CHOKLADSEMLOR – Viktväktarrecept

Det är fortfarande säsong!

Ja för semlor alltså, även on fettisdagen var i förra veckan äts det semlor till höger och vänster.

Tänkte därför bjucka på ett supergott recept på semlor. Chokladsemlor för att vara exakt, jag vet….det låter nästan för bra för att vara sant! Jag ÄLSKAR dom här alltså. Är du inte viktväktare väljer du bara fetare produkter så blir det helt ”vanliga” Chokladsemlor.

20140310-044749.jpg

Chokladsemlor (24 stycken – 7 PP/st)

1 pkt Jäst, 50 g
100 g Smör
100 g Choklad mörk
2 1/2 dl Lättmjölk 0,5%
1/2 dl Sirap, vit sirap
1 msk Vaniljsocker
2 st Ägg
Ca 12 dl Vetemjöl
1 st Ägg
100 g Smör
6 dl Florsocker
1 dl Kakao
1 dl Chokladdryck 1,5% färdigköpt, typ Pucko (annars går det bra med oboy blandat i lättmjölk)
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Mellangrädde 27% ovispad

Gör såhär:
Smält 100 g smör och choklad i en kastrull, häll på mjölken och låt det bli fingervarmt 37°. Smula jästen i en bunke, häll chokladblandningen över. Tillsätt sirap, 1 msk vaniljsocker, ägg och ca 11 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 25 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ugn 225° 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna. Rör 100 g smör, florsocker, kakao och chokladdryck till en smidig kräm. Vispa grädde och 2 tsk vaniljsocker. Skär av ett lock på bullen, spritsa/bred chokladkräm på bullen och sedan grädden. Lägg på locket och pudra ev på florsocker innan servering. Gudomligt goda!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Solig ”full” dag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x