Myshörna och ett furumonster!

Landat i soffan här….

….brandröken låg tjock över vidderna där vi åkte hem ikväll. Fy farao… Det här är dock fortfarande ingenting jämfört med de som blivit drabbade på riktigt. Det enda vi ser och känner är brandröken. Jag kan inte ha mina linser i känns det som för att det svider i ögonen men det är verkligen allt. Finns liksom inget att gnälla över. Men dom som är drabbade är med om något fruktansvärt just nu. 🙁 Fint att se alla hjälpande människor nu känner jag.

Över till nåt annat. Vi är hemma och jag har träningsvärken from HELL. Sköööönt! Jag är igång! Halleluja! Jag har den där träningsvärken du vet som när man inte kan sätta sig på toalettstolen utan att grimasera. Ont. Alltså i låren. Bra Nina! Kämpa på, 3 år kvar till toppform. Haha…. 😀

20140805-221855-80335034.jpg

Här är min ”dricka-kaffe-på-morgonen” plats. Här sitter jag när jag får vara ensam på nedervåningen. Njuter av tystnaden och sitter och filosoferar om ditten och datten. Trivsamt! Ska byta gardiner där nu, måste få in massor av ljus så jag byter bort hissgardinen. Jag har märkt att jag vill ha in massor av ljus i hemmet. Viktigt för själen med ljusa utrymmen….i alla fall för mig. Vår hall är t ex väldigt mörk. Där ska allt målas vitt, kanske en ljus fondtapet med något kul på men den ska vara ljus. Sen så är det de eviga problemet med hyreslägenhet. Vi har ju en trapp, ett furumonster. Jag vill ju ha den viiiiiiit. Ååååh…. Men hur är sånt? Om man först pratar med hyresvärd, står för alla omkostnader och verkligen gör det bra (vi har målat trappor förr och har dessutom en blivande målare i familjen). Då borde det väl vara ok? Eller? Det skulle verkligen göra underverk för vår mörka hall hörni… Har kollat massor med före/efter bilder på nätet nu.

MÅSTE FÅ MÅLA OM TRAPPEN!

Aja, lika fort som det går i hockey, lika fort byter jag ämne här på bloggen. Från brandkatastrofen till ommålad trapp. Jaja…så är det. Hoppas du har en mysig kväll! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kerstin
Kerstin
9 years ago

Nu ska jag berätta ngot läskigt för dig! (Skojar, men bara lite!) Träning går du INTE ner i vikt av, om inte den är EXTREM. Punkt. Tränar gör du för att kroppen och själen ska må bättre och för att du ska få bättre kontroll över maskinen/kroppen. För att gå ner i vikt, beständigt och kontinuerligt, finns bara en väg: Kosten, kosten, kosten. OM du, som väldigt många, är en kolhydratsamlare, finns BARA en väg ut ur helvetet: LCHF-kost. Jag är, gissar jag, ungefär så gammal som din mamma. Har nog pinat ner min vikt hundratals kilo med träning och viktväktarkost. Det räcker att jag slarvar EN HELG så plussar vågen 2 kilo. Tills jag hittade LCHF. Är ALDRIG hungrig, äter jättegott och mycket. MEN: inget bröd (förutom Finn Crisp), ingen pasta, inget ris, inget socker, ingen frukt, inget som vuxit under jord (potatis, rotfrukter osv). OCH nu, ser du, händer det grejer!Första veckorna är det halvsegt, men sen, halleluja! Du VET, att nästa vecka slinker jeansen på ÄNNU lättare, du behöver INTE stressväga dig. Det FUNKAR! Bara ett tips till dig fina Nina, du har så mycket viktigare i livet att fokusera på än vikten! Hur gick det då för mig? Jo tack, minus 11 kilo, och det håller sig där, och det är jag nöjd med. Äh, lögn, det är jag jättelycklig över! Kram på dig och din familj och din fina blogg! Ser fram emot att se hur du myser till er nya lägenhet! För det kommer du att göra, har din man sagt!

Bettan
Bettan
Reply to  Kerstin
9 years ago

Nina har väl redan provat LCHF och insett att det inte passar henne? Rätta mig om jag har fel. Och inte är väl målet att gå ner i vikt utan att bygga en stark och välfungerande kropp? För att få det krävs träning, träning och träning! 🙂 och bra kost såklart men utan hård träning bygger du inga muskler.

Heja Nina! Gött med träningsvärk, man känner att man lever.

niiinis
niiinis
Reply to  Bettan
9 years ago

Tack Bettan! Ja, jag känner att jag lever! AAAAAAAAJ!

Kram! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin
9 years ago

Hej Kerstin! Tack för din omtanke men Bettan här under har alldeles rätt. Målet med min träning är absolut inte viktnedgång utan att bygga upp min kropp genom rehabträning. Jag har nämligen ett bäcken som gör ont ont ont av nåt så enkelt som att promenera. Jag är ”graviditets-skadad” kan man säga och ska få hjälp att bli stark igen och att klara av att sköta mitt jobb.

Angående LCHF så körde jag det i 1,5 års tid precis i början när de blev så trendigt i Sverige. Gick ner 7 kg på den tiden medan min man gick ner 30 kg på 4 månader. Jag utvecklade högt blodtryck och svinhögt kolesterol, trots att jag körde en strikt LCHF. Vi har hjärt-kärlsjukdomar i släkten så min läkare avrådde mig från att fortsätta. Idag äter jag kolhydrater men har minskat dom och har hittat ett sätt som funkar. Det går inte så snabbt men de gjorde å andra sidan inte LCHF heller. Mitt sätt att gå ner är inte snabbt utan en livsstilsförändring. Den håller jag på att skapa nu.

Sen är faktiskt styrketräning den metod som ligger högst när det kommer till förbränning så där har du lite fel. Men som sagt….. Det är inte målet.

Grattis till dina härliga 11 kg. Jag vet hur det känns, det är underbart att tappa onödiga kilon man gått och burit på. Fortsätt kämpa på!

Tack för fina ord, Kram!

Annika
Annika
9 years ago

Godmorgon, Så mysig tänk lugn och ro hörna 🙂
Ni har och kommer få det så snyggt överallt blir
Inspirerad av att göra om här hemma också 🙂 Sambon
blir galen när jag börjar med mina idéer ha ha 😉
Furutrappa är inte roligt, tror säkert ni får måla den vit, det
kommer göra jättestor skillnad, håller tummarna att ni får det.
Ha en toppendag! Kram Annika 🙂 🙂

Berit
Berit
9 years ago

Åh så mysig hörna!! Var har du hittat den stolen med det ulliga överdraget??

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
9 years ago

Allt är från Coop Bygg! Tack ❤️

Tina
Tina
9 years ago

Hej!
Tänkte beställa en stjärna fr webbshopen men hittade inte dem..
Du gör så fin såå var du än bor <3

Nästa inlägg

Branden i Sala….

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x