Så minns jag året 2014 – DEL 1

Dagens alla blogginlägg ska innehålla minnen ifrån 2014….

…..men också lite dagens outfit och dagens dessert. Året 2014 var händelserikt. Både på ett roligt plan men också på ett oerhört sorgligt plan.

.

IMG_3164.JPG

.

Vi förlorade finaste Rita på jorden. Jag vet att hon finns på andra sidan….. Jag vet det. Men saknaden man känt efter henne har varit stor. Jag och Rita var inte jättenära vänner men vi tyckte mycket om varandra. Vi hade mycket gemensamt men var också väldigt olika. Hon var aldrig rädd för livet, som jag är. Hon var dödssjuk men kände ändå sån stor kärlek för livet. Som hon skrev till mig på FB: Jag har otroligt mycket livskraft och positivit tänk i mig. Det skrev hon bara någon månad innan hon gick bort. Det var sån hon var Rita. Positiv och full av liv och kraft. Går tillbaka och läser vår konversation på FB och ögonen fylls av tårar. Att förstå att hon verkligen inte längre finns här, det är tungt. Känner också all saknad hon lämnat efter sig, hon fattas på jorden.

.

Fina Rita! ❤️

Du anar inte hur mycket de sista meddelandena på FB med dig betyder? Du visade mig vägen för hur man ska leva sitt liv och verkligen försöka njuta, bara genom de få meddelanden vi har emellan varandra. Du påverkade mig så mycket genom ditt sätt att se på livet, även om Du var så svårt sjuk. Två starka minnen har jag. Det starkaste minnet jag har är när jag sitter och väntar på besked ifrån min läkare angående mina leverfläckar. Samtidigt får jag ett meddelande ifrån dig, där du berättar om din livskraft och ditt positiva tänk. Det blir en sån AHA upplevelse, det känns som en uppenbarelse. Som att det meddelandet var tänkt till mig just där och då. Jag får plötsligt distans till mitt, min hypokondri, min ångest….allt! I tre dagar svävade jag på moln. Tack vare dig. Det är också från den dagen jag sakta förändrat mitt tänk….du pratade mycket om tankens kraft. Nu vet jag vad du menar. ❤️ Det andra starka minnet jag har är när jag står på den oerhört vackra stranden på Tylösand. Jag är ute på min morgonrunda och så ställer jag mig bara och andas in det vackra jag ser. Ditt minne är så starkt där och då, som att du visade mig vägen för hur man andas in livet och faktiskt njuter av vad vi ser och får uppleva. Det minnet är starkt och betydelsefullt.

Jag träffar och kramar din vackra dotter lite då och då. Den där skönheten hon ärvt av sin mamma bär hon upp så fint. Jag träffar också din man och din minsta lilla dotter ibland. Hon är söt så man svimmar. Går på förskolan och trivs.

Rita, tack för allt du gav mig. Tack också för en fin begravning. Du hade planerat den i minsta detalj. Tack för att du fick mig att känna det jag kände där och då. Det var inte bara sorg, det fanns också hopp och tro på livet. Precis så som du ville att alla skulle känna. Jag vet att du var där….. Jag hoppas att du har lugn där du är nu. Att du ser att allt går bra här på jorden. Vi kommer alltid att minnas Dig, ditt ansikte, ditt sätt att vara, ditt driv, din hunger på livet, din förmåga att njuta och den stora kärleken kring dig.

Fina Rita,
Tack för allt! ❤️

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ute på isen!

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x