Vit chokladtryffel med smak av rom & glögg

IMG_8134.PNG

Dagens RECEPT.

Idag bjuder jag på ett fantastiskt gott recept. Dessa ska se ut som snöbollar är tanken, smakar en härlig blandning av vit choklad, glögg och rom. Tyvker man inte om rom och glögg kan man enkelt utesluta det och ha i lite mer grädde. Dessa passar perfekt på glöggbjudningen eller dessertbordet på julafton. Man blir inte direkt smal utav det men December är nog en svår månad att bli smal på….. 😉 Dessa härligheter är så enkla att svänga ihop dessutom så detta recept bara måste du göra.

.

RECEPT ca 40 st

1 dl vispgrädde
200 g grovhackad vit choklad
1,5 dl riven kokos
1,5 dl havregryn (några sekunders mixning på dessa så grynen blir lite mindre)
2 tsk romessens
3 msk glögg

Garnering:
riven kokos (kör dessa snabbt i mixern så det blir lite mer finnornigt.)

Så här gör du:

Koka upp vispgrädde i en liten kastrull.
Tillsätt grovhackad vit choklad och låt smälta under omrörning. Blanda i glögg, romessens, riven kokos och havregrynen. Ställ i kylen 2–3 timmar. Rulla små bollar av smeten. Rulla i kokos. Förvara kallt.

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Julklappstips – Ge bort ett tema i JULKLAPP

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x