Flytta klockan – VILKET JÄVLA PÅHITT!

IMG_7008.JPG

Detta eviga klockflyttande!

Jag tillhör skaran som lider HÅRT av detta påhitt att flytta klockan som det enligt mig är. Ett jävla påhitt! Kan det bara få vara sommartid året om? Tänk på alla småbarnsföräldrar som tampas med sina barn som plötsligt vaknar i ottan.

Sömn, som redan visat sig vara en svår nöt för mig att knäcka. Här hemma denna morgon t ex. Jag vaknade 02.27 som sagt. Jag somnade 20.00 igår. Så jag har just kollat ”Så mycket bättre” på play (thank god for play).
Egentligen vaknade jag halv 4, vilket redan är åt helvete för tidigt men halv 4 kan jag överleva bättre än halv 3. Det är helt uppåt väggarna att vilja somna 19-20 på kvällen och vakna halv 3. (Hepp, nu vaknade Milo. Klockan är 04.21. Han hoppar upp i sängen, ger mig en stor kram och puss nu. Det är kanske tur att vi har varann…..)

.

Men allvarligt! Det här är verkligen inte kul. Hela vintern kommer innebära mindre umgänge med vänner för vi orkar inte. Jag och Milo vill somna tidigt för att vi vaknar mitt i natten. Att ha en middag på kvällen t ex innebär att jag sitter och ser ut som en zombie, gäspande med ihålig blick och vill helst gå och lägga mig på soffan bredvid Milo. Även om jag är vaken sent så vaknar jag tidigt. Alltså innebär det 2 dgr till av trötthet för att liksom komma i fas. Lagom till helgen är man kanske i fas för att man somnat tidigt och följt sin klocka. Då börjar man om igen för man vill ju ha umgänge, man vill göra saker. Jag vill umgås med min man for god sakes. Men då vet jag att det blir en enda zombiecirkus av det hela.

”Mamma, varför vaknar vi mitt i natten!” frågade Milo här nyss.

”Ja du hjärtat, säg det….” var allt jag kunde svara.

Det låter kanske konstigt men det är här är nog jobbigare än vad många tror. Det känns som man inte har något liv. Inte blir det bättre av att jag vet att det blir mörkare och mörkare, att detta kommer att fortsätta bort till mars nångång. Hey, det är ju bara 5 månader dit! Öööööööh….. Vi har redan provat allt. Att hålla sig vaken flera kvällar i rad för att stretcha dygnet. Det enda som händer är att jag blir ännu tröttare, grinigare och än mer uppgiven. Att följa sömnen har visat sig funka bäst, men då träffar jag knappt familjen. 🙁 Har skrivit om vårt dilemma tidigare.

Nä fy fan vilket skit! Är vi ensamma om detta? Är ni oberörda av detta klockflyttande! Finns det någon mer i Sverige som håller på som oss.

 1. Vickis skriver:

  Usch vad jobbigt ni har det, vi har turen att bara ha ett par tidiga mornar och kvällar här nu precis efter omställningen men sen återgår vi till normala tider igen.
  Kan ni inte försöka få det sociala mer anpassat till er under den här tråkiga tiden?
  Vi var på en jättemysig välkomstfest igår, den började redan kl 16 och vi åkte hemåt runt 20 tiden, perfekt för oss med mindre barn. 🙂 Ni kanske kan turas om och bjuda varandra på frukost? Få till ungänget tidigare på dygnet. ❤

 2. Vickis skriver:

  Usch vad jobbigt ni har det, vi har turen att bara ha ett par tidiga mornar och kvällar här nu precis efter omställningen men sen återgår vi till normala tider igen.
  Kan ni inte försöka få det sociala mer anpassat till er under den här tråkiga tiden?
  Vi var på en jättemysig välkomstfest igår, den började redan kl 16 och vi åkte hemåt runt 20 tiden, perfekt för oss med mindre barn. 🙂 Ni kanske kan turas om och bjuda varandra på frukost? Få till ungänget tidigare på dygnet. ❤

 3. Anna S skriver:

  Usch vad jobbigt det låter. Jag har inte samma problem men jag blir däremot så jäkla trött på vintern. Att gå i ide skulle passa mig allra bäst. Sova alla timmar när det är mörkt. Nu äter jag extra D-vitamin och det hjälper faktiskt en hel del. Är fortfarande trött men kan hantera det mycket bättre och kan hålla mig vaken. Men att hålla på att ändra klockan två gånger per år borde verkligen avskaffas. Varför kan vi inte ha normaltid hela tiden?? Lycka till med sovandet och jag hoppas verkligen ni får till någon sorts balans. Kram

 4. Anna S skriver:

  Usch vad jobbigt det låter. Jag har inte samma problem men jag blir däremot så jäkla trött på vintern. Att gå i ide skulle passa mig allra bäst. Sova alla timmar när det är mörkt. Nu äter jag extra D-vitamin och det hjälper faktiskt en hel del. Är fortfarande trött men kan hantera det mycket bättre och kan hålla mig vaken. Men att hålla på att ändra klockan två gånger per år borde verkligen avskaffas. Varför kan vi inte ha normaltid hela tiden?? Lycka till med sovandet och jag hoppas verkligen ni får till någon sorts balans. Kram

 5. NEJ du är inte ensam med detta helvetet…..
  Jag brukar stiga upp kl.4 cirka så idag blev det kl.3 istället.
  Lägger mig vid halv 10 och läser ett tag.
  Vaknar lika tidigt oavsett när jag lägger mig.
  Har jag varit på fest och kanske inte kommer i säng förrän 1 – halv 2 så blir dan efter väldigt SEEEG.
  Inte alls kul detta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..