Gudomligt goda tekakor

Tekakor? Kan vara det godaste som finns!

Dessa härligheter har fått högsta betyg av familjen. De tar slut direkt så mitt tips är att baka på dubbel sats. Om du fryser dom ganska så direkt efter bakningen håller dom sig jättefina tills du tinar dom.

20140224-054046.jpg

20140224-054051.jpg

RECEPT:

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 9-10 dl mjöl

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken. Det ska vara 37 grader och brukar inte behöva mycket uppvärmning för att nå det. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Ha sedan i mjölet i omgångar till degen är smidig. Den får gärna vara kladdig. Jag gör min deg i min Hercules och brukar stjälpa upp degen på mjölat bakbord som sista grej. Där knådar jag den sedan smidig och inte fullt så ”kladdig”. Lägg tillbaka i bunken för jäsning i ca 30 min, kortare tid är också ok. Dela upp degen i 14 delar och forma bollar som du sedan plattar till på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga. Jäs i ytterligare 10 min. Platta till ytterligare innan du slänger in dom i ugnen. Gräddas i 230 grader i ca 6-8 minuter. Klart! Ät och njut med smör, ost och jordgubbsmarmelad.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

127
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AnsoAnna
AnsoAnna
10 years ago

Haha. Jag försökte dubbelklicka på bilden för att gilla :).

Anna Pettersson
Anna Pettersson
4 years ago

I receptet finns både salt o sirap med ,men inte i beskrivningen.mrn antar att de ska vara i degen. 🙂
Mvh Anna

niiinis
niiinis
Reply to  Anna Pettersson
4 years ago

Ja precis. 🙂

Simona Träskman
Simona Träskman
3 years ago

Bakade precis! SÅ goda och verkligen superenkla!

niiinis
niiinis
Reply to  Simona Träskman
3 years ago

Så kul att du gillar! 🥰

Ywonne
Ywonne
3 years ago

De var supergoda .Fick högsta beröm hemma . Tack för ett jättebra recept

niiinis
niiinis
Reply to  Ywonne
3 years ago

Tack vad roligt att höra!

Nästa inlägg

Tack! ❤️

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x