Semestermage – Rallykacka eller termoskacka?

Utdärdar en varning såhär till att börja med. Är du av känslig natur klickar Du dig vidare till nästa blogg. Annars kan du hänga kvar…..

Semester-toa!

Något jag alltid lidit av i mitt liv är semester-toa problem. Alltså, ja ni vet. Inte sköta magen när man är på semester.

Jag tänker såhär, tänk om jag var artist och skulle turnera en massa? Ligga borta sådär en flera månader. Jag skulle få lavemanga för glatta livet för att få det att funka överhuvudtaget. Tur att jag inte är en artist då. 😉

Nä men det här med att sköta magen när man inte är hemma. Det har aldrig funkat särkilt bra för mig. Jag har svårt att sköta nr: 2 på resor helt enkelt. Anledningarna är bl a detta:

20140720-200713-72433656.jpg

20140720-200714-72434833.jpg

Nästan varenda toa har ett stooooort gap däruppe, och oftast ett därnere. Man hör allt. Man hör hur kissnödig grannen är. Man hör om grannen kissar eller bajsar. Man hör när grannen torkar sig. Man hör när grannen tar på sig byxorna och man hör när grannen spolar. Dessutom kan man också känna doften av grannens bajskorv. Alltså, BIG NO NO! Jag veeeeet att kiss och bajs är det mest naturliga i hela världen och allt det där men jag tycker det här är jobbigt. Dessutom är jag alltid nervös om det är kö, måste skynda skynda så folk får komma in och sköta sina behov. Vadå sitta i lugn och ro och ta den tid man behöver?!

Så vad händer? Det knyter sig för Hermansenskan. Totalt. Det tar stopp och hon kan inte sköta det alls. Till slut går jag omkring med min 5 månaders mage igen och känner mig som en fullproppad gris. No GOOOD! No GOOD at all. När man inte får till det där skitandet så blir det lätt lite smått trögt också. Hård i magen är ett annat problem som dyker upp…

Idag var lyckan total när vi var på Coop och jag äntligen blev lite ”måste gå på toa”. Inte en kotte så långt ögat kan nå. Okej, det var öppningar överallt på toan men jag lyckades slappna av då det var tidigt och inte en människa på plats. Jag lyckades! Ut kom jag med harmonisk blick och kände mig som en ny människa.

Dock så vet jag att resan är lång och att det är 7 dagar kvar på vår resa. Jag kommer förmodligen behöva gå ett antal ggr till…..och jag kan nästan börja bäva för det redan nu. Hur kommer toaletterna att se ut? När blir jag skitnödig? Hoppas sent eller tidigt….Ämen du hajjar va? Sånt här kan man ju inte gå runt och tänka på. Vi har ju semester. Å så det här jefla böket med att bli hård i kistan också.

Hahaha! Är det inte PMS så är det problem med skiteriet. 🙂 🙂 Så min vän, sitter du på kanonbra tips hur man råder bot på semestermage får du gärna dela med dig. Jag ser hellre att jag har rally-kacka nu på semestern är termos-kacka. Ok, då är det ju det där med ljudet då…..hmmm, äsch. Jag får hosta som alla andra gör. 🙂 Haha! Linfrön vet jag men det funkar inte på mig. Har du nåt annat bra tips mot mina semesterbekymmer får du gärna dela med dig! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

58 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
9 years ago

Nina! 2 glas rödvin och en halv cigg tyvärr

Mia
Mia
9 years ago

Nina! 2 glas rödvin och en halv cigg tyvärr

Mia
Mia
9 years ago

Min kommentar blev avklippt ha ha … Lycka till iaf! 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
9 years ago

Fan! Man skulle inte slutat röka…. 😀

Mia
Mia
9 years ago

Min kommentar blev avklippt ha ha … Lycka till iaf! 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
9 years ago

Fan! Man skulle inte slutat röka…. 😀

Anita
9 years ago

Hej, jag har precis samma problem, Men jag har lärd mig att gå på handikaptoa. *Jag vet att det är fel, men när jag var ute kunde jag hålla i i en vecka!!! Men handikapptoa funkar underbart. Man sitter ensam, i ganska stor toa ( får panic av små WC :/), och det brukar ju inte va kö där. 😀 Man slappnar av och det går. Prova Nina, det går för oss bajsa-på-ofenttlig-toa-big-no-no. 😛

niiinis
niiinis
Reply to  Anita
9 years ago

Sant….har testat det också men känner mig nästan ännu mer stressad av det. Men i värsta fall så är det bättre! 🙂 Skönt att höra att vi är fler…. 😉 Kram

Anita
9 years ago

Hej, jag har precis samma problem, Men jag har lärd mig att gå på handikaptoa. *Jag vet att det är fel, men när jag var ute kunde jag hålla i i en vecka!!! Men handikapptoa funkar underbart. Man sitter ensam, i ganska stor toa ( får panic av små WC :/), och det brukar ju inte va kö där. 😀 Man slappnar av och det går. Prova Nina, det går för oss bajsa-på-ofenttlig-toa-big-no-no. 😛

niiinis
niiinis
Reply to  Anita
9 years ago

Sant….har testat det också men känner mig nästan ännu mer stressad av det. Men i värsta fall så är det bättre! 🙂 Skönt att höra att vi är fler…. 😉 Kram

Malin
Malin
9 years ago

Hej Nina,
Tack för en trevlig o rolig blogg. Prova ”Inolaxol”, ta det med fil eller ett glas vatten på morgon. Jag kör detta varje morgon 🙂
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
9 years ago

Måste genast googla! Tack! Kram ❤️

Malin
Malin
9 years ago

Hej Nina,
Tack för en trevlig o rolig blogg. Prova ”Inolaxol”, ta det med fil eller ett glas vatten på morgon. Jag kör detta varje morgon 🙂
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
9 years ago

Måste genast googla! Tack! Kram ❤️

Annika K
Annika K
9 years ago

Så drygt 🙁

Om det var Coop på Eurostop,
så kan jag istället tipsa om toaletterna
som finns borta vid Blomsterlandet i andra
änden av Eurostop. Där är inga såna där
glipor. Utan du sitter liksom i ditt egna lilla
rum. 🙂

Annika K
Annika K
9 years ago

Så drygt 🙁

Om det var Coop på Eurostop,
så kan jag istället tipsa om toaletterna
som finns borta vid Blomsterlandet i andra
änden av Eurostop. Där är inga såna där
glipor. Utan du sitter liksom i ditt egna lilla
rum. 🙂

Liza
Liza
9 years ago

Jag har alltid bekymmer med magen och kör på ett te som heter fitne och som jag köper på kinaaffär…..hade du varit i närheten av hbg hade jag kommit med en låda till dig….=) två påsar som får dra sig en timme i 1 dl kokande vatten dricks innan man går och lägger sig och swosch och det rensar hela tarmen….

Liza
Liza
9 years ago

Jag har alltid bekymmer med magen och kör på ett te som heter fitne och som jag köper på kinaaffär…..hade du varit i närheten av hbg hade jag kommit med en låda till dig….=) två påsar som får dra sig en timme i 1 dl kokande vatten dricks innan man går och lägger sig och swosch och det rensar hela tarmen….

Mari Lönn
Mari Lönn
9 years ago

Känner igen mig helt och hållet, jag kör med frukt och fiber i tablettform , finns på Apoteket eller hälsokost. Har provat det mesta men det här ger inte några magsmärtor som vissa andra laxermedel kan ge,lycka till från en som också är på Tylösand camping:-)

Mari Lönn
Mari Lönn
9 years ago

Känner igen mig helt och hållet, jag kör med frukt och fiber i tablettform , finns på Apoteket eller hälsokost. Har provat det mesta men det här ger inte några magsmärtor som vissa andra laxermedel kan ge,lycka till från en som också är på Tylösand camping:-)

anette
9 years ago

Haha du är för rolig du. Jag har samma problem och brukar tänka att om jag är borta i tre dagar då är det okej för då kan jag vänta till jag kommer hem men en hel vecka….då blir det inge bra…Skönt att det löste sig. Kram Anette

anette
9 years ago

Haha du är för rolig du. Jag har samma problem och brukar tänka att om jag är borta i tre dagar då är det okej för då kan jag vänta till jag kommer hem men en hel vecka….då blir det inge bra…Skönt att det löste sig. Kram Anette

Jeanette
Jeanette
9 years ago

Kyrkor brukar ha bra och rena toaletter. Jag känner som du och då har de blivit min räddare i nöden!

Jeanette
Jeanette
9 years ago

Kyrkor brukar ha bra och rena toaletter. Jag känner som du och då har de blivit min räddare i nöden!

Anna
Anna
9 years ago

Hjälp vilka fantastiska inlägg du har gjort idag

Anna
Anna
9 years ago

Hjälp vilka fantastiska inlägg du har gjort idag

Helen
Helen
9 years ago

Åh vad det känns igen…
Jag brukar ”få till det” genom att ta med hörlurar och lyssna på musik samtidigt. Då hamnar jag i en egen liten värld och hör inte grannen 😉

Helen
Helen
9 years ago

Åh vad det känns igen…
Jag brukar ”få till det” genom att ta med hörlurar och lyssna på musik samtidigt. Då hamnar jag i en egen liten värld och hör inte grannen 😉

Eva
Eva
9 years ago

Hej.
Som någon skrev tidigare. Fitné te som du köper antingen i kina affär eller thailänsk affär. Men börja med en påse på kvällen som får dra i 20 minuter. Annars
kanske du får världens magknip. Sedan öka succesivt.

Eva
Eva
9 years ago

Hej.
Som någon skrev tidigare. Fitné te som du köper antingen i kina affär eller thailänsk affär. Men börja med en påse på kvällen som får dra i 20 minuter. Annars
kanske du får världens magknip. Sedan öka succesivt.

Anna
Anna
9 years ago

Har försökt posta mitt inlägg tre gånger nu det vill inte!! Vill bara säga tack för att du delar med dig av så privata saker ♡!! Idag känner jag mig så träffad av både PMS & bajsa

Anna
Anna
9 years ago

Har försökt posta mitt inlägg tre gånger nu det vill inte!! Vill bara säga tack för att du delar med dig av så privata saker ♡!! Idag känner jag mig så träffad av både PMS & bajsa

ida
ida
9 years ago

Magnesium! Typ 300 mg. Ta två första dagen så ska det släppa. Sen en om dagen.
Det låter väldigt konstigt men det har hjälpt mig och många vänner som varit tröga i magen (vissa i flera år)…
Finns att köpa på apoteket!

ida
ida
9 years ago

Magnesium! Typ 300 mg. Ta två första dagen så ska det släppa. Sen en om dagen.
Det låter väldigt konstigt men det har hjälpt mig och många vänner som varit tröga i magen (vissa i flera år)…
Finns att köpa på apoteket!

Therese Carlsson
Therese Carlsson
9 years ago

Min mormor hon åt sviskon katrinplommon.
Hon la dom i ett glas vatten på kvällen åt dom på morgonen och sen drack hon upp vattnet .mvh Therese

Therese Carlsson
Therese Carlsson
9 years ago

Min mormor hon åt sviskon katrinplommon.
Hon la dom i ett glas vatten på kvällen åt dom på morgonen och sen drack hon upp vattnet .mvh Therese

Life by Jo
9 years ago

Plommon, eller plommondryck varje dag, mogna mjuka päron o vätska. Gärna framför allt vatten. Onödigt att stoppa i sig laxerande om du inte pro at allt annat eller har verkliga förstoppningsproblem kan jag tycka. Tänkt på att dricka rikligt med vatten om du tar Inolaxol då det annars kan få motsatt effekt o bulka istället. Laktulos är mjukgörande men påverkar ej tarmarna men kan som övrig laxerande liksom Magnesium ge magknip o gaser.
Hoppas tarmarna fungerar som som ska framöver. Inget kan förstöra en semester som en icke fungerande mage.
//Johanna

Life by Jo
9 years ago

Plommon, eller plommondryck varje dag, mogna mjuka päron o vätska. Gärna framför allt vatten. Onödigt att stoppa i sig laxerande om du inte pro at allt annat eller har verkliga förstoppningsproblem kan jag tycka. Tänkt på att dricka rikligt med vatten om du tar Inolaxol då det annars kan få motsatt effekt o bulka istället. Laktulos är mjukgörande men påverkar ej tarmarna men kan som övrig laxerande liksom Magnesium ge magknip o gaser.
Hoppas tarmarna fungerar som som ska framöver. Inget kan förstöra en semester som en icke fungerande mage.
//Johanna

Elin
Elin
9 years ago

Om du mot förmodan inte har med dig ett halvt apoteksförråd, drick en halv kopp kallt kaffe. Då snackar vi racerbajja 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Elin
9 years ago

Haha! NÄMEN nu förstår jag inte vad du menar…..hahaha. Du ska få se mitt lilla förråd jag har med mig denna gång. 🙂

Elin
Elin
9 years ago

Om du mot förmodan inte har med dig ett halvt apoteksförråd, drick en halv kopp kallt kaffe. Då snackar vi racerbajja 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Elin
9 years ago

Haha! NÄMEN nu förstår jag inte vad du menar…..hahaha. Du ska få se mitt lilla förråd jag har med mig denna gång. 🙂

Åsa
Åsa
9 years ago

Jag dricker alltid kaffe med en sked kallpressad kokosnötsolja i (tesked eller matsked beroende på hur van man är, tar man för stor sked och är ovan kan man känna sig lite illamående i början) på morgonen. Fungerar perfekt.

Åsa
Åsa
9 years ago

Jag dricker alltid kaffe med en sked kallpressad kokosnötsolja i (tesked eller matsked beroende på hur van man är, tar man för stor sked och är ovan kan man känna sig lite illamående i början) på morgonen. Fungerar perfekt.

Malin
Malin
9 years ago

Hej. Tack för en fin blogg. Jag läser varje dag

Malin
Malin
9 years ago

Hej. Tack för en fin blogg. Jag läser varje dag

Malin
Malin
9 years ago

Mitt inlägg försvann visst…. För mig hjälper 1 msk psyllium frön på gröten eller yoghurten på morgonen. Drick ett glas vatten till :)Smörjer magen fiiiint. Kram

Malin
Malin
9 years ago

Mitt inlägg försvann visst…. För mig hjälper 1 msk psyllium frön på gröten eller yoghurten på morgonen. Drick ett glas vatten till :)Smörjer magen fiiiint. Kram

Åsa
Åsa
9 years ago

Såg att du fått tips om det redan, men köp pulver på apoteket som håller igång magen, jag brukar strö ett rör över en yoghurt på kvällen, och sen lagom till morgonen så tar du din tidning under armen och knallar iväg :-))

Finns massor med olika preparat men dessa rädda min stugsommar!

Åsa
Åsa
9 years ago

Såg att du fått tips om det redan, men köp pulver på apoteket som håller igång magen, jag brukar strö ett rör över en yoghurt på kvällen, och sen lagom till morgonen så tar du din tidning under armen och knallar iväg :-))

Finns massor med olika preparat men dessa rädda min stugsommar!

Me
Me
9 years ago

Hej Nina. Hyra husbil men ville ej göra nr 2 i den… men kissade klart och lade så en stor påse i toan och jag bajsade färdigt i lugn och ro i den och kastade… jättesmidigt

niiinis
niiinis
Reply to  Me
9 years ago

Hahaha! KLOCKRENT!

Me
Me
9 years ago

Hej Nina. Hyra husbil men ville ej göra nr 2 i den… men kissade klart och lade så en stor påse i toan och jag bajsade färdigt i lugn och ro i den och kastade… jättesmidigt

niiinis
niiinis
Reply to  Me
9 years ago

Hahaha! KLOCKRENT!

Ulle
Ulle
9 years ago

Förstår dig precis samma problem här. Höll mig i en vecka en gång när vi var ute och kampade – inte att rekommendera !!! Kunde ju inte njuta av semester och god mat och var typ grön i ansiktet innan vi kom hem.
Nu blir det kaffe på morgonen och alltid ett besök på toan, mitt knep är håll för öron o näsa med tumme o pekfinger och sjunga lite lätt lalala (så man inte hör när det pluppar o pruttar bredvid).
Tack för en underbar blogg med varierande innehåll

Ulle
Ulle
9 years ago

Förstår dig precis samma problem här. Höll mig i en vecka en gång när vi var ute och kampade – inte att rekommendera !!! Kunde ju inte njuta av semester och god mat och var typ grön i ansiktet innan vi kom hem.
Nu blir det kaffe på morgonen och alltid ett besök på toan, mitt knep är håll för öron o näsa med tumme o pekfinger och sjunga lite lätt lalala (så man inte hör när det pluppar o pruttar bredvid).
Tack för en underbar blogg med varierande innehåll

Anna
Anna
9 years ago

Detta måste vara ett universalproblem kära Nina! För dryga 50% av befolkningen alltså. Kvinnorna. Har männen problem? Blir de förstoppade för att de inte får skita hemma? Nähädå!! De berättar ju t o m högt och tydligt för alla i närheten att ”jag måste gå och skita” och sen är de borta i tjugo minuter utan att skämmas det minsta.

Så tipset är väl…think like a man.

Mitt ”knep” är annars att undvika kött (svårsmält), för mycket gluten, socker (alltså även läsk etc) och GÅ på toa direkt när det tränger på. Drick vatten och lev lite lätt, låt magen få en smooth ride helt enkelt!

Kramis…..

Anna
Anna
9 years ago

Detta måste vara ett universalproblem kära Nina! För dryga 50% av befolkningen alltså. Kvinnorna. Har männen problem? Blir de förstoppade för att de inte får skita hemma? Nähädå!! De berättar ju t o m högt och tydligt för alla i närheten att ”jag måste gå och skita” och sen är de borta i tjugo minuter utan att skämmas det minsta.

Så tipset är väl…think like a man.

Mitt ”knep” är annars att undvika kött (svårsmält), för mycket gluten, socker (alltså även läsk etc) och GÅ på toa direkt när det tränger på. Drick vatten och lev lite lätt, låt magen få en smooth ride helt enkelt!

Kramis…..

Nästa inlägg

Bratsen och jag!

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x