Hafsten swecamp resort – RECENSION

Halloj!

Det var på sin plats med en recension för förra stället vi var på. Hafsten Camping heter stället som sagt. Ett lite charmigt ställe som är familjeägt sedan mitten på 50 talet.

När vi först kom trodde jag att något hade missuppfattats då vi trodde vi skulle ha en vanlig hederlig campingplats. Istället blev vi lotsade upp till en höjd, vid grillplatsen men för all del – med en fantastisk utsikt.

20140725-201012-72612618.jpg

Fint va? Jag frågade t.o.m om det verkligen stämde då det inte var någon numrerad plats och heller ingen elstolpe så utan man drog el till oss med en skarvsladd. Jag fick senare veta av ägarinnan själv (som är en mycket trevlig person), att denna camping är lite speciell. Dom har drygt 350 numrerade platser. Sedan finns det en rad onumrerade platser också. Alla är välkomna och vi som kom direkt från strukturerade Tylösand blev lite förvånade av dessa onumrerade platser. Man kan tycka att det står husvagnar och husbilar lite inslängda både här och där.

Så vad tyckte vi då?

image
image

image

Badstranden: Det är grunt för att sedan bli rätt djupt snabbt. Dock så är det ändå barnvänligt och den lite spännande ”plastbryggan” bjöd på många roliga hopp. Positivt är också att denna sida är sandstrand (med lite grövre stenar blandat som kanske inte var så positivt) och andra sidan är grässtrand. Man kan alltså välja det man föredrar. Sånt gillas. Vyerna är också fantastiska!

Campingplatser: Då vi bodde på en plats som inte är numrerad och som inte hade elstolpe recenserar jag den därefter. En fin plats med en vacker vy. Dock saknade jag ett servicehus i närheten då dessa låg inne på själva campingen där alla platser var. Det är ganska så trångt då man fyller på med många ekipage inne på själva campingen. Vi hade dock både vatten och toalett i närheten. Är man inte så knusslig med att det är trångt och strukturerat är det inga problem. Vill man dock ha lite plats kan man känna att det blir lite packat och rörigt på campingen.

För barn: Här har Hafsten verkligen lagt på krut! Är det något som finns så finns det att göra för barn. Vattenrutschbana, ponnyridning, trampbåtar, barnlekrummet Grottan, ledarledda barnaktiviteter, hoppkudde m.m. Inte illa pinkat Hafsten! Ett litet minus dock att en hel del får man betala extra för. Jag kan tycka att vattenrutschkanan borde ingå men förstår om man betalar för trampbåtar t ex.

Restaurang/Butik/Reception/Servicehus: Det finns 2 restauranger som såg riktigt trevliga ut bägge två. Det är också trubadurkvällar under högsäsong. Butiken har det nödvändigaste och ett plus är att du kan beställa en härlig frukostkorg om man vill. Det servicehus jag besökte var vår toalett, resten såg jag inte. Trevlig personal i receptionen och ett trevligt välkomnande när man kommer.

Att göra: Åh herreminjee…. Hafsten erbjuder 63 olika aktiviteter. Ridning, gym, mini-spa, hyra kanoter, kajaker, trampbåtar, roddbåtar, motorbåtar, tennisbana, boulebana, biljard, strandvolley, äventyrsgolf bara för att nämna några. Här kan man verkligen göra massor med saker, bäst är att boka flera dagar om man ska hinna med allt. Ett minus dock är att nästan ALLT kostar extra. Du betalar även för trådlöst internet vilket faktiskt oftast brukar ingå om det finns.

BETYG: Vi ger campingen betyget 3 av 5 husbilar. Vi hade lite svårt för trängseln och ”det röriga” som råder på campingen, gillade dock att det fanns så mycket att göra för barn – med en liten notis där vi kanske hade sett att mer saker ingick i campingavgiften.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Del 3 – Orust Hälleviksstrand

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x