För första gången på länge så lever jag….

20140316-073535.jpg

Jag vaknar upp till det här!

Utanför är solen, naturen och luften. Det är så tyst och lugnt här och jag känner verkligen hur jag andas.

Vad många ni är härinne nu! Min hypokondri ”outning” tog skruv tror jag. För dig som är ny här så är jag en medelålders trebarnsmamma med hypokondri men en jäkla vilja att leva! Välkommen! Kom gärna tillbaka fler gånger för här inne är det tokroligt för det mesta, men också tid för eftertanke. En sån period pågår just nu….

Igår blev en hektisk dag på många sätt. Väldigt lite sömn, flytt och sen vara prisutdelare under kvällen. Dessutom slutade kvällen i hotshot och dans så fötterna värkte.

Någon skrev att jag skulle dra i handbromsen. Inte göra för mycket och tacka nej till till det jag var på igår. Jag tackar för omtanken men vet ni…..?

Jag har under lång tid varit rädd för att ha sovit för lite, varit rädd för att gå in i väggen, varit rädd för hur min kropp ska må om jag tar åt mig för mycket, varit rädd för att vara bakis, varit rädd för att ta i, varit rädd för att bli sjuk…. Osv osv. Alltså, varit rädd för att må dåligt. Förstår ni? Det är lite det min hypokondrihistoria handlar om. Att vara rädd för hur kroppen ska reagera och må hela tiden. Man begränsar sitt leverne på det sättet. Jag dricker tex väldigt lite alkohol för att det får mig att må dåligt dagen efter. Jag får ångest av det. Hypokondrin är alltid sämre en bakisdag. Därför har jag begränsat mig väldigt mycket det sista året. Det är väl skitbra liksom, alkohol är ett jävla gift på många sätt….men om det vore därför jag inte drack? Nej, jag vill inte för att det ger mig ångest. Därför kanske jag dricker nåt var tredje månad. Ibland oftare men oftast ännu mer sällan.

Vet ni? Idag är jag bakis. Jag har sovit 4 timmar. Jag har rejält ont i håret och känner att min kropp är väldigt trött och slut. Jag hade en fantastisk kväll igår med en härlig prisutdelningen där många kom fram och berömde mig för hur duktig jag var på scenen. Dessutom blev det till slut alldeles för många hotshot och dansande till housemusik bland alldeles för unga människor. Men för första gången på väldigt länge kände/känner jag att lever. Det är ok att må lite dåligt, att magen är i olag, att jag släpar mig fram idag, att jag har lite hjärtklappning av alkoholen, att ångesten ligger och lurar lite i periferin….men det är OK. Jag lever, just nu är jag frisk, jag har mina familj här, jag har ett hus jag ska få upp lite saker i idag. Jag finns, jag andas, jag ser allt vackert runt omkring.

Lite tårar i ögonen nu för den här känslan har inte funnits hos mig på väldigt väldigt väldigt länge…..

Nu ska jag fortsätta packa upp här med mina rödsprängda ögon. Jag hör av mig med bilder under dagen. Det är så vackert här så jag får lite ont i själen.

All kärlek till er! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina Green
Nina Green
10 years ago

Underbara Nina. Vi finns och är där för dig. Du förtjänar lugn och ro. Jag älskar dina inlägg och det ger mig styrka till mitt liv. Ha en fin dag Nina. Kram

Nina Green
Nina Green
10 years ago

Underbara Nina. Vi finns och är där för dig. Du förtjänar lugn och ro. Jag älskar dina inlägg och det ger mig styrka till mitt liv. Ha en fin dag Nina. Kram

Lina
Lina
10 years ago

Men … Satte du just ord på mitt liv? Ojojoj vilken igenkänningsfaktor. Vara rädd för att må dåligt… Du o jag delar varenda jäkla fysisk åkomma. Häromdagen så gjorde jag som du skrev, låt kroppen sköta allt, inte huvet. Så jag stack ut o sprang. Trots att jag tänkte att efteråt kanske jag blir mer yr, får mer ont i ryggen, mer hjärtklappning… Vilken vinst! Har gått hos terapeut som försökt säga detta åt mig men du fick upp mina ögon.

Tack fina du! Lycka till. Ska kolla detta inlägg om o när det blir bakslag. Kram

Lina
Lina
10 years ago

Men … Satte du just ord på mitt liv? Ojojoj vilken igenkänningsfaktor. Vara rädd för att må dåligt… Du o jag delar varenda jäkla fysisk åkomma. Häromdagen så gjorde jag som du skrev, låt kroppen sköta allt, inte huvet. Så jag stack ut o sprang. Trots att jag tänkte att efteråt kanske jag blir mer yr, får mer ont i ryggen, mer hjärtklappning… Vilken vinst! Har gått hos terapeut som försökt säga detta åt mig men du fick upp mina ögon.

Tack fina du! Lycka till. Ska kolla detta inlägg om o när det blir bakslag. Kram

Lena
Lena
10 years ago

God morgon! Låter som att du har kommit en bra bit på vägen, härligt! Du är så klok och bra så du förtjänar att må riktigt, riktigt bra och det låter som att du är på väg dit! Ha en skön söndag. Kram.

Lena
Lena
10 years ago

God morgon! Låter som att du har kommit en bra bit på vägen, härligt! Du är så klok och bra så du förtjänar att må riktigt, riktigt bra och det låter som att du är på väg dit! Ha en skön söndag. Kram.

Pernilla
Pernilla
10 years ago

Sitter är med morgonkaffet och läser det du skrivit. Jag lider inte av hypokondri men jag kan känna igen mig i otroligt mycket av det du skriver, både i detta inlägg och alla andra. Det där med att vara rädd för saker… man slutar liksom leva litegrann…
Så länge du älskar det du gör så kör på!! Du jobbar med det du själv skapat och med sånt du vill! Underbart 🙂
Du har en fantastisk blogg. Jag är långt ifrån ny, tvärtom, jag har läst din blogg i många år. Älskar stämningen du skapar här, det är högt och lågt! Podden! Åh, den får mina promenader att bli så mycket roligare! 🙂
Låter som att du mer och mer kommer till insikt, om dig själv, hur du fungerar men också hur du kan ändra vissa tankemönster.
Du inspirerar!
Vet inte vad vill egentligen med att skriva detta, vill nog bara skicka lite kärlek 🙂

Ha en underbar dag och jag hoppas vi får se bilder på nya huset snart, är redigt nyfiken 😉
Stor kram till dig Nina <3

Pernilla
Pernilla
10 years ago

Sitter är med morgonkaffet och läser det du skrivit. Jag lider inte av hypokondri men jag kan känna igen mig i otroligt mycket av det du skriver, både i detta inlägg och alla andra. Det där med att vara rädd för saker… man slutar liksom leva litegrann…
Så länge du älskar det du gör så kör på!! Du jobbar med det du själv skapat och med sånt du vill! Underbart 🙂
Du har en fantastisk blogg. Jag är långt ifrån ny, tvärtom, jag har läst din blogg i många år. Älskar stämningen du skapar här, det är högt och lågt! Podden! Åh, den får mina promenader att bli så mycket roligare! 🙂
Låter som att du mer och mer kommer till insikt, om dig själv, hur du fungerar men också hur du kan ändra vissa tankemönster.
Du inspirerar!
Vet inte vad vill egentligen med att skriva detta, vill nog bara skicka lite kärlek 🙂

Ha en underbar dag och jag hoppas vi får se bilder på nya huset snart, är redigt nyfiken 😉
Stor kram till dig Nina <3

Christine
Christine
10 years ago

Håller med dig …. Lev och försök släpp loss:) Jag har själv kämpat med exakt samma tankar …. Efter jag fick barn blev jag rädd för det mesta …åkrädd, flygrädd, höjdrädd ja som sagt sånt som hör livet till… Jag fick barn när jag var 19 år , är idag 42 och kämpar ännu.. Men jag är bättre på att acceptera mina dagar av ångest och rädsla och framförallt så trotsar jag dem …
Kramar till dig från lilla mig 🙂

Christine
Christine
10 years ago

Håller med dig …. Lev och försök släpp loss:) Jag har själv kämpat med exakt samma tankar …. Efter jag fick barn blev jag rädd för det mesta …åkrädd, flygrädd, höjdrädd ja som sagt sånt som hör livet till… Jag fick barn när jag var 19 år , är idag 42 och kämpar ännu.. Men jag är bättre på att acceptera mina dagar av ångest och rädsla och framförallt så trotsar jag dem …
Kramar till dig från lilla mig 🙂

Ullis
Ullis
10 years ago

Jag vill också!!! Jag vill känna, leva, må…skit samma hur, bara må. Fortsätt dela med dig, vi är många som suger åt oss, inspireras och blir hjälpta. Tack !

Ullis
Ullis
10 years ago

Jag vill också!!! Jag vill känna, leva, må…skit samma hur, bara må. Fortsätt dela med dig, vi är många som suger åt oss, inspireras och blir hjälpta. Tack !

Mari-Louise Rydèn
Mari-Louise Rydèn
10 years ago

Alltså Nina, jag har kommit på att du och jag är väldigt lika på många sätt. Du sätter ord på exakt det som jag känner många gånger!
Har precis tagit tag i mitt ”problem” och träffat en jättebra psykolog. Har i hela mitt liv haft nån sorts ångest som jag aldrig kunnat kontrollera, eller ens vetat om, att jag kunnat kontrollera den..om jag ens fattat vad det var som hände i min kropp när vi skulle göra roliga saker.. hjärtklappning, illamående,, svaghet och allmänt svag..
Alltid! Samma med alkohol och roliga utekvällar..jag dricker trocadero. .för att slippa må dåligt…
Skitjobbigt å väldigt trist då det drabbar resten av familjen när jag är som ett asplöv och mår urk direkt vi ska göra nåt kul.. låter helknäppt, jag vet! Dessutom har jag lyckats överföra det till båda barnen…
Men nu hoppas jag att jag kan komma vidare och övervinna min dumma ångest!
Tycker du är så duktig och stark som tar tjuren vid hornen och övervinner dina hjärnspöken! Jag följer din härliga blogg och blir peppad av den!
Ha en underbar dag fina du! Kram!

Mari-Louise Rydèn
Mari-Louise Rydèn
10 years ago

Alltså Nina, jag har kommit på att du och jag är väldigt lika på många sätt. Du sätter ord på exakt det som jag känner många gånger!
Har precis tagit tag i mitt ”problem” och träffat en jättebra psykolog. Har i hela mitt liv haft nån sorts ångest som jag aldrig kunnat kontrollera, eller ens vetat om, att jag kunnat kontrollera den..om jag ens fattat vad det var som hände i min kropp när vi skulle göra roliga saker.. hjärtklappning, illamående,, svaghet och allmänt svag..
Alltid! Samma med alkohol och roliga utekvällar..jag dricker trocadero. .för att slippa må dåligt…
Skitjobbigt å väldigt trist då det drabbar resten av familjen när jag är som ett asplöv och mår urk direkt vi ska göra nåt kul.. låter helknäppt, jag vet! Dessutom har jag lyckats överföra det till båda barnen…
Men nu hoppas jag att jag kan komma vidare och övervinna min dumma ångest!
Tycker du är så duktig och stark som tar tjuren vid hornen och övervinner dina hjärnspöken! Jag följer din härliga blogg och blir peppad av den!
Ha en underbar dag fina du! Kram!

Madde
Madde
10 years ago

Heja Nina!
Jag har själv Hypokobdri å är så trött på det och hur det förstör mitt liv! Nu ska jag försöka göra som du, börja leva! Tack för peppen!!

Kram

Madde
Madde
10 years ago

Heja Nina!
Jag har själv Hypokobdri å är så trött på det och hur det förstör mitt liv! Nu ska jag försöka göra som du, börja leva! Tack för peppen!!

Kram

Levanderskan
Levanderskan
10 years ago

Häääärligt Nina!!

Stor kram till dig <3

Levanderskan
Levanderskan
10 years ago

Häääärligt Nina!!

Stor kram till dig <3

Åsa
Åsa
10 years ago

Härligt att du hade kul igår! Och att du vågade låta dig ha det. Lycka till med uppackning i nya huset! Kram!!

Åsa
Åsa
10 years ago

Härligt att du hade kul igår! Och att du vågade låta dig ha det. Lycka till med uppackning i nya huset! Kram!!

Moa
Moa
10 years ago

Nina. Jag har följt din blogg ett bra tag nu, aldrig kommenterat. Det du nu skrev klev rakt i hjärtat på mig. Boom, du satte ord på mina rädslor. Sedan jag fick barn för 6 år sedan, är idag 30 så har jag blivit rädd för det mesta, håller igen på mycket bara för att jag inte vågar släppa kontrollen. Skönt att höra att du bara gav dig hän till livet!! Go Nina, go!!

Moa
Moa
10 years ago

Nina. Jag har följt din blogg ett bra tag nu, aldrig kommenterat. Det du nu skrev klev rakt i hjärtat på mig. Boom, du satte ord på mina rädslor. Sedan jag fick barn för 6 år sedan, är idag 30 så har jag blivit rädd för det mesta, håller igen på mycket bara för att jag inte vågar släppa kontrollen. Skönt att höra att du bara gav dig hän till livet!! Go Nina, go!!

Jaana
10 years ago

Jag det här på finska för känner att jag kan inte utrycka mig rätt på svenska 😉 on uskomattoman hienoa, että olet uskaltanut avoimesti kertoa tunteistasi ja ongelmastasi vaikka olet tunnettu henkilö. Minulla oli vaikea Kertoa edes lähimmille, kun sairastin synnytyksen jälkeistä masennusta. Kun asiasta sai kerrottua lopulta oli se helpotuksen tunne uskomattoman suuri ja pelkästään se sai voimaan paljon paremmin. Voin kuvitella, että juuri siltä sinustakin nyt tuntuu. ISO hali ja onnea uuteen kotiin // Jaana från fj100

Jaana
10 years ago

Jag det här på finska för känner att jag kan inte utrycka mig rätt på svenska 😉 on uskomattoman hienoa, että olet uskaltanut avoimesti kertoa tunteistasi ja ongelmastasi vaikka olet tunnettu henkilö. Minulla oli vaikea Kertoa edes lähimmille, kun sairastin synnytyksen jälkeistä masennusta. Kun asiasta sai kerrottua lopulta oli se helpotuksen tunne uskomattoman suuri ja pelkästään se sai voimaan paljon paremmin. Voin kuvitella, että juuri siltä sinustakin nyt tuntuu. ISO hali ja onnea uuteen kotiin // Jaana från fj100

Lin
Lin
10 years ago

Hej och tack för att du skriver om hur du mår.själv har jag en tid haft hjärtklappning och är tungandad , det blir bättre om jag inte är själv eller inte tänker på det, blir värre på kvällen osv, så jag har dragit slutsatsen att det måste va ångestladdat:/ Jag är duktigt bra på att googla symptom rädd för saker ex flyga rädd för döden har katastroftankar mm helt sjukt ju..har du hjärtklappning dubbelslag och är tungandad ? Det suger tag i halsen och pulsen fladdrar i strupen, skitläskigt är det:(

Tack för att du delar med dig det ger mig styrka stor kram till dig <3

Lin
Lin
10 years ago

Hej och tack för att du skriver om hur du mår.själv har jag en tid haft hjärtklappning och är tungandad , det blir bättre om jag inte är själv eller inte tänker på det, blir värre på kvällen osv, så jag har dragit slutsatsen att det måste va ångestladdat:/ Jag är duktigt bra på att googla symptom rädd för saker ex flyga rädd för döden har katastroftankar mm helt sjukt ju..har du hjärtklappning dubbelslag och är tungandad ? Det suger tag i halsen och pulsen fladdrar i strupen, skitläskigt är det:(

Tack för att du delar med dig det ger mig styrka stor kram till dig <3

Englamo2
Englamo2
10 years ago

Detta är en härlig sida som bjuder på det mesta , alltid lika trevligt att titta in. Visst har du som vi andra bra och dåliga dagar , men det visar att du är som alla andra ju…inte vill man läsa en blogg där det bara är perfekt och lyckligt.
Alla har vi upp och nergångar. Njut av dina dagar och underbart att ni har trädgård mm, kanske kan man titta in på gardencafe i sommar*L* Det skulle jag vilja ha i bland. Kaffe och hembakat och trevliga vänner i trädgården.Ska ha ett kak/tårt kalas i juni och alla får ha en sorts kakor med…sen ska vi frossa. Klädd i huvudbonad och så små bord med olika gamla kaffekoppar att dricka ur.
Längtar redan.

Englamo2
Englamo2
10 years ago

Detta är en härlig sida som bjuder på det mesta , alltid lika trevligt att titta in. Visst har du som vi andra bra och dåliga dagar , men det visar att du är som alla andra ju…inte vill man läsa en blogg där det bara är perfekt och lyckligt.
Alla har vi upp och nergångar. Njut av dina dagar och underbart att ni har trädgård mm, kanske kan man titta in på gardencafe i sommar*L* Det skulle jag vilja ha i bland. Kaffe och hembakat och trevliga vänner i trädgården.Ska ha ett kak/tårt kalas i juni och alla får ha en sorts kakor med…sen ska vi frossa. Klädd i huvudbonad och så små bord med olika gamla kaffekoppar att dricka ur.
Längtar redan.

carina
carina
10 years ago

Jag måste bara säga att jag tycker du verkar vara en riktigt härlig människa,allt du delar med dig av. Det jag skulle komma till var att jag undrar om det är vanligt att man får ångest när man har druckit,jag har och får också alltid det och jag har trott att jag varit ensam om det,nu dricker inte jag heller ofta,men det är inte en angenäm känsla dagen efter:-)

carina
carina
10 years ago

Jag måste bara säga att jag tycker du verkar vara en riktigt härlig människa,allt du delar med dig av. Det jag skulle komma till var att jag undrar om det är vanligt att man får ångest när man har druckit,jag har och får också alltid det och jag har trott att jag varit ensam om det,nu dricker inte jag heller ofta,men det är inte en angenäm känsla dagen efter:-)

sofia208
10 years ago

Vilken härlig känsla, den är viktig att få känna och jag är så glad att du får göra det just nu <3

Ha en vacker dag!
Kramar

sofia208
10 years ago

Vilken härlig känsla, den är viktig att få känna och jag är så glad att du får göra det just nu <3

Ha en vacker dag!
Kramar

Susanne
Susanne
10 years ago

Va kul att du körde på igår.
Starkt av dig att göra det!
Ser fram emot kort på nya boendet.
Ha en underbar dag!
Kram

Susanne
Susanne
10 years ago

Va kul att du körde på igår.
Starkt av dig att göra det!
Ser fram emot kort på nya boendet.
Ha en underbar dag!
Kram

Marita
Marita
10 years ago

Jag vet precis vad du menar känner med dig ❤️ Superfint hus ❤️

Marita
Marita
10 years ago

Jag vet precis vad du menar känner med dig ❤️ Superfint hus ❤️

Nästa inlägg

Off to ”gala”

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x