ANNONS

Dinkelpizza med lufttorkad skinka och fetaost

/

IMG_3593.PNG

Dinkelpizza, 4 portioner 

Mmmmmmmmm…..det där med att aldrig kunna äta pizza när man ska tänka nyttigare alternativ. Fast nu kan du det. Kolla in detta recept på Dinkelpizza som blir lite nyttigare!

INGREDIENSER:

3 dl Vetemjöl special med fullkorn
4 dl Siktat dinkelmjöl
1 pkt Jäst
2 tsk Olivolja
1 dl Tomatsås, färdig sås
1 st Röd lök
1 st Squash (zucchini)
30 g Salladsost (feta) max 10%
1 dl Ost riven max 17%
100 g Lufttorkad skinka, t ex parma

Gör såhär:
Blanda jäst, olja, och 3 dl fingervarmt vatten i en degbunke.

Blanda mjölsorterna och rör ner det i bunken, ca 6 dl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt på slutet. Spara resterande mjöl till utbakning.

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.

Skär rödlöken i tunna skivor och strimla squashen, rosta dem i teflonpanna några minuter, låt svalna.

Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Lägg på tomatsås, grönsaker, feta och riven ost.

Grädda i ugn, 220° i 10-15 minuter. Riv skinkan i bitar och lägg på pizzan, servera tillsammans med vitkålssallad.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00