Att vända dåliga tankar till positiva!

Morning!

Vaknar upp till regn och söndag. Deppigt…. Ja som helvetet måste jag säga. Slogs ned direkt och fick ångest. Jag är så överdrivet känslig med såna här saker, ibland önskar jag att jag var lite mer ”easygoing”. Sådär så att man faktiskt inte hade ett så kraftigt och djupt känsloregister. Känns tufft att kastas omkring i alla känslor jämt.

 
Men så hörde jag små steg i trappan. Milo kom och kastade sig i min famn här i sängen. ”Mamma, jag är så glad. Idag är det poolparty!” Grannarnas lilla kille ska nämligen ha poolparty idag och Milo ska dit. Han struntar i väder och dag, idag är det nåt skoj på gång liksom…..vad finns det att deppa för?! 

Precis så ska man ju tänka. Att man måste göra något av alla dagar, vare sig det är regn eller sol – lördag eller måndag! Med rätt inställning så känns ju dagarna bättre. Jag VET ju det, men så ibland halkar man av banan och tillåter sig att bli grå och deppig. Men egentligen VAD blir bättre av att gå omkring och vara deppig? INGET! Istället är det bättre att i sin egen hjärna direkt vända känslan av uppgivenhet och depp till glädje och hopp. Hitta de positiva ämnena – även de minsta lilla.

1) Det är sommar och ljust! (Vad spelar det för roll då vad det är för väder eller dag – alla dagar är härliga för det är ju sommar – semestern framför oss och massa härliga stunder).

2) Söndag – en ledig dag. (En härlig ledig dag att göra vad man vill på. Hälsa på någon, baka något, åk till ett fik du aldrig varit på, vik den där tvätten och gör fint i garderoben, möblera om eller laga en god gryta.)

3) Man har sin familj. (Runtomkring sig har man sin familj, som älskar förutsättningslöst och alltid. Några som du alltid kan vara sig själv med.)

4) Jag kan promenera! (Att promenera sätter igång endorfiner i kroppen. Det hjälper kroppens eget system att göra en glad igen. Gör som jag och bestäm dig för att börja jogga. Ger ännu mer endorfiner! Den här appen hjälper dig att komma igång:)

  

Den här appen får dig att på 8 veckor jogga 5 km. På bara 3 dagar i veckan på 8 veckor kommer du alltså att springa 5 km – förmodligen utan att stanna en endaste gång. Appen guidar dig genom att börja jogga små korta stunder på dina 30-50 minuters promenader. 

5) Slå bort dåliga, deppiga och menlösa tankar. (När du hamnar i svackor där tankarna bara vill vara depp, grått, grubblerier och trist så SKA du slå bort dom. Att tänka på dåliga saker är HELT MENLÖST. Det ger dig INGENTING. Ersätt dom med glädjande tankar, positiva känslor och lycka. Kan räcka med att lyssna på en bra låt och minnas någon rolig händelse. Räcker också med att tänka på alla de saker du är tacksam för i ditt liv. En positiv tanke är mycket starkare än en negativ.)

Sådärja, nu känner i alla fall jag mig gladare. Ska gå upp och koka kaffe. Sätta mig framför TV:n under en filt och bara mysa en stund. Sen ska jag planera dagen – den här lediga härliga dagen. ❤️

Vi hörs igen om en stund! Alla män ska få ett litet tips på skönhet snart – håll utkik! 

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
8 years ago

Go morron fina du!
Jaa det är lätt att tappa glädjen och inspiration när det är grått och regnet hänger ner. Bra att du skrev det här nu på morgonen, som en påminnelse attvi faktiskt kan vända om tankarna. Kram till dej 🙂 <3

Johanna
Johanna
8 years ago

Fina Niiinis! Dina inlägg peppar alltid även om du inte tror det. Du visar att alla har dåliga/ bra dagar o det känns som jag känner dig bara genom att jag har läst din blogg;)
Jag känner mig ofta ensam för jag har ingen riktig nära vän, har tappat några under åren. Jag har en fin man o 3 fantastiska barn men jag längtar efter den där tjejkompisen som ringer och undrar hur jag mår, om jag vill ta en fika osv. Att läsa din blogg ger mig alltid lite tröst och pepp i vardagen, så tack!
Kram Johanna

Johanna
Johanna
8 years ago

Fina Niiinis! Dina inlägg peppar alltid även om du inte tror det. Du visar att alla har dåliga/ bra dagar o det känns som jag känner dig bara genom att jag har läst din blogg;)
Jag känner mig ofta ensam för jag har ingen riktig nära vän, har tappat några under åren. Jag har en fin man o 3 fantastiska barn men jag längtar efter den där tjejkompisen som ringer och undrar hur jag mår, om jag vill ta en fika osv. Att läsa din blogg ger mig alltid lite tröst och pepp i vardagen, så tack!
Kram Johanna

Nästa inlägg

Konstiga & ledsamma dag….

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x