TOSCADRÖMMAR

OBS: TÄVLINGEN ÄR AVGJORD

Dags för tävling hörrni!

Det var ett tag sen men nu känner jag att det är dags för det. Ingen har väl missat att Hela Sverige Bakar dragit igång igen, torsdagar kl 21 på sjuan. Dessa exklusiva förkläden för barn är från Hela Sverige Bakar och går inte att köpa någonstans, finns bara ett fåtal och dom är värda 300 kr/st. Nu kan 3 av er vinna ett varsitt förkläde.

IMG_4529.JPG

IMG_4532.JPG

IMG_4530.JPG

Sötast i stan om ni frågar mig! Ja….men om ni nu vill vinna ett sånt här förkläde så ska ni svara på följande fråga (kommentera inlägget här nedan genom att klicka på kommentera):

* Hur många veckor var jag med i programmet Hela Sverige Bakar under det året som jag var med, alltså 2012?

Ett tips är att kolla TV4 play om ni inte vet, jag har också nämnt det på bloggen ett antal ggr 🙂

Var noga med att ange din mejladress så att jag kan nå vinnaren sedan. Tävlingen avslutas den 8/9 och vinnaren kommer att presenteras här på bloggen tisdagen den 9/9.

LYCKA TILL!!

IMG_1344.JPG

IMG_1430.JPG

IMG_1432.JPG

IMG_1435.JPG

IMG_1768.JPG

IMG_1778.JPG

Lite bilder ifrån programmet. Vad gillar ni mitt ansiktsuttryck när de ska kolla min drömtårta? Det var det avsnittet som gick totalt åt tjottahejti för mig. Fi faaaarao vad jag skämdes. Att Birgitta och Johan skulle smaka på den där saken alltså, nä….jag svimmade nästan av skam. 🙂 Med Tilde i bilden så står vi och kollar in i min ugn där det pågår en snoppfest! 😀

Avslutar med ett recept jag gjorde i programmet! Dessa kakor (Toscadrömmar) är såååå goda! Dock så hann jag inte grädda toscan, men hade jag gjort det så hade det varit 10 poäng tyckte domarna Birgitta Radmusson och Johan Sörberg.

IMG_4533.JPG

INGREDIENSER:

Kaksmeten:

3.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg

Toscasmeten:

2 dl nötter (macadamia, cashew och pistage)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk grädde

Gör såhär:

Ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smör och finfördela till en smidig massa. Rör snabbt ner ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper. Nagga plattan och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Den ska få lite färg. Ta ut kakan och låt svalna lite.

Toscasmeten:
Hacka nötterna fint och rör sedan ihop dem med resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Bred sedan ut smeten på själva kakan, så jämnt du kan. Grädda på övervärme i 200 grader i ca 5-10 minuter. Låt svalna och tryck ur (eller skär ur) kakor.

1
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Titti
9 years ago

Bästa programmet på TV ”Hela Sverige bakar”
Du var med i 6 veckor.
Kram Titti

Malin
Malin
9 years ago

6 veckor vill jag minnas att du var med i tävlingen

Andrea
Andrea
9 years ago

Lätt bästa programmet!
Du var med i 6 veckor!

Gill
Gill
9 years ago

Åh detta hade varit perfekt för pepparkaksbak med guddottern eller knatten jag är hedersmoster åt!
Har för mig att du var med i sex veckor!

Marie
Marie
9 years ago

Härligt program, du va med i 6 veckor och va en av de bästa om du frågar mig

Ann
Ann
9 years ago

Hej,

I 6 veckor var du med 🙂

emelie sundin
emelie sundin
9 years ago

Hejsan! Det förkläde skulle mina köks hjälpredor älska! 🙂 6 veckor var du med.
Mvh emelie

Sofia
Sofia
9 years ago

Du var med 6 veckor. Det skulle passa min dotter som vill vara med när jag bakar.:)

Malin Olson
Malin Olson
9 years ago

Du var med i 6 härliga veckor.

Om jag vann skulle jag sno förklädet från barnen en stund och bjussa karln i huset på snoppfest. Han älskar de små liven (kakor alltså!).

Mia
Mia
9 years ago

I 6 veckor spred du glädje i tv-rutan! 🙂

lejoninnan-52
lejoninnan-52
9 years ago

Oh, vad fint det hade varit på mitt ena barnbarn som brukar komma hit och hjälpa mig att baka. Nu har hon precis börjat i NOLLAN och säger att hon inte har lika mycket tid att komma och hjälpa mormor längre.Kanske ett sånt här förkläde kan locka henne lättare hit
Du var med i 6 veckor.

Carro
Carro
9 years ago

Sex veckor var du med!

Annelie
Annelie
9 years ago

6 veckor!
Min dotter skulle bli sååå glad över ett nytt förkläde, speciellt ett så snyggt!

Eva Paulsson
Eva Paulsson
9 years ago

<3 Hela Sverige Bakar <3
Du va med i programmet i 6 veckor.
Så fint förkläde som min systerson ska få om jag vinner.
Han älskar att baka allt ifrån rulltårtor till bullar.

Vicky
Vicky
9 years ago

OMG…. Har min ”2” dag och så får jag se dessa bakverk….. Dör sötsaksdöden…..

Anna
Anna
9 years ago

Du var med i 6 veckor, alldeles för kort tid

Kristina
Kristina
9 years ago

Du var med. I sex veckor.

Marina
Marina
9 years ago

Du var med i sex underbara veckor, synd att du inte vann. Men nu hoppas jag vinna i din tävling istället.

Elinor Eriksson
Elinor Eriksson
9 years ago

6 veckor. Tack för receptet, gubbarna på jobbet har beställt toscakaka…igen men nu blir det toscadrömmar istället 😀

Madde
Madde
9 years ago

6 veckor =)
Lyssnar på podden så då får man koll =)
Kram

Pernilla
Pernilla
9 years ago

Jag bara ÄLSKAR den motvillige modellen!
SÅ söt. Jag kan ju ha fel men det ser ut som om han inte tyckte att det var det roligaste ”modelljobbet” ( mäh .. stå här i ett förkäde- hur torrt? men huuur många kort ska hon ta.. på ett förkläde…tävling? Vem vill ens ha det..?)
Ha det bra!
/ Pernilla ( förutom tävlan 🙂 )

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla
9 years ago

Nja, inte riktigt. Däremot så stod han och tittade på ett barnprogram som han var helinne i. Han har ärvt detta av sin pappa. Kunna koppla bort omvärlden helt och hållet när man kollar på något på TV:n. 🙂

Frida
Frida
9 years ago

Hejsan!

I 6 veckor var du med i Hela Sverige bakar 2012.

Hälsningar Frida

Annika Engborg
Annika Engborg
9 years ago

Du var med i 6 veckor, alldeles för lite om du frågar mig! 🙂
Kramisar

Lotten
Lotten
9 years ago

6 veckor. Jag vill ge förklädet till min dotter Frida 10 år. Under ett års tid var Frida jätte dålig och hade ont i magen. Läkaren trodde det var allt ifrån oro, stress, förstoppning till blindtarmen , men det visade sig var gluten intolerans … inte roligt när man är en liten tjej som älskar att baka och äta nybakat bröd och bullar! Frida gnäller aldrig även om det är tufft ibland – hon experimenterar med nya recept och är fast besluten att öppna ett glutenfritt café!
Med vänlig hälsning,
Lotten

Helen Andersson
Helen Andersson
9 years ago

Hej Nina!

Dessvärre var du ju bara med i 6 veckor, fast jag tycker att du borde varit kvar betydligt längre 😉
Ett sånt här fint förkläde skulle klä min lilla trollunge väldigt fint när hon vill hjälpa till i köket 🙂

// Helen

Jeanette
Jeanette
9 years ago

I sex veckor var du med i programmet! 😀

Min son på 2,5 år har börjat visa intresse för matlagning och bakning och ska vara med och hjälpa till. Sååå kul med en liten hjälpreda hemma. Förklädet skulle passa honom perfekt!

Olivia Paulsson
Olivia Paulsson
9 years ago

6 veckor var du med i Hela Sverige Bakar.

Marie R
Marie R
9 years ago

Du var med i 6 veckor i första säsongen av Hela Sverige Bakar.
Tack för allt du delar med dig av i din härliga blogg:-)

Hanadi
Hanadi
9 years ago

6 veckor va du med 😀

Nästa inlägg

Efterlyser en HÄST!

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x