Minicupcakes med Dajmfluff

Ett litet recept-tips!

Nu ska du få ett recept på minicupcakes med Dajmfluff. Dajmfluffet gjorde jag inte som
Man brukar utan jag testade ett annat sätt. Det blev riktigt gott!

20140629-165448-60888225.jpg

20140629-165447-60887116.jpg

RECEPT, ca 40 st små

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Dajmfluff

2 pkt dubbeldajm
5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Mixa dajmen så den blir nästintill mjölig. Lägg dajmen i grädden i en skål och låt stå över natten med plastfilm överdragen. OBS: Den behöver inte stå över natten. Du kan vispa upp den direkt om Du vill. Ta fram den och ha i resten av de torra ingredienserna. Vispa den sedan riktigt fluffig. Lägg i spritspåse och spritsa den. Tänk på att ha en tyll som släpper igenom ganska mycket åt gången.

1
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
9 years ago

Låter gott.

trackback
9 years ago

[…] Dessa små minicupcakes blev gudomligt goda. Det är en ljus botten med Daimfluff. Jag skulle ha lite röd karamellfärg i för att få fluffet rosa och kanske lägga ner lite tid på att få fina pappersformar i nån söt färg. Underbart goda och söta. Recept hittar du HÄR! […]

trackback
9 years ago

[…] Dessa små minicupcakes blev gudomligt goda. Det är en ljus botten med Daimfluff. Jag skulle ha lite röd karamellfärg i för att få fluffet rosa och kanske lägga ner lite tid på att få fina pappersformar i nån söt färg. Underbart goda och söta. Recept hittar du HÄR! […]

Nästa inlägg

Sommarfest i bilder!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x