smaksatt

Gör såhär:
Mixa samman margarin, cottage cheese och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 min, låt den därefter svalna 10 min. Tvätta purjon noggrant och strimla den. Skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i ett stort stekjärn, stek köttfärsen (kycklingfärsen) smulig på hög värme under omrörning. Vänd i vitlök och paprika och låt det steka med någon minut, smaksätt med salladskrydda och ev persilade. Smaka av med salt och peppar. Lägg allt i pajskalet, vispa samman chilisås, ägg och ost, slå det över pajen. Blanda försiktigt runt och grädda pajen i ugn, 175° i ca 20-25 min. Servera pajen tillsammans med en klick fraiche och sallad.

Nedan följer resten av veckans matsedel:

Måndag: Kycklingpasta

Tisdag: Kotlett i Steak Sauce

Onsdag: Köttfärspajen ovan

Torsdag: Lax med fetaosttäcke

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00