Flyktingförläggning i nöd!

På väg tillbaka från en flyktingförläggning!

Idag läste jag på FB att en tjej jag känner till varit ut till en av våra flyktingförläggningar vi har här. Det hade varit fruktansvärt. Inga kläder, inga leksaker osv. Snabbt rensade jag i våra garderober och bland Milos leksaker. Så när Tony kom hem så packade vi in allt i bilen och åkte.

.

IMG_6125.JPG

IMG_6124.JPG

.

Väl därute såg vi några barn som var ute och lekte. Dom hade fått små bilar som dom kunde åka nedför en liten backe med. Några kvinnor kom och mötte vår bil. Där fanns och en ung man som kunde prata lite engelska.

.

IMG_6120.JPG

.

Vi lämnade grejerna och sen sprang de snabbt in för att kolla vad dom just fått. Bor du i närheten av Enköping eller i Enköping så behövs det massor med kläder från 2 år och uppåt. Det behövs leksaker. En rullstol hade ordnats fram idag som en av de unga kvinnorna skulle få imorgon. De bor i i vandrarhemmet i Bredsand som det heter. De får mat och husrum men kläder och leksaker är det värre med. Följer tråden på FB och blir glad att vi är så många som försöker hjälpa till. Dom var sååå tacksamma!

.

Jag tänker inte lägga några aspekter vid varför dom inte har kläder och leksaker där på flyktinganläggningen…. Många vill ha debatt och ifrågasätta varför det blir såhär för flyktingar som kommer hit? Det kan man ju analysera sig blodig över men jag sket i alla såna aspekter. Rensade ur och åkte ut med det vi kunde avvara så de stackars barnen fick kläder på sig och nåt att leka med. Även mina och Tonys kläder vi inte använder fick åka med.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
9 years ago

Vad snälla ni är. Jag såg också på FB att det var många av mina vänner som engagerade sig, jag kan ju tyvärr inte göra så mycket härifrån.
Det är så skönt att se att folk ändå bryr sig, så här efter att SD blev så stora.

Kram

Pelle
Pelle
9 years ago

Hej, jag tycker att det är bra att du visar din medmänsklighet MEN snälla lägg inte ut bilder på människor i en utsatt situation. Mvh

Nästa inlägg

Lite nyheter…..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x