ANNONS

TOSCADRÖMMAR

/

OBS: TÄVLINGEN ÄR AVGJORD

Dags för tävling hörrni!

Det var ett tag sen men nu känner jag att det är dags för det. Ingen har väl missat att Hela Sverige Bakar dragit igång igen, torsdagar kl 21 på sjuan. Dessa exklusiva förkläden för barn är från Hela Sverige Bakar och går inte att köpa någonstans, finns bara ett fåtal och dom är värda 300 kr/st. Nu kan 3 av er vinna ett varsitt förkläde.

IMG_4529.JPG

IMG_4532.JPG

IMG_4530.JPG

Sötast i stan om ni frågar mig! Ja….men om ni nu vill vinna ett sånt här förkläde så ska ni svara på följande fråga (kommentera inlägget här nedan genom att klicka på kommentera):

* Hur många veckor var jag med i programmet Hela Sverige Bakar under det året som jag var med, alltså 2012?

Ett tips är att kolla TV4 play om ni inte vet, jag har också nämnt det på bloggen ett antal ggr 🙂

Var noga med att ange din mejladress så att jag kan nå vinnaren sedan. Tävlingen avslutas den 8/9 och vinnaren kommer att presenteras här på bloggen tisdagen den 9/9.

LYCKA TILL!!

IMG_1344.JPG

IMG_1430.JPG

IMG_1432.JPG

IMG_1435.JPG

IMG_1768.JPG

IMG_1778.JPG

Lite bilder ifrån programmet. Vad gillar ni mitt ansiktsuttryck när de ska kolla min drömtårta? Det var det avsnittet som gick totalt åt tjottahejti för mig. Fi faaaarao vad jag skämdes. Att Birgitta och Johan skulle smaka på den där saken alltså, nä….jag svimmade nästan av skam. 🙂 Med Tilde i bilden så står vi och kollar in i min ugn där det pågår en snoppfest! 😀

Avslutar med ett recept jag gjorde i programmet! Dessa kakor (Toscadrömmar) är såååå goda! Dock så hann jag inte grädda toscan, men hade jag gjort det så hade det varit 10 poäng tyckte domarna Birgitta Radmusson och Johan Sörberg.

IMG_4533.JPG

INGREDIENSER:

Kaksmeten:

3.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg

Toscasmeten:

2 dl nötter (macadamia, cashew och pistage)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk grädde

Gör såhär:

Ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smör och finfördela till en smidig massa. Rör snabbt ner ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper. Nagga plattan och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Den ska få lite färg. Ta ut kakan och låt svalna lite.

Toscasmeten:
Hacka nötterna fint och rör sedan ihop dem med resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Bred sedan ut smeten på själva kakan, så jämnt du kan. Grädda på övervärme i 200 grader i ca 5-10 minuter. Låt svalna och tryck ur (eller skär ur) kakor.

30
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00