Ingen Finestgala för mig….

20140312-163134.jpg

Här ligget jag….

….tänk vad snabbt en partykväll kan förändras till nåt helt annat. När allt bara tar en vändning och man inte är beredd.

Såhär. Idag när jag kom hem hade jag fått ett brev från Landstinget. Tänkte att det säkert var ett brev om att det inte var nåt i mina prickar. Varför jag tänkte så? För att jag hade fått för mig att dom skulle ringa om det var hudcancer ELLER förändringar i prickarna. Tänkte att nu när det dröjt så länge borde jag få ett positivt svar.

Istället fick jag en remiss som var skriven av kirurgen och var en remiss till hudmottagningen. Jag fattade inget. Som den hypokondriker jag är såg jag bara någonting hemskt. Greps av panik och började ringa runt. Fick hjälp att komma till den redan stängda mottagningen och fick prata med en sköterska som vänligt berättade att hon skulle ve läkaren ringa mig.

Gick runt och grät som en vålnad här hemma och fattade inget. Läkaren ringde och förklarade att jag skulle hunnit få ett brev om att jag hade förändringar i mina prickar men att det måste blivit nåt fel. Breven kom i fel ordning. I alla fall fick jag prata med läkaren som förklarade att jag utav tre olika graders förändring hade medelförändringar. Dom är borttagna och han har tagit dom djupt och med extra hud runtom. Han fortsatte förklara att det inte är hudcancer eller en tumör utan endast förändring. Detta KAN utvecklas till hudcancer varför man alltid är väldigt noga med att ta bort dessa. Jag kommer att gå på täta koller på hud och kanske behöver jag ta bort fler prickar.

Hypokondrikern i mig är skräckslagen. Den vill lägga benen på ryggen och skära bort alla prickar som finns. Den gör att jag inte kan tänka på annat. Nån logisk i mig försöker ta in vad läkaren faktiskt sa. ”Detta är mycket vanligt, många människor lever med dessa förändringar hela livet utan att de utvecklas till något alls. Detta gör man för att eliminera risken att drabbas”.

Aja, då vet du också. Jag blir hemma ikväll. Mina ögon ser ut som limpor och magen värker. Det blir en lugn kväll i soffan och ingen Gala för min del. All min energi gick ur mig. Jag måste nog landa i det här och bearbeta min hypokondri nu. Jag ska också strunta i min mage som vill ha bra och snäll magmat nu och äta marängsviss.

0
Subscribe
Notify of
guest

58 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
10 years ago

Åh stor kram till dig <3

Frida
Frida
10 years ago

Fina Nina! Skickar massa styrkekramar till dig. Du är stark!
<3<3

Anna
Anna
10 years ago

Jobbigt!! Dåligt att breven Kom i fel ordning.
Jag väntar svar på 3 st. Den första togs bort i mitten av feb. Men inget svar än..vi har hudcancer i släkten så jag är inställd på det värsta.. Borde väl inte men sån är jag.. Alla i släkten mår bra i dag : )
Kram!

Jenny
Jenny
10 years ago

En stor styrkekram till dig!!

Mallan
Mallan
10 years ago

Tog bort ett enormt födelsemärke när jag var tre år med samma prognos. Förändringar men ingen cancer – ännu. Idag är jag snart 23 år och har inga besvär och ingen cancer. Kanske kan lugna dig något! 🙂

Johanna
10 years ago

Älskade cybervän ♡♡♡ Förstår din förtvivlan och rädsla… men tänk ändå på vad läkaren sa. Sen är det ju jättebra att du får gå på täta kontroller ♡

Njut av din marängsviss, gosigaste filten och din fina familj runt dig!! Du fixar detta Nina ♡

Pöss o kraaaaaam ♡♡♡♡

Synnöve
Synnöve
10 years ago

Åhh, stor styrkekram till dig <3 . Tänk positivt och försök fokusera på din fina familj och er flytt. Kram kram.

Annika W
Annika W
10 years ago

Sänder över en kram <3

Svahnholmen
Svahnholmen
10 years ago

Styrkekram!! Du tar dig igenom detta också med din fina familj!! Passar kanske inte här egentligen vill bara tacka för tipset om Hydra Vegetal från Yves Roches! Köpte detta och min hus är som en porslinsdocka

Anna
Anna
10 years ago

Nej vad jobbigt! Bamsekramar till dig

Svahnholmen
Svahnholmen
10 years ago

Åh halva kommentaren försvann

Jeanette
Jeanette
10 years ago

Men finaste<3
Styrkekramar till dig ikväll, och försök att lägg detta åt sidan lite grann. Oro äter upp och sen har du ingen energi till annat.
Ta hand om dig och familjen och det ordnar sig<3 kram

Madeleine
Madeleine
10 years ago

Kramar till dig!!!

Margaretha Nyqvist
Margaretha Nyqvist
10 years ago

ÅH! Det är väl bra att man man för säkerhets skull gör åtgärder, läkarna kan det här, försök ta det lugnt. Skickar styrkekramar,stor kram.

Vickis
Vickis
10 years ago

Men åh! 🙁
Håller tummarna att det är som läkarna säger, en förändring och inget mer!
Massa kärlek till dig! ❤️

Eva
Eva
10 years ago

Många styrkekramar till dig! Tack för att du delar med dig av dina tankar! Du känner inte mig, men för mig känns det som att jag känner dig. Hoppas marängsvissen smakar. Kram från en vän

Lena
Lena
10 years ago

Styrkekram! <3

Åsa Thiger
Åsa Thiger
10 years ago

Gumman, ta emot! Här kommer en STOR kraaam!!!

Madde
Madde
10 years ago

Kära Nina,!
Fy så tråkigt och jobbigt att behöva ha hängande över sig. Men försök att tänka på vad läkaren sa: att det faktiskt inte är cancer och behöver inte bli det heller. Tänk på alla de som har cellförändringar i underlivet. Många får gå på kontroller och kanske göra konisering utan att det är cancer, man gör det för säkerhets skull!!

Kram Madde

Madde
Madde
10 years ago

Kära Nina,!
Fy så tråkigt och jobbigt att behöva ha hängande över sig. Men försök att tänka på vad läkaren sa: att det faktiskt inte är cancer och behöver inte bli det heller. Tänk på alla de som har cellförändringar i underlivet. Många får gå på kontroller och kanske göra konisering utan att det är cancer, man gör det för säkerhets skull!!

Kram Madde

Heléne
Heléne
10 years ago

Åh, Nina, förstår om det känns jobbigt, men försök att ta in det läkaren faktiskt sa, lätt att säga, jag vet, men försök att inte tro det värsta.

Kram♥

Heléne
Heléne
10 years ago

Åh, Nina, förstår om det känns jobbigt, men försök att ta in det läkaren faktiskt sa, lätt att säga, jag vet, men försök att inte tro det värsta.

Kram♥

Mia
Mia
10 years ago

Fyyy vad läskigt, klart man hade blivit livrädd!! Varva ner och ta hand om dig själv, det var ju tur att du gick och tog bort dem, jag borde gå men tänker att det är nog ingen fara. Är ingen hypokondriker alls, och det kanske inte heller är så bra.., ha en trevlig kväll med familjen, 🙂 .., tänk positiva tankar! Svejs— /: Mis

Mia
Mia
10 years ago

Fyyy vad läskigt, klart man hade blivit livrädd!! Varva ner och ta hand om dig själv, det var ju tur att du gick och tog bort dem, jag borde gå men tänker att det är nog ingen fara. Är ingen hypokondriker alls, och det kanske inte heller är så bra.., ha en trevlig kväll med familjen, 🙂 .., tänk positiva tankar! Svejs— /: Mis

linda
linda
10 years ago

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har aldrig stått inför den typen av besked. Så min första tanke är att säga till dig att lyssna på läkaren, oroa dig inte, det kommer gå bra..men det kanske inte alls är så lätt när man väl är.där…fast jag tycker du ska ta det lugnt och ta stöd i din fina man och din mamma som du verkar ha en fin relation med och bara ta det lugnt och andas. Tänk att det kommer gå bra! Kraaaaam

linda
linda
10 years ago

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har aldrig stått inför den typen av besked. Så min första tanke är att säga till dig att lyssna på läkaren, oroa dig inte, det kommer gå bra..men det kanske inte alls är så lätt när man väl är.där…fast jag tycker du ska ta det lugnt och ta stöd i din fina man och din mamma som du verkar ha en fin relation med och bara ta det lugnt och andas. Tänk att det kommer gå bra! Kraaaaam

Susanne
Susanne
10 years ago

Kramar till dig!!!!
Är själv bra på att bara se/föreställa mig det värsta..
Du måste lyssna på läkaren annars går du ner dig totalt.
Styrkekramar i massor

Susanne
Susanne
10 years ago

Kramar till dig!!!!
Är själv bra på att bara se/föreställa mig det värsta..
Du måste lyssna på läkaren annars går du ner dig totalt.
Styrkekramar i massor

Ulrika
Ulrika
10 years ago

Styrkekramar till dig <3 <3

Ulrika
Ulrika
10 years ago

Styrkekramar till dig <3 <3

Fru Berg
Fru Berg
10 years ago

Hej!! Lider så med dig både på grund av det du genomgått idag ned även din hypokondri. Det är tuffa grejer. Hjärnan slår allt sunt förnuft ur spel och kvar blir kaos.
Led av grov hypokondri för några år sedan som höll på att knäcka mig totalt. Minsta lilla som kändes som panik. Beslutade mig för att söka hjälp och det är nåt bland det bästa jag gjort. Insåg att det handlade om att ha kontroll vilket jag inte hade. Med kuratorns hjälp lärde jag mig att hantera känslorna när de kom och idag mår jag så mycket bättre. Så tveka inte på att söka hjälp, det mesta kommer bli så mycket bättre!

Varm kram från fru Berg ❤️

Fru Berg
Fru Berg
10 years ago

Hej!! Lider så med dig både på grund av det du genomgått idag ned även din hypokondri. Det är tuffa grejer. Hjärnan slår allt sunt förnuft ur spel och kvar blir kaos.
Led av grov hypokondri för några år sedan som höll på att knäcka mig totalt. Minsta lilla som kändes som panik. Beslutade mig för att söka hjälp och det är nåt bland det bästa jag gjort. Insåg att det handlade om att ha kontroll vilket jag inte hade. Med kuratorns hjälp lärde jag mig att hantera känslorna när de kom och idag mår jag så mycket bättre. Så tveka inte på att söka hjälp, det mesta kommer bli så mycket bättre!

Varm kram från fru Berg ❤️

Evelina
10 years ago

Usch förstår att ögon, magen och hjärtat värker lite extra idag. Skickar över en massa positiv energi och många styrkekramar.

Evelina
10 years ago

Usch förstår att ögon, magen och hjärtat värker lite extra idag. Skickar över en massa positiv energi och många styrkekramar.

Anna
Anna
10 years ago

♥♥♥

Anna
Anna
10 years ago

♥♥♥

Åsa
Åsa
10 years ago

Förstår att det känns jobbigt med beskedet. Även om man är sån att man tror och förbereder sig för det värsta i olika situationer, så känns det ju ändå väldigt jobbigt och förvånande när man inte får ett enkelt bra besked.

Men tänk på, som du skriver, att det inte var något farligt nu, och att det som möjligen möjligen kanske skulle kunnat utvecklats till något någon gång, nu iaf är borta med marginal och att de dessutom kommer att ha bra extra koll på dig! (Oj rekordlång mening, hoppas det går att läsa :). Tycker du med gott samvete ska koppla bort detta nu och känna dig nöjd att du tog steget att fixa med detta. Ät riktigt god marängswiss och känn dig nöjd! Stor kram!

Åsa
Åsa
10 years ago

Förstår att det känns jobbigt med beskedet. Även om man är sån att man tror och förbereder sig för det värsta i olika situationer, så känns det ju ändå väldigt jobbigt och förvånande när man inte får ett enkelt bra besked.

Men tänk på, som du skriver, att det inte var något farligt nu, och att det som möjligen möjligen kanske skulle kunnat utvecklats till något någon gång, nu iaf är borta med marginal och att de dessutom kommer att ha bra extra koll på dig! (Oj rekordlång mening, hoppas det går att läsa :). Tycker du med gott samvete ska koppla bort detta nu och känna dig nöjd att du tog steget att fixa med detta. Ät riktigt god marängswiss och känn dig nöjd! Stor kram!

Lina
Lina
10 years ago

Här kommer ytterligare ett gäng styrkekramar och jag håller tummarna för att det aldrig blir något värre med dina prickar än de du just tog bort. Att resten håller sig friska som det ska hela livet. Tycker du gjorde helt rätt som åt marängsviss ikväll. Kram <3

Lina
Lina
10 years ago

Här kommer ytterligare ett gäng styrkekramar och jag håller tummarna för att det aldrig blir något värre med dina prickar än de du just tog bort. Att resten håller sig friska som det ska hela livet. Tycker du gjorde helt rätt som åt marängsviss ikväll. Kram <3

anna
anna
10 years ago

Kram fina du! Det kommer bli bra, det vet jag!

anna
anna
10 years ago

Kram fina du! Det kommer bli bra, det vet jag!

Carolin A
Carolin A
10 years ago

Åh fina Du, förstår Din reaktion och oro …hoppas nu du får en god natts sömn. Stor styrkekram❤️

Carolin A
Carolin A
10 years ago

Åh fina Du, förstår Din reaktion och oro …hoppas nu du får en god natts sömn. Stor styrkekram❤️

Åsa
Åsa
10 years ago

Nytt försök till svar, det första försvann visst spårlöst!?

Förstår att det kändes jättejobbigt att få det här ändå oväntade beskedet (även om man är sån att man tror det värsta så känns det ju ändå så eller hur?!). Men tänk på (försök) att du gjorde jättebra som tog itu med detta alls, och nu har de tagit bort allt med god marginal. Det som möjligen möjligen kanske någon gång hade kunnat utvecklats till nåt, är borta nu och de har extra bra koll på dig.

Känn dig nöjd att du fixat detta och ät en rejäl portion marängsviss! Stor kram!

Åsa
Åsa
10 years ago

Nytt försök till svar, det första försvann visst spårlöst!?

Förstår att det kändes jättejobbigt att få det här ändå oväntade beskedet (även om man är sån att man tror det värsta så känns det ju ändå så eller hur?!). Men tänk på (försök) att du gjorde jättebra som tog itu med detta alls, och nu har de tagit bort allt med god marginal. Det som möjligen möjligen kanske någon gång hade kunnat utvecklats till nåt, är borta nu och de har extra bra koll på dig.

Känn dig nöjd att du fixat detta och ät en rejäl portion marängsviss! Stor kram!

Karin
Karin
10 years ago

Hej! Jag vet hur de e varit me om samma tre gånger.. Är 36 i april och gått på hud i Karlstad i ja säkert tio år nu, de e kontroll en gång/år och då tas de bort 1-2 leverfläckar.. Ja har ljus hy e blond och har MASSA leverfläckar precis överallt. De e bra på hud och du får massa tips om allt där som kan motverka cancer osv. Tips på solskydd och allt får du där. De e inte kul detta men Dean kan göra e att skydda sig från solen och aldrig sola sig och alltid ha sol skydd 50 från vichy som de säger här iallafall. Solen e livsfarlig för känslig hud!!! Glöm aldrig det.

Karin
Karin
10 years ago

Hej! Jag vet hur de e varit me om samma tre gånger.. Är 36 i april och gått på hud i Karlstad i ja säkert tio år nu, de e kontroll en gång/år och då tas de bort 1-2 leverfläckar.. Ja har ljus hy e blond och har MASSA leverfläckar precis överallt. De e bra på hud och du får massa tips om allt där som kan motverka cancer osv. Tips på solskydd och allt får du där. De e inte kul detta men Dean kan göra e att skydda sig från solen och aldrig sola sig och alltid ha sol skydd 50 från vichy som de säger här iallafall. Solen e livsfarlig för känslig hud!!! Glöm aldrig det.

Lotta (Charlotta) Hellström
Lotta (Charlotta) Hellström
10 years ago

Nina, du lilla goa energiknippe, låt inte hypokondrikern vinna..Vänd på det hela och tänk ”Va bra att jag gick och kollade mina prickar”…Man har ju två val, att kolla allt från bröst till prick, eller att helt enkelt låta bli. Du valde det första vilket är klokt men då måste man ju tyvärr också vara beredd på svaret =). Nu tror jag absolut inte att det är något man skall gå runt och oroa sig för hela tiden, jag är ju inte den typen som oroar mig så jag väljer alternativ två och låter det hela bero inga bröst och inga pricktester för mig, jag väljer bort oron över svaret och skjuter eventuella negativa händelser på framtiden. (jag vet att det är tokigt och dumt men sådan är jag).

Du kommer att få allt stöd du behöver, just nu kan du ju lägga oron åt sidan och veta att troligtvis blir det inte mer än så här. Finn styrka i skrattet och i att du har en fin familj och en hel cybervärld full av vänner. Att oroa sig leder bara till mer oro. Njut av att du fick ett ganska så bra besked, det var ingen cancer nu, det är det viktigaste för vad som händer imorgon vet vi aldrig om och tur är väl det.

Kramar i massor

Lotta (Charlotta) Hellström
Lotta (Charlotta) Hellström
10 years ago

Nina, du lilla goa energiknippe, låt inte hypokondrikern vinna..Vänd på det hela och tänk ”Va bra att jag gick och kollade mina prickar”…Man har ju två val, att kolla allt från bröst till prick, eller att helt enkelt låta bli. Du valde det första vilket är klokt men då måste man ju tyvärr också vara beredd på svaret =). Nu tror jag absolut inte att det är något man skall gå runt och oroa sig för hela tiden, jag är ju inte den typen som oroar mig så jag väljer alternativ två och låter det hela bero inga bröst och inga pricktester för mig, jag väljer bort oron över svaret och skjuter eventuella negativa händelser på framtiden. (jag vet att det är tokigt och dumt men sådan är jag).

Du kommer att få allt stöd du behöver, just nu kan du ju lägga oron åt sidan och veta att troligtvis blir det inte mer än så här. Finn styrka i skrattet och i att du har en fin familj och en hel cybervärld full av vänner. Att oroa sig leder bara till mer oro. Njut av att du fick ett ganska så bra besked, det var ingen cancer nu, det är det viktigaste för vad som händer imorgon vet vi aldrig om och tur är väl det.

Kramar i massor

Nästa inlägg

CHEESECAKE I GLAS – Viktväktarrecept

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x