ANNONS

Choklad, apelsin & cointreau FUDGE

/

IMG_7929.JPG

En superhärlig fudge som är enkel att lyckas med. Lite sådär seg i konsistensen. Dessa är med smak av choklad, apelsin och cointreau. Håller i en vecka i kylen och går utmärkt att frysa. Perfekt till julen ju!

RECEPT:

450 g mörk och ljus choklad (du kan blanda som du själv vill)
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk
1 nypa havssalt
1 apelsin
3 msk cointreau

Gör så här:

Förbered genom att klä en form med bakplåtspapper. Ett smart sätt är att klippa till bakplåtspappret så det passar botten. Sedan smörar du kanterna. Ta en form som är ca 15 x 20 cm för en lite högre fudge. Hacka chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad. Riv zest av apelsinen. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt den kondenserade mjölken, salt och cointreau. Låt allt bli varmt under omrörning och rör sist i chokladen, zest från apelsin och saften ifrån en halv apelsin. Rör till en slät och blank smet och häll snabbt upp i formen. Låt stelna i kylen över natten eller några timmar i kylen. Ta sedan upp och skär i kuber. Dekorera gärna med rivna apelsinskal.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00