VÄNSKAP!!!

Vänskap!

Jag och Tony pratar ofta om vänskap. Dels så är vi överens om att vi också är varandras bästa vänner. Så är det ju när man lever i en relation. Man blir ofta bästa vänner. Den man delar allt med. Den man litar på. Den som står vid min sida förutsättningslöst. Den som är ärlig och säger som saken är. Man behöver liksom inte fundera. Raka rör och så är det enkelt.

.

När jag blivit äldre så har jag insett vad som egentligen är viktigt i en vänskapsrelation. Förr var det viktigt med många vänner. Idag är det viktigt med någon som finns för dig och någon Du kan räkna med. Jag har haft många sömnlösa nätter pga vänner. När jag oroat mig. Undrat om jag gjort något fel? Funderat ihjäl mig och analyserat mig sönder och samman. Sällan är detta något som t ex Tony (som är man) förstått. Han har liksom inte förstått grejen med att vänner ska få en att må dåligt. Eller undra? ”Ska det inte vara enkelt!” frågade han.

.

IMG_6365.JPG

.

Det var då jag förstod att det just är det som är hela grejen! Att vänskap ska vara enkelt. Det ska inte kännas svårt. När det känns svårt är det något som gnager och något som kanske är infekterat. Jag säger inte att man aldrig ska tjafsa, för man måste rensa ur ibland. Säga vad man tycker, eller kanske bara förklara vad som känns svårt. Oftast rensas luften och plötsligt känns det som man fått ny energi i sin vänskap. Men, det får inte kännas svårt för då suuuuger vänskapen oerhört mycket energi.

.

IMG_6362.JPG

.

Som vän försöker jag vara en som alltid ställer upp. Som finns tillhands. Jag tänker och klurar massor om någon vän mår dåligt. Det följer med mig vad jag än gör. Jag blir jätteorolig om jag märker att en vän är annorlunda. Då kan jag fundera ihjäl mig över det. Jag önskar alltid att man säger rakt ut till mig om något är fel. Detta är verkligen något jag behöver jobba med för det kan sluka min energi. Allt. Har jag gjort något galet så vill jag veta det, jag skulle aldrig göra någon illa på flit. Jag vill alltid väl. Dom som känner mig väl vet att det är så. Jag älskar att umgås med vänner när jag har tid för det. Jag försöker verkligen att hitta tiden. Just nu har jag ett par vänner jag inte haft tid att träffa. Då får jag dåligt samvete direkt.

.

IMG_6366.JPG

.

Jag har råkat ut för några vänner som vänt mig ryggen. Börjat snacka skit. Blivit missunnsamma. Säger inte att jag aldrig snackat skit. Är vi ärliga mot oss själva kan nog de flesta erkänna att man gjort det. Vissa saker ångrar man, andra står man för till 100%. Hur som så kan inte alla älska mig. Det fanns en tid då jag jagade bekräftelse och ville vara ALLA till lags. Jag ville att alla skulle tycka om mig. Det gjorde att jag gick sönder inombords och skadade mig mer än gjorde nytta. Som att svika sig själv. Ingen tycker till slut om en eftersom jag själv inte gjorde det. Mitt medium sa till mig….. Du har ett väldigt stor hjärta och vill alla väl. Det var som att få en bekräftelse på så mycket känslor i min kropp

.

IMG_6363.JPG

.

En av mina bästa vänner och jag fick en fnurra på tråden. Missförstånd. Olika faser i livet. Dålig kommunikation var upphovet. Men när vi väl fick prata med varandra och reda ut blommade vänskapen till en ny höjd. Man fick rensa och säga till varann. Helt plötsligt får vänskapen helt nya förutsättningar. Man litar på varandra. Det är en underbar känsla.

.

IMG_6369.JPG

.

Inga människor är perfekta. Inte jag. Inte du. Men man kan försöka. Att vara en god vän är som ett jobb, men det får inte vara svårt. Man ska vilja ställa upp på varandra. Man ska ha känslan av att det inte är en uppoffring utan att man vill. Att det är något självklart. Man bryr sig om varandra. Vill att den andre ska må bra. Om det är ömsesidigt är det vackert. Är det inte det, blir det svårt. Den andre kan känna sig åsidosatt och bortglömd. Då blir det svårt och ledsamt.

.

IMG_6364.JPG

.

Jag är glad att jag kommit så långt. Dock så har jag fortfarande saker jag jobbar med. Att jag överanalyserar och oroar mig. Det slukar min energi som jag verkligen skulle behöva till annat. Så sakta börjar jag inse vilka som ska vara där, som vänner….i min närhet. Dom tänker jag vara rädd om, och försöka finnas till hands och ha tid för dom. Verkligen försöka även fast jag ibland mår piss och har fullt sjå att ens orka med mig själv. Säg till mig om jag gör något fel….då har jag förvillat mig i mitt mående eller nåt annat. Men vänner är viktigt, jag inser det, å jag vill ha dom där. Vid min sida. ❤️❤️❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika F
Ulrika F
9 years ago

Jag har ”sorterat bort” en av mina bästa vänner, jag märkte att hon var en energitjuv av stora mått… Saknar henne ibland, men jag mår trots allt bättre nu <3 Jag slutade höra av mig, då rann vänskapen ut i sanden eftersom hon aldrig hörde av sig (om du förstår vad jag menar) 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika F
9 years ago

Starkt gjort, säkert jättesvårt också. Men det viktiga är att man ska må bra, alltid! ❤️

Ulrika
Ulrika
Reply to  niiinis
9 years ago

Ja, efter att nyligen fyllt 45 så börjar jag inse mitt eget värde!
Hoppas ni får riktigt mysigt på tjejhelgen, själv skall jag ju på konferens i Cannes 🙂
Men du, glöm inte att njuta du också. Det ligger ju i alla tjejers intresse att få det bra, se till att du vilar du också och inte bara servar! Jag hoppas kunna följa med vid nästa tillfälle (men du vet ju hur en egenföretagares agenda ser ut…) Kram

Elin
Elin
9 years ago

Känner igen mig så i det du skriver…. Jag har det senaste året försökt ”sortera” vänner likt en lök…. Tänka att det finns flera skikt och att man inte kan ge alla allt ! Jag har även börjat ta steg tillbaka i de vänskapsrelationer som mest tar energi och inte ger något… Men så svårt när kan är en ”ta hand om” person! Vi får kämpa på:)

Kram och tack för en härlig blogg…. Bakat flera av dina recept, riktigt mumsiga!

niiinis
niiinis
Reply to  Elin
9 years ago

Bra att du sorterar, viktigt! Slutligen tror jag man finner sina guldkorn som SKA vara där. Kämpa! ❤️

Tack! ❤️

Lisen
Lisen
9 years ago

Hej! Vill bara tala om för dig att jag älskar att läsa din blogg. Men något som är så sjukt är att det är som att jag själv skriver ibland. Vi tänker o känner o mår såå otroligt lika så jag blir nästan rädd ibland. Känns skönt att man inte är ensam om saker o ting.
Sköt om dig!
Kram ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Lisen
9 years ago

Alla har vi våra själsfränder där ute. 🙂 ♥

Lisen
Lisen
9 years ago

Hej! Vill bara tala om för dig att jag älskar att läsa din blogg. Men något som är så sjukt är att det är som att jag själv skriver ibland. Vi tänker o känner o mår såå otroligt lika så jag blir nästan rädd ibland. Känns skönt att man inte är ensam om saker o ting.
Sköt om dig!
Kram ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Lisen
9 years ago

Alla har vi våra själsfränder där ute. 🙂 ♥

Nästa inlägg

Massage och mys

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x