Semesterapoteket hos en hypokondriker

Ni mina kära läsare känner mig ju bättre än många många andra.

Häromdagen skrattade jag så jag nästan kissade på mig när en av er skrev ”Om du mot förmodan inte har ett välfyllt semesterapotek….”

Ja, som sagt, ni känner mig väl. Dock så har jag nog inte slagit något rekord i just semesterapotek detta året men nog har jag med mig det som kan tänkas behövas.

20140723-165120-60680654.jpg

Den lilla necessären är Milos även om jag ser att det smugit sig i en liten tub med kortisonsalva där i. Den är inte hans. Jag har med mig olika värkmedicin till oss alla. Iprensalva. Förstoppningssuppar till Milo. Samarin. C-vitamin. Xylocainsalva. Nässpray. Järntabletter (hemofer). Allergimediciner. Betapred. Inotyol (rumpsalva för både stora och små) 🙂 Omeprazol. Något som jag tänkt handla är Salubrin (mot insektsbett) och kylbalsam ifall någon bränner sig (läs Tony.) Plåster givetvis. Något jag inte tagit med denna gången är Strepsils och klinisk munskölj. En miss.

Nu när jag läser bakåt här så känns det som att jag kanske ska döpa vår husbil till ”Ninas Apotek och sjukstuga” eller varför inte ”Ninas Hypokondribil”.

Är du så här? Tar Du med dig apoteksskåpet därhemma eller tänker du att Du köper allt om det behövs?

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
Katarina
9 years ago

Är också ute och campar för tillfället och det är såå kul att läsa dina tankar samtidigt. Jag köpte en necessär från Apoteket som det står Reseapoteket på. Har fyllt med det som är nödvändigast för oss. Samarin, plåster, asolsprit, bomullspads, alvedon och kondomer. Det sistnämnda är det enda som inte kommit till användning. Å det är väl tur det känner jag 😀 något jag känner skulle behövts är ju nån form av microlax. Gååår ju inte att komma till ro när folk stönar i båsen bredvid men med microlax hade man blivit illa tvungen 😉

Helena
Helena
9 years ago

Jag tar också Omeprazol efter att jag fått en nypande känsla vid vänstra revbenet. Tog mig efter många om och men till doktorn… jag var livrädd och trodde jag var döende. Han trodde det var något med magsyran. Jag har tagit tabletterna i två veckor nu (har två veckor kvar). Tycker fortfarande ”nypandet” finns där men att det flyttas runt på vänster sida. Har du också haft sådana besvär?

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
9 years ago

Har precis så när jag är sämre i magen. Tänk på att omeprazol tar mer än en vecka att nå fullgod styrka innan det blir bättre. För mig tog det 9-10 dagar. Då åt jag också snällt mot magen.

Stor kram!

Elin
Elin
9 years ago

Ser man på….riktigt välfyllt semesterapotek 🙂 Tur det är husbil och inte flyg 🙂 Absolut att man behöver mycket, men Samarin är big no-no för magen och järntabletter gör att de flesta ”tåg stannar på stationen” 🙁 Annars kan man fylla på sitt järnförråd med 1 kiwi om dagen. Men det visste du väl. En grej som också är riktigt nice är granatäppeljuice. Innehåller massor av nyttigheter (bl a antioxidanter) och du kan skippa C-vitaminerna. Dricker ett shotglas granatäppeljuice om dagen och har gjort det i flera år nu. Minns inte när jag var förkyld sist. Juicen finns på Willys om du vill testa.
<3

Emma
Emma
9 years ago

Du är ju för go

Sofi
Sofi
9 years ago

O yes, jag känner så igen mig. Har nästan alltid med mig en liten liten necessär med div saker (alvedon, barn alvedon, bascill gel, plåster, sårtvätt, näsdukar, nässpray, salva för insektsbett etc) och på semester är det ju massa massa mer. I år fick mannen åka Öland runt för att leta efter såna där supp mot förstoppning, deta hade vi inte upplevt att sonen behövt förut, så nu känns det nog som ”mitt apotek” är fullkomligt

Nästa inlägg

Mornings och knäbekymmer!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x