Godaste brödet i långpanna

IMG_7837.JPG

IMG_7835.JPG

IMG_7834.JPG

IMG_7836.JPG

Godmorgon finisar! ❤️

Favoritmorgonen på veckan. Lördagmorgon med långfrukost i antågande, finns knappt något bättre! Måste återigen tipsa om det godaste brödet någonsin. Hela familjen älskar det här brödet verkligen och tycker att det är de absolut godaste brödet jag bakar. Det är både enkelt och snabbt dessutom, finns inget bättre ju!

.

LÅNGPANNEBRÖD 16 bitar:

1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. När det jäst färdigt skär du upp den i fyrkanter. Jag använder en pizzaslize.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler. Servera gärna lite varma ändå, jag säger bara HALLELUJA! ❤️

8
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
9 years ago

MUUUMS! 🙂

Sofia
9 years ago

MUUUMS! 🙂

Annelie M
Annelie M
9 years ago

Hej! Här kommer en fråga från ett tekniskt geni 😉 Tänkte visa min syrra dina lakritsrecept men hittar dom inte. När jag klickar på rubriken recept, så kommer jag till en sida med dom senaste recepten men kan inte bläddra bakåt. Hur söker man?
//Annelie

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie M
9 years ago

Haha! 🙂

Jodå, om du klickar dig in på recept i menyn så kan du bläddra genom att klicka på en blå länk längst ner son heter Äldre inlägg. 🙂

Annelie M
Annelie M
Reply to  niiinis
9 years ago

Hurra! Nu hittade vi det, tack snälla 🙂

Annelie M
Annelie M
9 years ago

Hej! Här kommer en fråga från ett tekniskt geni 😉 Tänkte visa min syrra dina lakritsrecept men hittar dom inte. När jag klickar på rubriken recept, så kommer jag till en sida med dom senaste recepten men kan inte bläddra bakåt. Hur söker man?
//Annelie

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie M
9 years ago

Haha! 🙂

Jodå, om du klickar dig in på recept i menyn så kan du bläddra genom att klicka på en blå länk längst ner son heter Äldre inlägg. 🙂

Annelie M
Annelie M
Reply to  niiinis
9 years ago

Hurra! Nu hittade vi det, tack snälla 🙂

Amanda
Amanda
9 years ago

Jag bakade detta brödet tidigt imorse till min mamma som fyller år, och mums vad gott det var! Så tack för tipset 🙂 vill också passa på att säga att din blogg är grym, och även podcasten 😉 kan tillägga att jag är 19 år, din blogg passar även oss yngre 🙂 (tycker jag iallafall)

niiinis
niiinis
Reply to  Amanda
9 years ago

Åh vad roligt, dubbelroligt att höra att du trivs här även om du är lika gammal son min son. Och podden också….. Kul kul!

Stor kram till dig!

Amanda
Amanda
9 years ago

Jag bakade detta brödet tidigt imorse till min mamma som fyller år, och mums vad gott det var! Så tack för tipset 🙂 vill också passa på att säga att din blogg är grym, och även podcasten 😉 kan tillägga att jag är 19 år, din blogg passar även oss yngre 🙂 (tycker jag iallafall)

niiinis
niiinis
Reply to  Amanda
9 years ago

Åh vad roligt, dubbelroligt att höra att du trivs här även om du är lika gammal son min son. Och podden också….. Kul kul!

Stor kram till dig!

charlotte gurnett
charlotte gurnett
9 years ago

Hej undrar bara om det verkligen ska vara en matsked salt. Låter som lite mycket. Tack på förhand.

charlotte gurnett
charlotte gurnett
9 years ago

Hej undrar bara om det verkligen ska vara en matsked salt. Låter som lite mycket. Tack på förhand.

Nästa inlägg

Min fredagsbukett

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x