Kladdkaka med vit choklad

IMG_9337.JPG

IMG_9338.JPG

IMG_9339.JPG

MUMS!

Ikväll bakade jag en riktig kladdis med vit choklad. Med lättvispad grädde till så kan jag lova att Du kommer njuta så du smäller av. Såhär såg den ut innan jag slängde in den i ugnen.

.

RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
100 gr vit choklad

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten och lägg på vita chokladbitar. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Min blir perfekt efter 23 minuter kan man säga. (varmluftsugn)

.

IMG_9340.JPG

IMG_9341.JPG

IMG_9342.JPG

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina Green
Nina Green
9 years ago

OMG vad gott!! Detta måste jag bara testa. Ska för graviditetsdiabetes imorgon. Hoppas för gudarna att mina värden är bra!

Nina Green
Nina Green
9 years ago

OMG vad gott!! Detta måste jag bara testa. Ska för graviditetsdiabetes imorgon. Hoppas för gudarna att mina värden är bra!

Nästa inlägg

En fin separation…..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x